IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

кредити от Private Finance Union

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• кредити от Private Finance Union

Хм. Да бе прав си. Е преди да вляза в някакакви взаимоотношения с тях първо ще се посъветвам с добър юрист. Но ако е такава мътна и кървава не бих се обвързал с тях. сега просто правя предварителни проучвания. Благодаря ти за информацията.

Коментар

Vremeto, не разбирам защо си готов да скочиш при ПФУ само защото лихвата е 10%. Ето ти малък паралел - ипотечен кредит от ОББ. Аз имам такъв, но хич не им правя реклама на банката. Просто това беше моят избор. Лихва 12,75%, но включва застраховката Живот и Имущество, което е 1-2% годишно, според размера на кредита. Нямаш запис на заповед. Т. нар "единствен недостатък" е непреодолим /поне за мен/. Доколкото знам записът на заповед е БЕЗУСЛОВНО И НЕОТМЕНЯЕМО съгласие за плащане на вальора. Всякакви обвръзки с друг договор са невалидни. Т. е. те могат да си съберат вземането два пъти - веднъж по договора за кредит/ипотека и веднъж чрез записа на заповед. Записът на заповед се обезсилва най-добре чрез скъсване на малки парчета, сдъвкване и изплюване. Ако тия момчета са просто едни събирачи на вземания ще се обзаложиш ли, че след изплащане на кредита няма да ти предявят и записа на заповед
      Умната ей!

Коментар

ЪЪЪ, та понеже втори път се отваря темата за ПФЮ, да ви разправям:

тя лихвата си е 10% - по това спор няма.

ОООбаче: плаща се поне 10% от цената авансово, плюс "такса обслужване",

която е 30% от стойността и която се разхвърля върху месечните вноски! така, че

ефективната лихва за абдалите е 37,5% !!! Който желае - да заповяда в кереча.

Коментар

Може би си прав, но това е за лизинг. Аз имах предвид жилищен кредит. Според сайта лихвения % е 10%, а погасителния план е на намаляващи вноски т.е. не е анюитетен!!!
          Ако е така е офертата е доста изгодна не мислиш ли. Единствения недостатък е че освен ипотека върху имота подписваш и записи на заповед т.е. ако не платиш погасителна вноска примерно на падежа веднага ти вземат имота и духаш супата.

Коментар

Отиваш на сайта -> калкулатор:
            Фактурна цена - 10 000 лв.
            Първоначална вноска - 0 /за да смятаме по-лесно/
            Брой вноски - 60 /5 години например/
            Първоначална вноска - 0 /пак за да смятаме по-лесно/
            => месечна вноска - 295,02
            за която като попитам моя калкулатор ми показва ефективна лихва 25,69%
            Ако по някакъв начин получиш 10%, ще ми е интересно при какви параметри.

Коментар

Аз знам за 10% на годишна база.

Коментар

И колко ниска е тази лихва? До скоро беше над 25% ефективно. Пък и нещо чух за ЗАПИСИ НА ЗАПОВЕД, които си длъжен да им подпишеш за всяка вноска????!!!!!

Коментар

Някой чул ли е нещо ново за ПФУ. Смятам да им ставам клиент, главно заради ниските лихви които имат, но ми се струва, че не им е много чиста работата. А и по неофициални канали научих, че капиталите са на Иво Недялков, което пък от своя страна само по себе си нищо не говори, че може да ме прецакат нещо.

Коментар

значи охраната има някакъв анти-цесионен договор с PFU ))

Коментар

за ипотечните кредити в ПФЮ пише 10%, а охраната ми обясни че предлагат лихви по-добри от тези в банките. Обясни ми и че те дават 100% от кредита върху ипотеката, а не като пишело върху брошурата 90% от стойността )

Коментар

хайде ти да ни научиш. Каква е разликата? Къде е уловката?

Коментар

Научете се да правите разлика между "лихва" и "оскъпяване" за да не налитате като мухи на "евтини" кредити и лизингови схеми!
                          Sapienti sat ...

Коментар

в новия брой на в-к Банкеръ има реклама на ипотечните кредити на ПИБ
                            при лихва (пише "оскъпяване за периода") от 7,92%
                            изглежда ми нереално ниска. Възможно ли е???

Коментар

lucky, за мен единственото притеснително е голямата лихва като гледам
                              иначе по същия начин приемах(ме) и BRS, даже аз от любопитство бях един от първите, които получиха кредитен лимит от там, но се оказа супер сериозно там...
                              Е, с охрана не съм контактувал

Коментар

Петър Карайчев, вероятно баща на Симо Карайчев го има само в управлението на държавна фирма "Несебър Автотранспорт" от 4.Х.1990 г. ппо Указ 56

Коментар

Working...
                                X