IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от slavikd
    ...добри думи за Прокредит...
    Те май бяха първата банка, която преди няколко години започна да отпуска кредити на външни хора, извън прителските кръгове. Сега нямам поглед как се развиват, но тогава доста пари направиха.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Мога да кажа само за банките с които съм работил и продължавам да работя , а това са КОРПА и СИБанк , че са изключително коректни и отзивчиви за клиентите си. Мога да кажа и добри думи за Прокредит където имах кредит и ,че таксите им в сравнение с тези на другите ГОЛЕМИ банки са направо смешно ниски.

Коментар

• Първоначално изпратено от borgir
        Smo edna banka pravi takiva gluposti.
        Кое по-точно - грешката във вноската, предсрочната изискуемост по редовни кредити или адекватната система при даване на информация ?
        И коя банка понеже при мен са 2 различни

Коментар

• Първоначално изпратено от borgir
          Smo edna banka pravi takiva gluposti.
          и коя е тя?
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Smo edna banka pravi takiva gluposti.

Коментар

• Имам питане. Масова практика ли е ако имате кредити А и Б към банка Х и кредит А мине в просрочие наказателна лихва да се начислява и на кредит Б независимо от редовността на последния ?
              Отделно, че при предсрочно изискуем кредит А автоматично превръщат кредит Б в такъв, независимо че си го плащаш.
              Интересно ми е и при грешка от страна на банката във вноската, т.е. взима си по-малко пари, то ясно че след време би трябвало грешката да се поправи, но дали се олихвява невзетата навреме от банката сума?
              Мерси предварително !

Коментар

• Първоначално изпратено от Инертен
                И сега? Всъщност доволен ли си или недоволен? Хем ти свършили работа - хем май се оплакваш?

Работата свършена, но какво ми обясняват, че не могли по телефона да ми го кажат като пак така стана. Тъпа система са си изградили просто. Като ги дават ей така защо още първия път не го дадоха ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                  И пак в тоя ред на мисли. Наложи ми се да правя превод, но нямах IBAN-а. Звъннах да попитам за номера като имах всякакви данни необходими за това. Не ми го дадоха, понеже сметката е на жена и така ме "хванаха". Да се обадила жената. Е, обади се жена пак с всички данни и си го дадоха пак така по телефона.
                  Алгоритъма им е чудесен...
                  И сега? Всъщност доволен ли си или недоволен? Хем ти свършили работа - хем май се оплакваш?

Коментар

• И пак в тоя ред на мисли. Наложи ми се да правя превод, но нямах IBAN-а. Звъннах да попитам за номера като имах всякакви данни необходими за това. Не ми го дадоха, понеже сметката е на жена и така ме "хванаха". Да се обадила жената. Е, обади се жена пак с всички данни и си го дадоха пак така по телефона.
                    Алгоритъма им е чудесен...

Коментар

• Банка хвърля лични данни на боклука
                      29 декември 2008 / News.dir.bg
                      Млад столичанин видя копие от личната си карта в кошче за боклук в банката, на която е клиент.
                      Само благодарение на бързата му реакция - той заснел веднага ситуацията с мобилния си телефон, финансовата институция е наказана и нейни представители обещават повече да не постъпват така. Този въпрос повдига отново проблема защитени ли са личните ни данни в банките, които ксерокопират документите ни, когато им падне, и не ни съобщават какво правят с тях впоследствие, пише вестник "Труд".
                      Ивайло Аспарухов посетил клон на банката, за да провери колко пари има по разплащателната си сметка. Тъй като по нея нямало движение повече от година, тя била замразена. За да я “размрази”, Аспарухов подал молба, но непонятно защо не само му поискали личната карта, за да го идентифицират, а му ксерокопирали документа и го накарали да напише “Вярно с оригинала” и да се подпише върху копието. “Помолиха ме да изчакам няколко минути. Случайно погледнах към копирната машина и кошчето до нея, преливащо от хартия, а най-отгоре имаше лист с копие на лицевата страна на лична карта. Извадих мобилния си телефон и направих снимка, като реших да я пратя на ръководството на банката и да им направя забележка. Приближавайки се по-близо обаче, установих, че копието беше на собствената ми лична карта. В следващите три минути поне още три лични данни сполетяха съдбата на моите, като това се правеше от различни служители”, пише Ивайло Аспарухов в жалбата си до Комисията за защита на личните данни (КЗЛД).
                      В анализа на снимките чиновниците от КЗЛД констатират, че ако изхвърлянето на ксерокопието представлява унищожаване на лични данни, то администраторът (банката) трябва да го направи по начин, при който да предотврати попадането на информацията у трети лица. КЗЛД разглежда жалбата в открито заседание и решава да наложи административно наказание на банката.
                      От финансовата институция твърдят в писмо до комисията и Ивайло Аспарухов, че изхвърлените в кошчето за боклук копия на лични карти периодично се унищожават със специална машина. Но тъй като тя заемала място, а и вдигала много шум, била разположена на по-долен етаж в сградата. Банката обаче съобщава, че след жалбата машината за унищожаване на хартия е монтирана до ксерокса и всички ненужни документи отиват директно в нея.
                      Ивайло Аспарухов обаче не е съвсем доволен от КЗЛД. “Един от членовете на комисията ме попита защо съм снимал с мобилния телефон в банковия салон. По-късно проверих на сайта на КЗЛД и се оказа, че въпросната дама е работила в същата банка”, допълва пред “Труд” столичанинът.

Коментар

• Бързо проучване показа промяна на АТМ такса при Булбанк през октомври:

теглене с дебитна карта от АТМ на друга банка - от 0.55 на 0.70 лв.
                        теглене с кредитна карта от АТМ на друга банка - от 1% + 2 евро на 1% +2.5 евро

Райфайзен банк също вдига такса теглене с дебитна карта от АТМ на друга банка на 0.70 лв. - от началото на декември т.г.

Останалите - ОББ, ПИБ, ДСК, Пощенска, ЦКБ - изглеждат непроменени.

Коментар

• Казаха ми, че някои трезори са увеличили таксите за теглене от банкомат? Знае ли някой нещо? Кои са банките?

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                            В скоро време ЕС ще се убеди, че Законите вече са по-добри от адвокатите!!!
                            Тази българка вероятно пък е добра майка и баба - нека я оставим без цинични коментари!

Състав на Софийски градски съд (СГС) осъди днес Бистра Димитрова - бивш председател на ДСК, на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.
                            Бистра Димитрова беше подсъдима за това, че като председател на ДСК в периода 19 май 1995-15 юли 1996 година не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното й имущество и без надлежна проверка е сключила необезпечени договори с Първа частна банка АД, Агробизнесбанк, Бизнесбанк, Туристспортбанк и Добруджанска търговска банка.
                            В резултат на това е разпиляно имущество на ДСК за стойност 12 942 000 000 неденоминирани лева, равняващи се днес на 12 942 000 лева. По обвинението за сключване на неизгодни сделки с Фикс плюс – финансова къща АД като председател на ДСК Бистра Димитрова също беше призната за виновна за продажба на държавни дългосрочни облигации емисия 94/97, в резултат на което е настъпила загуба от 2 669 296 лева.
                            .. от 96 година , чак сега и то още делото не е обжалвано be_google наистина ли смяташ западняците (тях най-вече) за толкова наивни, че да се хванат на подобни кьорфишеци, които даже не са минали някое от хилядите обжалвания. В ЕС знаят с кого е делила парите Димитрова и кой е лапал покрай нея. Знаят и че никога няма да я вкарат в затвора, защото ако си отвори устата лошо ще стане.
                            А това обвинение - Бистра Димитрова също беше призната за виновна за продажба на държавни дългосрочни облигации емисия 94/97, в резултат на което е настъпила загуба от 2 669 296 лева. въобще не го виждам.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от slavikd
                              Място за поредната реклама на ПИБ. Но какви са условията по текущите депозити и как стои въпроса ако искаш да изтеглиш без предизвестие примерно 10-15 000 лв.... ?! Интересувам се за да стана евентуален клиент ... след толкова хвалби. В КОРПА е 5% ама винаги ти дават парите без глупости по заявки и др.
                              За корпа и аз мога да го потвърдя -но за това си има и обяснение.А за ПИБ имам свободен депозит в евро -често ми се налага да тегля лимита без предупреждение в края на работното време в различни клонове -никакви проблеми -ЗАСЕГА.лимита е 2000

Коментар

• В скоро време ЕС ще се убеди, че Законите вече са по-добри от адвокатите!!!
                                Тази българка вероятно пък е добра майка и баба - нека я оставим без цинични коментари!

Състав на Софийски градски съд (СГС) осъди днес Бистра Димитрова - бивш председател на ДСК, на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.
                                Бистра Димитрова беше подсъдима за това, че като председател на ДСК в периода 19 май 1995-15 юли 1996 година не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното й имущество и без надлежна проверка е сключила необезпечени договори с Първа частна банка АД, Агробизнесбанк, Бизнесбанк, Туристспортбанк и Добруджанска търговска банка.
                                В резултат на това е разпиляно имущество на ДСК за стойност 12 942 000 000 неденоминирани лева, равняващи се днес на 12 942 000 лева. По обвинението за сключване на неизгодни сделки с Фикс плюс – финансова къща АД като председател на ДСК Бистра Димитрова също беше призната за виновна за продажба на държавни дългосрочни облигации емисия 94/97, в резултат на което е настъпила загуба от 2 669 296 лева.

Коментар

Working...
                                X