IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
    Те се наслаждават все още на инерцията от преди 1989г на пенсионерската любов (тъпотия според мен) но пенсионерите от преди 1989 вече си заминават на оня свят един по един и накрая тая баМка ке остане без редовите си клиенти
    Исках да си направя една особена гавра с депозитарчетата отваряйки си влог на зелена книжка към баМка ДСК. Служителката беше така любезна да ми обясни, че по-добре да си отворя депозит Стимул +, щото лихвата е добра а на зелените книжки е 0,1%. На въпроса ми защо все пак има хиляди хора с тези книжки , тя ми отговори най-безцеремонно, че пенсионерите си ги държат и нямат представа за ниските нива на олихвяване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Около 2005 - 2006 клонът на ДСК в Бургас бе източен и окраден от тогавашния си шеф./ Вместо да го опандизят, от банката го уволниха с почести и му дадоха 1.5 милиона Евро общетение и това не на западняк, а див, прост, български селянин, крадец. Назначиха мъжа на една позната - обаче с договори за 6 месеца и с по-ниска заплата да спасява клона. За 1 година той изведе ДСК Бургас на равно, а след година вече и на печалба. Тогава не му подновиха договора (всеки 6 месеца му го подновяваха до тогава), а назначиха някаква свиркаджийка от Варна, която май е била ПР на някого си или нещо такова. Нищо не става от тия и се чудя на познатите ти, че въобще искат да имат нещо общо с ДСК
      Те се наслаждават все още на инерцията от преди 1989г на пенсионерската любов (тъпотия според мен) но пенсионерите от преди 1989 вече си заминават на оня свят един по един и накрая тая баМка ке остане без редовите си клиенти
      Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Около 2005 - 2006 клонът на ДСК в Бургас бе източен и окраден от тогавашния си шеф./ Вместо да го опандизят, от банката го уволниха с почести и му дадоха 1.5 милиона Евро общетение и това не на западняк, а див, прост, български селянин, крадец. Назначиха мъжа на една позната - обаче с договори за 6 месеца и с по-ниска заплата да спасява клона. За 1 година той изведе ДСК Бургас на равно, а след година вече и на печалба. Тогава не му подновиха договора (всеки 6 месеца му го подновяваха до тогава), а назначиха някаква свиркаджийка от Варна, която май е била ПР на някого си или нещо такова. Нищо не става от тия и се чудя на познатите ти, че въобще искат да имат нещо общо с ДСК

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
          Ей това ДСК са с отвратително отношение към клиентите си .Аз не съм и никога няма да и стана клиент ,но мой роднина - буквално се изгавриха с него .Това е най шибаната банка в България - като чуете ДСК -далеко ама много далеко бегайте
          пп. Пояснявам - пренебрежително и в стил "някой да ви е карал да ни ставате клиент?" отношение днес към дългогодишен изряден клиент в централния офис на Бургас уффффффффф отвратителни са и касиерките и шефката им в касовия салон на партера .Срам и позор че съществува такава банка
          Около 2005 - 2006 клонът на ДСК в Бургас бе източен и окраден от тогавашния си шеф./ Вместо да го опандизят, от банката го уволниха с почести и му дадоха 1.5 милиона Евро общетение и това не на западняк, а див, прост, български селянин, крадец. Назначиха мъжа на една позната - обаче с договори за 6 месеца и с по-ниска заплата да спасява клона. За 1 година той изведе ДСК Бургас на равно, а след година вече и на печалба. Тогава не му подновиха договора (всеки 6 месеца му го подновяваха до тогава), а назначиха някаква от Варна, която май е била ПР на някого си или нещо такова. Нищо не става от тия и се чудя на познатите ти, че въобще искат да имат нещо общо с ДСК
          Last edited by Amsterdamm; 30.08.2014, 12:18.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ей това ДСК са с отвратително отношение към клиентите си .Аз не съм и никога няма да и стана клиент ,но мой роднина - буквално се изгавриха с него .Това е най шибаната банка в България - като чуете ДСК -далеко ама много далеко бегайте
            пп. Пояснявам - пренебрежително и в стил "някой да ви е карал да ни ставате клиент?" отношение днес към дългогодишен изряден клиент в централния офис на Бургас
            уффффффффф отвратителни са и касиерките и шефката им в касовия салон на партера .Срам и позор че съществува такава банка
            Last edited by ТАТО; 29.08.2014, 20:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
              Соу вери тру, Съни!

За да покажа, че за мен дори и старшинките са хора бих му препоръчал кредит от Емпорики - там е 6.90 на база 3 м. Софибор + 4.5%, но не по-малко от 6.90%. Както се казва старшинка ще имаш поне малко стая, за да не ти вдигнат лихвата само защото някой е пръднал и ОЛП-то се е вдигнало до 3%...
              Не искам да ме черпиш нищо друго, освен да ми обещаеш, че ще пиеш по-малко и ще мислиш преди да говориш/пишеш... Знам, че на теб това ти е невъзможно, но все пак ти го пожелавам...
              Ей фентъзи спортист Мина една година откак съм теглил кредита и лихвата още ми е 6,84%. Доколкото разбрах от сигурни източници ФЕД и ЕЦБ не могат да вдигнат лихвата от нулевите нива поне до ІІ-ро тримесечие на 2015г., така, че ще изчакам още с погасяването. И без това КТБ ми бавят едни кинти

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                БНБ разпореди печатане на банкноти, заради напрежението в банковата система
                19/08/14 17:36
                Централната банка обяви договаряне без търг за печатане на банкноти на общо 60 млн. броя банкноти с номинали от 10, 20 и 50 лева

БНБ е започнала процедура на договаряне без търг за печатане на банкноти с дружеството „Обертюр Фидюсиер” АД. Това е единственото дружество на територията на страната с производствен капацитет и опит в областта на производството на банкноти, се казва в съобщение на БНБ. Причината е засиленото търсена на кеш.

„В края на юни и началото на юли възникнаха изключителни обстоятелства, свързани с напрежение в банковата система, които доведоха до повишаване на търсенето на банкноти и намаляване на наличните резерви. Тези „изключителни обстоятелства“ имат характера на непредвидими събития. Извънредната ситуация съвпада и с традиционното значително повишаване на търсенето на банкноти предвид летния активен туристически сезон, отчитат още от БНБ.

До края на текущата година за поддържане на паричното обращение, както и за възстановяване на използваните в края на месец юни запаси от банкноти, Централната банка следва да осигури отпечатването на общо 60 млн. броя банкноти - номинали от по 10, 20 и 50 лева.
                http://www.faktor.bg/novini/balgariy...a-sistema.html
                Ала бала - не може да печата щот сме в Валутен борд

Коментар

• БНБ разпореди печатане на банкноти, заради напрежението в банковата система
                  19/08/14 17:36
                  Централната банка обяви договаряне без търг за печатане на банкноти на общо 60 млн. броя банкноти с номинали от 10, 20 и 50 лева

БНБ е започнала процедура на договаряне без търг за печатане на банкноти с дружеството „Обертюр Фидюсиер” АД. Това е единственото дружество на територията на страната с производствен капацитет и опит в областта на производството на банкноти, се казва в съобщение на БНБ. Причината е засиленото търсена на кеш.

„В края на юни и началото на юли възникнаха изключителни обстоятелства, свързани с напрежение в банковата система, които доведоха до повишаване на търсенето на банкноти и намаляване на наличните резерви. Тези „изключителни обстоятелства“ имат характера на непредвидими събития. Извънредната ситуация съвпада и с традиционното значително повишаване на търсенето на банкноти предвид летния активен туристически сезон, отчитат още от БНБ.

До края на текущата година за поддържане на паричното обращение, както и за възстановяване на използваните в края на месец юни запаси от банкноти, Централната банка следва да осигури отпечатването на общо 60 млн. броя банкноти - номинали от по 10, 20 и 50 лева.
                  http://www.faktor.bg/novini/balgariy...a-sistema.html
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Съвсем отделен е въпросът колко верни са данните в декларацията на Искров за произхода на средствата му. Защото е достатъчно само да се сравнят цифрите от 2011 г. и 2012 г. А според тях Гинка Искрова е декларирала придобиването на 100 000 лв. от продажбата на апартамент през 2011 г. Година по-късно в декларацията за 2012 г. Гинка е „оценила“ сделката си от 2011 г. вече на 208 235 лв. Така продаденият година по-рано апартамент е донесъл доход от още 108 245 лв. Но едва ли на някой от НАП би му хрумнало да провери на какво се дължи разликата в декларирания доход на семейството. http://www.faktor.bg/novini/balgariy...hdi-banki.html[/QUOTE]

100 000 EUR, пише в декларацията.

Коментар

• Иван Искров скоростно изтеглил семейните спестявания от български банки

16/08/14
                      Управителят на БНБ очевидно не е толкова сигурен в стабилността на ситемата

Управителят на Българската народна банка Иван Искров е изтеглил спестяванията си от български банки. Това показват данните от декларацията по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. Декларацията е публикувана на сайта на Сметната палата. Според нея от близо 406 000 лв., които семейство Иван и Гинка Искрови декларират като банкови влогове /депозити/ в страната за 2012 г., в края на 2013 г. сумите са намалели до около 30 000 лв. Искрови не са декларирали с тези суми да са придобили движими или недвижимо имущество или пък да са инвестирали в ценни книжа, твърди финансовият журналист Мирослав Иванов в блога си.

Излиза, че за една година семейството е успяло да „похарчи“ приблизително 93% от спестяванията си, които е трупало дълго време. За човек, определящ се като „домошар“ и спестовник, това едва ли е постижимо.

Остава вторият вариант – Искров ударно да е ликвидирал влоговете си в български банки просто защото е знаел нещо, което не е споделил с обществеността. Нещо различно от това, което декларира във всяка своя реч – колко стабилна, ликвидна, добре подредена, регулирана и изобщо идеална е българската банкова система. Данните са от края на 2013 г. – няколко месеца преди у нас да се развие ударът по КТБ и ликвидната криза в ПИБ. След тези действия останаха една затворена от БНБ банка – КТБ и една оставена на командно дишане – ПИБ, овладяна само благодарение на държавната помощ от близо 1.5 млрд. лв.

Въпросът е КАКВО е знаел Иван Искров за банките близо половин година преди да изтегли спестяванията си оттам? КАКВА е била вътрешната му информация? КАКВО е спестил от обществото? И КОГА лъже? Когато обяви, че няма никаква представа какво се случва в Банков надзор на БНБ или когато обясняваше колко е стабилна системата.

За използване на вътрешна информация от висш чиновник в лична полза в нормалните страни се приключва кариерата с уволнение и разследване от прокуратурата. Дали някой в българските разследващи органи ще се поинтересува какви са били причините за това скоростно теглене на пари от семейство Искрови?

Семейство, което впрочем е имало вътрешен поглед от двете страни на банковата система – Иван като върховен надзорник на системата, а Гинка като ключов одитор на PricewaterhouseCoopers в България.

Съвсем отделен е въпросът колко верни са данните в декларацията на Искров за произхода на средствата му. Защото е достатъчно само да се сравнят цифрите от 2011 г. и 2012 г. А според тях Гинка Искрова е декларирала придобиването на 100 000 лв. от продажбата на апартамент през 2011 г. Година по-късно в декларацията за 2012 г. Гинка е „оценила“ сделката си от 2011 г. вече на 208 235 лв. Така продаденият година по-рано апартамент е донесъл доход от още 108 245 лв. Но едва ли на някой от НАП би му хрумнало да провери на какво се дължи разликата в декларирания доход на семейството. http://www.faktor.bg/novini/balgariy...hdi-banki.html
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                        Разговор със същите преди няколко години във Варна:
                        - Имате ли британски лири?
                        - Колко ви трябват?
                        - 300.
                        - Нямаме.
                        - А колко имате?
                        - Ами никакви нямаме...
                        Е, на мен ми разправяха как по времето след затваряне на Балканбанк, приемат нова служителка в банката, "опитна", влиза клиентка и пита: - Имате ли марки? На което нашта се изцепва - Ама госпожо, тук да не е поща?
                        И това ще мине ...

Коментар

• Разговор със същите преди няколко години във Варна:
                          - Имате ли британски лири?
                          - Колко ви трябват?
                          - 300.
                          - Нямаме.
                          - А колко имате?
                          - Ами никакви нямаме...

Коментар

• Да се оплача от ОББ
                            С един приятел трябваше да вземем 3000 евро на техните.
                            В първия клон на ОББ имаха една банкнота от петстотин евро и една от десет евро.
                            Във втория клон имаха 600 евро на по 5-10-20 евро.
                            Имах неблагоразумието да ги попитам защо не получавам СМС при транзакция по сметката ми - "Ами господине те някои телефонни номера имат проблеми и не получават СМС-и."
                            Изпаднах в културен и банков шок.
                            Last edited by andy2000; 07.08.2014, 13:37.

Коментар

• Ей, тия швайцери много зле - никъде ги нема, кофти държава...
                              И това ще мине ...

Коментар

• Индианец, да питам, може и да бъркам, ама Европейско икон. пространство не е ли прилагащите евро и още няколко държави - Швейцария, Британия....?
                                И това ще мине ...

Коментар

Working...
                                X