IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лека...
    Last edited by razbiratel; 03.10.2013, 07:56.

Коментар

• Днес не можах да проверя в Алианц за какво точно иде реч защото имах много работа, трябваше да обиколя 20 автосервиза и три хранителни борси ,но утре обещавам!
      Що се отнася до арбитражите, не съм теглил кредит и слагал на депозит с тази цел. 30% от кредита изхарчих за акции от които имам 37% годишна възвръщаемост.
      Утре ми предстоят две финансови операции. Първата е да проверя как се формира лихвата в Алианц по рефинансиране на потреб. кредит, втората- да се върна отново в УПФ "Доверие" отново чрез нотариус, но за тяхна сметка.

Това мнение трябваше тук да го постна но се обърках

Коментар

• Не познавам пазара на фючърси. Иначе в момента се пробвам по-скоро с някакви макро хеджове да измъквам допълнителна доходност като си намалявам риска. За сега да чукна на дърво се получава стратегията, но ще разбера дали мисля правилно сигурно чак след години.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Аз лично не бих правил арбитраж, на пазар става дума. Ако ми се струва, че нещо дава такава възможност, то със сигурност всъщност пропускам нещо, защото когато от другата страна стоят стотици компютри с време на реакция няколко хиляди пъти по-малко от моето, то вероятността те да са го пропуснали, а аз да съм я открил тази възможност ми се струва клоняща към нула.
          Аз правех арбитраж между 2$ и 5$ фючърс на Дау. Мисля че в момента вече не съществува 2$. Също правех между малък и голям фючърс върху 10 годишни бондове. В момента мисля, че също не съществува малкия. Далаверата идваше от разкрачения спред в малкия фючърс

Коментар

• Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
            Че то никой и не мисли за "много дълго". Скоро ще стане ясно . Иначе те могат да си се рефинансират и от ДЦК или "синдикиран заем" (на каквато и да е цена) които други ще плащат ....след 10ина години примерно. Важното е до тогава медиите ПРАВИЛНО да отрязяват "правителствената политика", а мишо шумкаря да държи мегафона в дъжд и сняг
            пак политизираш ....а въпросът е ...държавнически , т.е. цвета на партията няма никааакво значение за работата с този трезор
            Помня преди 10на години гледах коефициентите им и всичко сочеше изключителен риск, не просто висок...
            тогава също имаха високи лихви, мисля нещо от рода на 9 - 9.5% за депозити

Коментар

• Аз лично не бих правил арбитраж, на пазар става дума. Ако ми се струва, че нещо дава такава възможност, то със сигурност всъщност пропускам нещо, защото когато от другата страна стоят стотици компютри с време на реакция няколко хиляди пъти по-малко от моето, то вероятността те да са го пропуснали, а аз да съм я открил тази възможност ми се струва клоняща към нула.

Коментар

• Абе, в общи линии с арбитражите трябва да се внимава
                Аз такива лАйна съм ял с арбитраж, че еднократната ми загуба надвиши почти двойно печалбата от 5 месеца арбитражи. Но си е ценно де, но не и кредит/депозит.
                А и още нещо. Не знам къде ги намирате кредити на 6.8%, но от мен да знаете - такова чудо НЕМА

Коментар

• въпросът ми е свързан само в контекста на потребителите на високодоходните депозити - дали и за колко време може да е валидно обратното им получаване

имаше една тяхна реклама, в един от офисите им по "Прага", мисля съм я виждала -

"Ако си богат, си добре дошъл при нас"
                  нещо такова май беше

Коментар

• Когато тези медии ти бъркат в джоба с по 30 милиона на година, би трябвало да очакваш доста по-висока възвращаемост от другата страна на уравнението. Самоцелното събиране на депозити е просто безсмислено, също както и самоцелното купуване на нови губещи медии. Особено когато загубите ти от медии всъщност ти изяждат голяма част от печалбата от банката.

Коментар

Които при това яко загуби блъскат поне ТВ 7.

Лично според мен този модел на съжителство между платени медии и политическа подръжка не е устойчив, освен ако медиите не правят печалба или поне са на 0. Ако медиите обаче губят пари в огромни размери крайния баланс ще е отрицателен.

А това прави този модел почти сигурно временен. Защото все пак държавата има ограничени ресурси за приватизация, а е леко безсмислено да се събират просто пари за депозити от държавни фирми.
                      Че то никой и не мисли за "много дълго". Скоро ще стане ясно . Иначе те могат да си се рефинансират и от ДЦК или "синдикиран заем" (на каквато и да е цена) които други ще плащат ....след 10ина години примерно. Важното е до тогава медиите ПРАВИЛНО да отрязяват "правителствената политика", а мишо шумкаря да държи мегафона в дъжд и сняг

Коментар

....маааа тя държавата хич не е изключвана!!! Та нали именно с нейни парички са напазарени ...мммм медиите
                        Които при това яко загуби блъскат поне ТВ 7.

Лично според мен този модел на съжителство между платени медии и политическа подръжка не е устойчив, освен ако медиите не правят печалба или поне са на 0. Ако медиите обаче губят пари в огромни размери крайния баланс ще е отрицателен.

А това прави този модел почти сигурно временен. Защото все пак държавата има ограничени ресурси за приватизация, а е леко безсмислено да се събират просто пари за депозити от държавни фирми.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          добре де, какъв е проблема, ако някой се засегне и ние като Дойче веле, че и още по-либерални и от тях ще им дадем право като страна по ...приказките да се изкажат )

Всъщност, те са доказателството, че няма как да е валиден един икономически рефрен, че
                          Дисбаланси на един пазар, не са възможни за дълго време
                          особено, когато не си включил държавата като играч
                          Или пък, последващ въпрос - колко време е достатъчно, за да се изключи държавата като участник и това да не е свързано със сериозен катаклизъм...
                          ....маааа тя държавата хич не е изключвана!!! Та нали именно с нейни парички са напазарени ...мммм медиите

Коментар

Аааа плаче си, ама аз баМка НЕ СПОМЕНАВАМ . Не задруго ами щото вече и в Дойче Веле им омекнаха колената . Но страх няма де....със страха вече се пребори олигаски )).
                            добре де, какъв е проблема, ако някой се засегне и ние като Дойче веле, че и още по-либерални и от тях ще им дадем право като страна по ...приказките да се изкажат )

Всъщност, те са доказателството, че няма как да е валиден един икономически рефрен, че
                            Дисбаланси на един пазар, не са възможни за дълго време
                            особено, когато не си включил държавата като играч
                            Или пък, последващ въпрос - колко време е достатъчно, за да се изключи държавата като участник и това да не е свързано със сериозен катаклизъм...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              напротив, отново е грешно уравнението....щото ако изключиш приказката "да търсим под вола теле", то би трябвало да сравняваш
                              - крайна доходност с упражнение да си играем на кредитор - депозитар
                              - крайна доходност без него

с твоите данни
                              - минус 140
                              - + 268
                              Ами не е така
                              Всъщност с играта доходността е
                              +127
                              а само с вноски на месец е
                              + 268

така се получава алтернативна загуба от 140 лева. но реално и двете са на плюс

Коментар

От тук се получава 268 лева над 10 000. Като така наистина изяждат плюса и общата сметка става на 140 лева на минус. Което все пак не е толкова много
                                напротив, отново е грешно уравнението....щото ако изключиш приказката "да търсим под вола теле", то би трябвало да сравняваш
                                - крайна доходност с упражнение да си играем на кредитор - депозитар
                                - крайна доходност без него

с твоите данни
                                - минус 140
                                - + 268

Коментар

Working...
                                X