Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лоши банки - Добри банки
Collapse
X
-
Почитаеми колеги,
Уважаеми съфорумци,
споделих мнение относно един интересен продукт по пасива на ПИБ, който вече успях да ползвам..., вече няколко пъти се опитах да обясня, но ще се наложи пак...цитарах просто една правна норма от един закон, без да правя каквито и да е било асоциации с банки,или други физически и юридически лица.Както един съфорумец изрази съмнение, че едвали и 60% от служителите на съответните банки знаят правната норма,цитирана от мен, в тоя ред на мисли, ако отделеното от мен време да пиша тук е образовало дори и един,оказа се -съфорумци са проверявали условията на финансовите институции,то това е похвално.
В каква връзка постна това за гарантираните размери на влоговете в банките?
Коментар
-
Първоначално изпратено от NoLandПървоначално изпратено от palimsestОтносно баткото с 10 год. трудов стаж във финансите,ако не може да диверсифицира парите си, може да ги вложи в любимата му банка, има нов,готин продукт Сериозен депозит 9% лихва(примоция)....за първите 6 месеца!
само едно уточнение,важащо за всички банки
Чл. 5. (1) Не се изплащат гарантираните размери на влоговете в банката на:
1. лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители;
Уважаеми съфорумци,
споделих мнение относно един интересен продукт по пасива на ПИБ, който вече успях да ползвам..., вече няколко пъти се опитах да обясня, но ще се наложи пак...цитарах просто една правна норма от един закон, без да правя каквито и да е било асоциации с банки,или други физически и юридически лица.Както един съфорумец изрази съмнение, че едвали и 60% от служителите на съответните банки знаят правната норма,цитирана от мен, в тоя ред на мисли, ако отделеното от мен време да пиша тук е образовало дори и един,оказа се -съфорумци са проверявали условията на финансовите институции,то това е похвално.http://picbg.net/u/28948/18896/208802.gif
...векът е разглобен! о, дял проклет, да си ро
Коментар
-
Първоначално изпратено от palimsestОтносно баткото с 10 год. трудов стаж във финансите,ако не може да диверсифицира парите си, може да ги вложи в любимата му банка, има нов,готин продукт Сериозен депозит 9% лихва(примоция)....за първите 6 месеца!
1. лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители;Crash&Burn
Коментар
-
Re: Привилегировани условия
Първоначално изпратено от fant0masПървоначално изпратено от palimsestПървоначално изпратено от Cash RunnerВъпросните "привилегировани условия" не са промоцоналните лихви по нови продукти, а специално договорените условия, например, за лихва по депозит на сума за над 100 хил. лева.
Cash Runner те светна добре, нали?
от батко
само и единствено..http://picbg.net/u/28948/18896/208802.gif
Коментар
-
Първоначално изпратено от palimsestПървоначално изпратено от Cash RunnerВъпросните "привилегировани условия" не са промоцоналните лихви по нови продукти, а специално договорените условия, например, за лихва по депозит на сума за над 100 хил. лева.
Cash Runner те светна добре, нали?
от батко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ilia_petrovПървоначално изпратено от palimsestЧл. 5. (1) Не се изплащат гарантираните размери на влоговете в банката на:
1. лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители;http://picbg.net/u/28948/18896/208802.gif
Коментар
-
Първоначално изпратено от palimsestЧл. 5. (1) Не се изплащат гарантираните размери на влоговете в банката на:
1. лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители;
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cash RunnerВъпросните "привилегировани условия" не са промоцоналните лихви по нови продукти, а специално договорените условия, например, за лихва по депозит на сума за над 100 хил. лева.http://picbg.net/u/28948/18896/208802.gif
Коментар
-
Първоначално изпратено от fant0masСкъпи ми palimsest,
Бил съм и от двете страни - работил съм и в банка и в голяма фирма - финансист съм по образование, имам над 10 години опит. Това, че пиша тук, не значи, че съм тъп и безработен.
Когато постваш съвети - моля те, предполагай, че някой може да разбира и знае повече от теб.
Тук се изписаха доста безумици за ПИБ, станали сме чувствителни инвеститори. Все пак си пазим акцийката - нали сме акционери. Твоят пост беше един от тия - "казвам ти дъще, сещай се снахо". Пак повтарям - изказването ти е необсновано негативно - една добре развита клонова мрежа не може да се нарече натрапчива. Освен това, клоновите мрежи на ДСК, Булбанк, ОББ, Пощенска са много по-големи от тази на ПИБ. Защо не даваш пример за натрапичивост за някоя от тях? Хайде, моля те, нагледахме се на доста безумия.
Играхме я тая игра през май - и в моето джобче бръкнаха - такива като теб.
А за експертните анализи - наистина хвани нещо да прочетеш.........
Относно баткото с 10 год. трудов стаж във финансите,ако не може да диверсифицира парите си, може да ги вложи в любимата му банка, има нов,готин продукт Сериозен депозит 9% лихва(примоция)....за първите 6 месеца!
1. лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители;http://picbg.net/u/28948/18896/208802.gif
Коментар
-
Първоначално изпратено от fant0masСкъпи ми palimsest,
Бил съм и от двете страни - работил съм и в банка и в голяма фирма - финансист съм по образование, имам над 10 години опит. Това, че пиша тук, не значи, че съм тъп и безработен.
Когато постваш съвети - моля те, предполагай, че някой може да разбира и знае повече от теб.
Тук се изписаха доста безумици за ПИБ, станали сме чувствителни инвеститори. Все пак си пазим акцийката - нали сме акционери. Твоят пост беше един от тия - "казвам ти дъще, сещай се снахо". Пак повтарям - изказването ти е необсновано негативно - една добре развита клонова мрежа не може да се нарече натрапчива. Освен това, клоновите мрежи на ДСК, Булбанк, ОББ, Пощенска са много по-големи от тази на ПИБ. Защо не даваш пример за натрапичивост за някоя от тях? Хайде, моля те, нагледахме се на доста безумия.
а мое субективно право е да изкажа мнение... като си акционер и като толкова разбираш, няма да инвестираш в такива банки...ако те е подвел вирнатия ти нос, проблема не е мой...под достойнството ми е да се занимавам с ограничен човек като тебhttp://picbg.net/u/28948/18896/208802.gif
Коментар
-
Първоначално изпратено от IVO_Един въпрос : Това че понижиха рейтинга на 5 банки , значи ли , че те са по-зле от останалите български банки или от Фич са теглили чоп кои да са ?Crash&Burn
Коментар
-
Скъпи ми palimsest,
Коментар
Коментар