IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мога ли да отворя сметка в чужбина от България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Мога ли да отворя сметка в чужбина от България?

Първоначално изпратено от Radostina Yordanova
    Моля някой да помогне ако може мога ли да си отворя сметка в чужда банка без да ходя лично?
    Zavisi vse pak kakvo o4akva6. Tuk moje6 da si otvori6 smetka prez Internet :
    http://www.fbme.com/index.cfm?id=97

Коментар

• Sega spored men, sled kato sme v EU, vsi4ki banki ti se vodyt local. Taka 4e vij v UK. Ina4e kakto kazah po-dolu, v US nama nikakvi problemi da si otkrie6 smetka kato non-resident alien. Forms and procedures are online.
      In Goze We Trust

Коментар

• Сериозно се поинтересувах от необходимата процедура за регистриране на сметка извън родината . Има сайтове които предлагат съответната услуга срещу заплащане, а колкото до формата WB(нещо си) 8 къде може да се намери on-line. Всички тук май имаме желание да имаме PayPal по една или друга причина.

Знанието е за всички(или поне оправните) не бъдете егоисти(много) !

Коментар

• От години ползвам PayPal регистриран в различна страна от тази в която живея. Необходима а кредит/дебит карта с подходящ билинг адрес и банкова сметка за получаване на средствата. Как акаунта да стане verified зависи от конкретната страна - понякога е необходима втора кредит карта със същия билинг адрес а понякога само код от card statement. Най лесно е да се провери като се отвори PayPal акаунт за съответната страна и се изчетат условията за verified.

Коментар

• Gino e prav, zavisi ot bankata kakvi iziskvania 6te imat. Az predi mesec otvorih smetka v Bank of America, online, te dokolkoto si spomniam iskat samo Social Security # + US adres, koeto e minimuma ot iziskvania za US smetka.
            http://www.bankofamerica.com/deposit...check_overview

HSBC sy6to imat online application no iskat pove4e informacia.

Za PayPal ne znam dali moje da se registrira6 ot BG no i da ima6 account pla6taniata moje da sa problemni, mai sme gi napla6ili. Az tova liato se opitah na napravia edno razpla6tane i sled polovin 4as i 4-5 preduprejdenia za veroiaten nelegalen dostyp ni6to ne stana.

Uspeh

Коментар

• До преди няколко месеца твърдо нямаше начин да си регистрираш PayPal от България.... предполаам, че и сега е така.

Коментар

• Blagodarya za infoto

Първоначално изпратено от gino
                Po prinzip moje6 da si otkrie6 smetka kato non-resident kadeto i kogato si iska6, stiga bankata da raboti s takiva. Pove4eto golemi i sredni banki namat problemi, malkite imat. Kato ceta po dolu za Evropeiskite banki, yavna tam po stara evropeiska tradicii se opitvat da te upla6at s papers. Oba4e v USA samo online, otkriva6, zakriva6, kakvoto kaje6, no nai vajnoto da prevede6 parite, tyh nikoi ne gi otkazva. Edinstvenoto za koeto 6te trabva da prati6 hartiya e WBEN-8, 4e si noresident alien.(tova e super vajno, za6toto predpolagam 4e publikata ne znae 4e USA e nai-golamata offshore zone v sveta za non-resident aliens, nama tax varhu bank interest i capital gain).
                Uspeh s transferiraneto na kapitala i optimizaciyata na finansite.
                Благодаря ви за информацията ако може дайте ми някакви линкове за он-лайн сметка и малко повече пояснение за WBEN-8.Става дума за малки суми по точно искам да ползвам услугите на paypal за разплащане най удобни са за да плащаш на някой в чужбина за нещо преди време живеех в Австрия и нямах проблеми но сега съм в нашата родина и като гледам България не е в списъка на paypal а всичките ми австрийски сметки са закрити вече. Накой ако може да внесе малко яснота как мога да ползвам paypal от Бялгария ще съм му много благодарна.

Коментар

• Po prinzip moje6 da si otkrie6 smetka kato non-resident kadeto i kogato si iska6, stiga bankata da raboti s takiva. Pove4eto golemi i sredni banki namat problemi, malkite imat. Kato ceta po dolu za Evropeiskite banki, yavna tam po stara evropeiska tradicii se opitvat da te upla6at s papers. Oba4e v USA samo online, otkriva6, zakriva6, kakvoto kaje6, no nai vajnoto da prevede6 parite, tyh nikoi ne gi otkazva. Edinstvenoto za koeto 6te trabva da prati6 hartiya e WBEN-8, 4e si noresident alien.(tova e super vajno, za6toto predpolagam 4e publikata ne znae 4e USA e nai-golamata offshore zone v sveta za non-resident aliens, nama tax varhu bank interest i capital gain).
                  Uspeh s transferiraneto na kapitala i optimizaciyata na finansite.
                  In Goze We Trust

Коментар

• Re: МОГА ЛИ ДА ОТВОРЯ СМЕТКА В ЧУЖБИНА ОТ БЪЛГАРИЯ?

Първоначално изпратено от Radostina Yordanova
                    Моля някой да помогне ако може мога ли да си отворя сметка в чужда банка без да ходя лично?
                    mojesh. zavisi v koq strana iskash.
                    nai-lesno e,da si otvorish smetka v nqkoq offshore-ka.
                    ima 2-3 banki,koito obslujvat interesite na ex-pat i vseki moje da si otkrie smetka tam. razbira se ima nqkoi razhodi po otkrivaneto, kakto i vodeneto na smetkata e malko po-skupo ot nqkoi drugi banki.
                    no v tezi banki se durjat na smetka sredno sumi ot 100K euro i nagore

Коментар

• Първоначално изпратено от Ugo
                      Например в Англия може да си отвориш сметка като чуждестранно лице.
                      Напълно възможно е. За последен път съм отварял сметка в Лондон преди 15 години и тогава никой не се интересуваше от нищо. Това лято отворих сметка в Португалия и се наложи да ме регистрират данъчно.

Коментар

• Можеш, но това пък въобще не е лесно е, ако живееш там и можеш да го докажеш с някаква сметка за комунални услуги на твое име - нямаш грижи, но иначе си е разправия (поне аз така мисля може и да има лесен начин .

Коментар

• Първоначално изпратено от freemnet
                          В страни от ЕС е необходимо и местно регистриране за данъци както и познато местно лице.
                          Това не е вярно. Например в Англия може да си отвориш сметка като чуждестранно лице.

Коментар

• Повечето банки изискват заверено копие от паспорт и писмо от местна банка удостоверяващо че сте им клиент. В страни от ЕС е необходимо и местно регистриране за данъци както и познато местно лице. Отварял съм сметки както в ЕС така и в офшорни зони по пощата без никакви проблеми.

Коментар

• Мога ли да отворя сметка в чужбина от България?

Working...
                            X