IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Така другари е в Булгаристан. Цари Хаос като Бой на негри в лятна нощ не само на борсата но и в почти всяка икономическа сфера. 90% от собствениците на едрия капитал са го придобили по нечестен начин:
    с приятелски кръгове, с подкупи и кражби. Та те сега формират икономическата върхушка...те са собственици на скъпите коли те дават заплати на останалите...те контактуват директно с власт имащите и с представителите на контролните органи изобщо те определят правилата. Така че за АБСОЛЮТНО никой не е тайна че основно печелят на борсата инсайдерите, хората около топ мениджмънта на дружества и те са недосегаеми за фигурантите от КаФеНе, макар че в повечето случаи схемичките им са доста прозрачни. Те могат да моделират счетоводните си отчети и финансовия си резултат както си поискат и то понякога по най-елементарен и лесен за улавяне начин. Но от друга страна ние не трябва да им даваме мира, а постоянно да разобличаваме и да даваме гласност на тяхните интриги, да пълнем форумите и да изказваме несъгласието си с бездействието на контролните органи. Защото колкото и да не е за вярване все пак има някакъв положителен ефект ... за справка след създаване на темата "Изцепки в края на месеца" порочните изкупвания на определени акции в последната минута на месеца спряха а дори и горкия JK си го отнесе заради многото шум вдигнат по форумите. Та така ...нека всеки който знае за някъква измамна схема да извади инфото за дискусия тук, за да вгорчим поне малко сладкия живот на някои хора.

    Коментар


    • А още по-интригуващи са цените и методите за определянето им при търговите!
      Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

      Коментар


      • А какво да кажем за търговите предложения, дето всеки си ги (не)прави когато си поиска - единия го питат през май, след като срокът е изтекъл: "Защо не направихте търгово?", а той отговаря "А, няма проблем, ще го направим през август". Другия прекара 97% през нормалния сегмент, обирайки всички аскове и се покри. Не съм чул някой да му каже: "Абе, пич, тука има закони, които трябва да се спазват. Я вземи тая глоба, че да знаеш за друг път." А какво стана с Кремиковци? В Пари имаше заглавие на едно интервю с Димана Ранкова, озаглавено така: "Законът е категоричен: трябва да има търгово предложение". До ден днешен на индийците и през ума не им е минало да правят търгово.
        Не става само с COBOS, трябва и акъл!

        Коментар


        • ииииииихихиххихихиихихи, чакай, че почнах да се търкалям от смях по килима[/list][/url]

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Al-elder
            Абе КаФеНе, вземете подгонете малко емитентите? А? Може ли Мостстрой да се публикува днес(октомври месец) приложението към отчетите за 1во тримесечие, в което фигурира поръчка за 20 милиона?

            А тях ще им сложите ли глоба 20к? Емитентите и тяхното инфо, там е проблема, а не в хора като JK?
            Работите ли въобще?
            То да е само Мостстрой - да им простиш. А ДРУПЛ още нямат одитиран отчет за 2005, а КФН ги ръчка за тримесечния 2006. Да не говорим, че всеки си пуска каквито си иска странни формати, включително ДЗИ - сканирано изображение на хартиено копие, което дори е с главата надолу ))

            А пък разкривонето на информация по закон е страшно: сключен е договор на стойност над 10% от средните приходи за последните 3 години ТОЧКА )) Айде иди разбери на каква стойност е.

            А пък тия от Плевен избиха рибата с тоя "централен ежедневник" дето си публикуват поканите за ОСА! Представяш ли си как изглеждата следните заглавия на една страница:

            ШОФЬОРИ СЕ МЛАТЯТ ЗАРАДИ ИЗПРЕВАРВАНЕ

            МЪЖ ЗАКОЛИ ЖЕНА СИ ЗАРАДИ ЛЮБОВНИК

            ТРОЛЕЙ ПРЕГАЗИ БАБИЧКА

            ВАПЦАРОВ АД СВИКВА ОСА ПРИ СЛЕДНИЯ ДНЕВЕН РЕД ...

            Коментар


            • Сега ли го разбра градски...

              Коментар


              • "В момента законът не предвижда санкции за грешки на борсата и Централния депозитар, но това не е така по отношение на разпространението на невярна и подвеждаща информация от участници на пазара."

                И какво излиза - че хората от БФБ и ЦД могат да си пишат каквото искат и не подлежат на никакви санкции. А анонимните участници в разни форуми да внимават много. Браво, страхотни закони си имаме, значи.

                Коментар


                • Дневник: КФН проверява грешките на борсата

                  Първоначално изпратено от VS
                  КФН проверява грешките на борсата
                  Законът не предвижда санкции за институцията


                  Татяна ПУНЧЕВА |

                  Комисията за финансов надзор (КФН) започна проверка на Българската фондова борса във връзка с допуснатите грешки от страна на борсата при разпространението на информация за публичните дружества, съобщиха от регулатора. Поводът е публикуваното на 29 септември от борсата съобщение, в което се посочваше, че на общото си събрание акционерите на "Софарма" са взели решение, освен да увеличат капитала от 66 млн. лв. на 132 млн. лв., и невярната информация, че акционерите са решили и да отпишат дружеството от публичния регистър. Информация за отписването беше публикувана след края на търговската сесия. След това беше коригирана и борсата излезе със съобщение, че е допусната техническа грешка.

                  Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", заяви, че от борсата се изискват писмени обяснения дали информацията е постъпила официално, или е техническа грешка на публикацията. Законът обаче не предвижда имуществени санкции за борсата или Централния депозитар и това, което комисията може да направи в случая в крайна сметка ще бъде да даде препоръка, уточни Ранкова. "Това може би е пропуск в закона, но се надяваме да вземат предвид препоръките ни", каза Ранкова. Тя допълни още, че се надява до края на следващата седмица да има развитие по проверката.

                  До редакционното приключване на броя от Българската фондова борса се въздържаха от коментар с обяснението, че все още се обсъжда започналата проверка от страна на финансовия надзор. В понеделник от борсата публикуваха извинително съобщение, в което посочиха, че елиминирането на каквито и да било грешки ще стане възможно с въвеждането на новата система за електронно разкриване на информация "Екстри", по която все още се работи в комисията, депозитара и борсата.

                  Освен грешката със информацията за "Софарма" тематичната проверка на КФН обхваща и други грешки, допуснати от борсата, сред които е и тази със ЗПАД ДЗИ, поясни още Ранкова. Пропускът е при осъществяването на сделката за 5 акции от дружеството за 120 лв., като въведената в системата COBOS цена е извън ограничението от 15%, наложено от самата борса след възобновяването на търговията с акциите на дружеството.

                  Други грешки, допуснати от борсата при публикуването на информация, бяха при увеличението на капитала на "Премиер фонд", около покупката на 37.5% от "Каучук" от "Химимпорт" и при увеличението на капитала на "Люк".

                  В момента законът не предвижда санкции за грешки на борсата и Централния депозитар, но това не е така по отношение на разпространението на невярна и подвеждаща информация от участници на пазара. Така един участник от форума на Investor.BG в момента го заплашва глоба от поне 20 хил. лв. за това, че пусна подвеждаща информация в него, макар и умишлено, за която след това се коригира и се извини.

                  Коментар


                  • Al-elder, що за въпрос е това "Работите ли въобще?"? Разбира се, че работят в момента се води дознание за 10тина потребителя от форума на инвестор.бг! Най-накрая ще спя спокойно! Колко мъка има тоя свят боже...

                    Коментар


                    • Абе КаФеНе, вземете подгонете малко емитентите? А? Може ли Мостстрой да се публикува днес(октомври месец) приложението към отчетите за 1во тримесечие, в което фигурира поръчка за 20 милиона?

                      А тях ще им сложите ли глоба 20к? Емитентите и тяхното инфо, там е проблема, а не в хора като JK?
                      Работите ли въобще?
                      Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

                      Коментар


                      • ... и с него нищо - както и с всички закононарушения и престъпления в тази държава...извършени от ПРАВОИМАЩИТЕ (разбирай - ПАРИИМАЩИТЕ).

                        Коментар


                        • А сега КФН пак ще мълчи за поредните изцепки на борсата с ДЗИ-тата...
                          А какво стана с JK?

                          Коментар


                          • Абе я кажете сега, според вас. Нормално ли е КФН да предприеме действивя срещу Пощенска Банка, която явно е водила преговори за закупуването на ДЗИ Банк и същевремнно махаше тапите на Биохим? Или това е маловажно престъпление и КФН трябва са се фокусира върху "престъпници" от калибъра на JK?

                            Коментар


                            • На проведено извънредно ОСА от 29.09.2006 год., на Софарма АД-София /SFARM/, са взети следните решения:
                              - Промени в устава на дружеството;
                              - Увеличава капитала на дружеството от 66 000 000 лв. на 132 000 000 лв. Увеличението на капитала е със собствени средства при условията на чл. 197 от ТЗ. Сумата с която се увеличава капитала на дружеството е 66 000 000 и е формирана по следния начин: оставащата сума от допълнителни резерви, надвишаващи нормативно установения задължителен размер на фонд "Резервен". Новите безналични поименни акции с право на глас в размер на 66 000 000 броя с номинал 1.00 лв. ще се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението. Заверяването на сметките на акционерите с новопридобитите акции ще се извърши в срок от 14 дни след провеждането на извънредното ОСА.
                              - Решение за отписване на дружеството от регистъра на КФН за публични дружества;
                              Право на участие в увеличението на капитала имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни след датата на решението на ОСА или към 13.10.2006 год.
                              Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 11.10.2006 год.
                              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

                              Коментар


                              • Софарма увеличи капитала си до 132 млн. лв.
                                От: Кристиян Костов
                                kostov@investor.bg
                                29.09.2006 16:37 ( SFARM )



                                На проведеното днес извънредно Общо събрание на Софарма АД бе гласувано за увеличение на капитала на дружеството от 66 млн. лв. на 132 млн. лв., съобщава сайта на Българска фондова борса.

                                Увеличението на капитала е със собствени средства, като сумата от 66 млн. лв. е формирана от допълнителни резерви, надвишаващи нормативно установения задължителен размер на фонд "Резервен".


                                “На събранието бяха представени 80,8 на сто от капитала на дружеството, като увеличение бе прието единодушно”, каза за Investor.bg директорът за връзки с инвеститори на дружеството Пелагия Виячева.


                                Новите акциите ще се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението. Последната дата за сключване на сделки с акциите на Софарма, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала е 11 ноември (сряда).


                                Днес по позицията бяха прехвърлени 10060 лота на нива от 10,73 и 10,93 лв. за ценна книга, което е нов рекорд по акциите на компанията.
                                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

                                Коментар

                                Working...
                                X