IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
    хаха Пълен цирк....само, че прилича на жълта новина.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
      хахахахахха
      Custodite sortem vestram

      Коментар


      • КФН върти търговия с пчелен мед
        Last edited by Алън; 30.09.2011, 15:24.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nabludatel63 Разгледай мнение
          Стоян Мавродиев: Усилията на КФН са насочени към гарантиране на стабилност
          29 септември 2011 | 18:08 | Агенция "Фокус"

          Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор (КФН) пред Агенция „Фокус”.

          .....Друг основен тип нарушения се отнасят до взаимоотношението – компания – потребител. ....В сферата на допълнителното пенсионно осигуряване са установени случаи, при които едно осигурено лице желае да се прехвърли в нов пенсионен фонд, а е получило неправомерен отказ от пенсионното дружество, което иска да напусне.
          .....В този дух са предложените промени в Кодекса за социално осигуряване. Предвижда се отпадането на таксата от 20 лева при смяна на пенсионен фонд и се дава възможност на новоосигурените лица да се прехвърлят в друг фонд след първата година. Друго предложение, което е от полза за потребителите, е намаляване на събираните от пенсионните дружества такси и удръжки. Пенсионните дружества ще трябва да информират осигурените лица, че съществува инвестиционен риск при управление на средствата в пенсионните фондове. Същевременно сме включили промени, които да стимулират дейността на пенсионните дружества, като например актуализация на инвестиционните ограничения.

          Тук бих искал да почертая, че сме дълбоко убедени в необходимостта и полезността от диалог между регулатора и бизнеса. Именно затова в момента се провеждат срещи - дискусии с всички заинтересовани страни във връзка с промените в КСО.http://www.focus-news.net/?id=f18866
          Е в червеното е грешката на ДЗПО в България. ЕДИНСТВЕНАТА заинтересована страна са гражданите. Единствените конслутации трябва да с граджаните, а не с тъй наречения "бизнес" Защото от много консултации с "бизнеса" ДЗПО е на тоя хал. Аман от "бизнеса"

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nabludatel63 Разгледай мнение
            Стоян Мавродиев: Усилията на КФН са насочени към гарантиране на стабилност
            http://www.blitz.bg/news/article/119264

            Коментар


            • Стоян Мавродиев: Усилията на КФН са насочени към гарантиране на стабилност
              29 септември 2011 | 18:08 | Агенция "Фокус"

              Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор (КФН) пред Агенция „Фокус”.

              „Фокус”: Кои бяха най-сериозните предизвикателства в работата на Комисията за финансов надзор, откакто сте неин председател?
              Стоян Мавродиев: Предизвикателствата бяха свързани както с външните фактори, предвид ситуацията на пазара, световната финансова криза, промените в структурирането на надзора и регулацията в ЕС, така и с подобряване на ефективността в работа на комисията. Естествено, всичките ни усилия са насочени към гарантиране на стабилност, ефективност и прозрачност на небанковата финансова система и осигуряване на по-висока ефективност на защитата на потребителите на финансови услуги. В тази връзка направихме промени в нормативната уредба с цел подобряване на бизнес средата и стимулиране на добрите практики. Друг акцент бе подобряването на дейността на комисията като колективен орган, което наложи актуализиране на Правилника за устройството и дейността на КФН и на нейната администрация. Целта на промените е да се преодолее съществуващото разделение между трите сектора на надзор – ценни книжа, застраховане и осигуряване и да се създаде ефективна интеграция и хармонизация на регулациите и практиките между трите управления в КФН. Структурирахме и две главни дирекции – „Регулаторна политика” и „Надзорна дейност”, които осъществяват методическото ръководство и координацията във връзка с регулаторната и надзорната политика в трите сектора на небанковия финансов пазар. Засилихме и обратната връзка с потребителите и наблегнахме върху информираността на обществото за всичките действия на комисията като превенция срещу корупционните практики.
              „Фокус”: Как преценявате ситуацията на българския капиталов пазар, след като световните борси отбелязаха спадове през август?
              Стоян Мавродиев: Понижаването на кредитния рейтинг на САЩ през лятото и някои негативни събития в периферията на еврозоната оказаха влияние и върху нашия капиталов пазар, но това не застраши капиталовата адекватност на инвестиционните посредници и управляващите дружества. Анализът, който изготвяме в комисията, показва, че към началото на септември 2011 г. няма данни, които да сочат за тревожно финансово състояние на участниците на българския пазар. Няма постъпили искания за отказ от дейност като инвестиционен посредник или управляващо дружество, нито данни за невъзможност тези дружества да посрещат плащанията си към клиенти.
              Търговията през август на капиталовия пазар беше слаба и по данни на "БФБ-София" АД общият оборот е малко над 55 млн. лв. Спадът на основния български индекс SOFIX през изминалия месец е -9.26% като в други държави от Европейския съюз и извън него има индекси, чиито спадове са значително по-сериозни (например DAX: -19.19%). Следва да се има предвид, че отчетените спадове все пак не може да се интерпретират еднозначно, тъй като процесите на възстановяване на капиталовия пазар в България и в Централна и Западна Европа са доста различни.

              „Фокус”: Какви са най-често срещаните нарушения при наблюдаваните от вас компании?
              Стоян Мавродиев: Първо, нека отбележа, че бизнесът на регулираните от нас компании е свързан с различни сегменти на небанковия финансов сектор – капиталов пазар, застраховане, допълнително пенсионно и здравно осигуряване, като това естествено се отразява и върху спецификата при констатираните нарушения. Все пак могат да се откроят някои най-общи типове нарушения. Значителна част са свързани със забавяне или непредставяне в срок на информация пред КФН, или пред широката публика, както и с неспазване на законовите изисквания по отношение на управление или инвестиране на публично набраните средства. Друг основен тип нарушения се отнасят до взаимоотношението – компания – потребител. В областта на застраховането най-често констатираме случаи на забавено произнасяне по претенции за изплащане на обезщетение, както и ненужно изискване за представяне на допълнителни доказателства, които клиентите няма от къде да намерят. В сферата на допълнителното пенсионно осигуряване са установени случаи, при които едно осигурено лице желае да се прехвърли в нов пенсионен фонд, а е получило неправомерен отказ от пенсионното дружество, което иска да напусне.
              Искам да отбележа, че засилихме надзорната функция на комисията по отношения на проверките и наложените санкции. Във връзка с надзора на дейността на застрахователните и здравноосигурителните дружества през 2010 г. са издадени 826 наказателни постановления, с които са наложени глоби и имуществени санкции общо в размер на 2 422 000 лв. (От началото на 2011 г. до момента са издадени 761 наказателни постановления и наложени глоби и санкции в размер на 2 103 660 лв.) По отношение на инвестиционната дейност през 2010 г. са издадени 266 наказателни постановления и са наложени глоби и санкции общо в размер на 920 650 лв., (От началото на 2011 г. до момента са издадени 176 наказателни постановления и наложени глоби и санкции общо в размер на 749 400 лв.) В допълнителното пенсионно осигуряване през 2010 г. са установени 42 нарушения, издадени са 19 наказателни постановления, с които са наложени глоби и имуществени санкции общо в размер на 173 200 лв. (От началото на 2011 г. до момента са установени 48 нарушения, издадени са 36 наказателни постановления, с които са наложени глоби и имуществени санкции общо в размер на 216 000 лв.)
              Нашата цел не е да налагаме парични санкции, напротив, бихме се радвали, ако има по-малко нарушения, които да се санкционират, но ние като надзорен орган трябва стриктно да следим дали създадените правила се спазват от всички „играчи” на пазарите и в тази си дейност е необходимо да бъдем безкомпромисни, за да има стабилен и развиващ се пазар.
              „Фокус”: Подготвяте ли предложения за промяна на нормативната уредба и за какво?
              Стоян Мавродиев: Нормативната дейност е сред основните приоритети на КФН. Новата европейска надзорна структура, новите европейски регулации, установените в практиката несъвършенства и пропуски в действащата норматива уредба са сред факторите, които налагат ново темпо на работа. Целта ни е да усъвършенстваме регулаторната рамка, така че от една страна, да се оптимизират условия за правене на бизнес, а от друга - да се осигури още по-ефективна защита на потребителите на финансови услуги.
              В този дух са предложените промени в Кодекса за социално осигуряване. Предвижда се отпадането на таксата от 20 лева при смяна на пенсионен фонд и се дава възможност на новоосигурените лица да се прехвърлят в друг фонд след първата година. Друго предложение, което е от полза за потребителите, е намаляване на събираните от пенсионните дружества такси и удръжки. Пенсионните дружества ще трябва да информират осигурените лица, че съществува инвестиционен риск при управление на средствата в пенсионните фондове. Същевременно сме включили промени, които да стимулират дейността на пенсионните дружества, като например актуализация на инвестиционните ограничения. Тук бих искал да почертая, че сме дълбоко убедени в необходимостта и полезността от диалог между регулатора и бизнеса. Именно затова в момента се провеждат срещи - дискусии с всички заинтересовани страни във връзка с промените в КСО.
              Подготвяме и изменения в Закона за КФН, които са съобразени с новата надзорна архитектура в ЕС. Законът урежда тясното взаимодействие на комисията с новите европейски надзорни органи и процеса на обмяна на информация с тях. Конкретизират се процедурите, които ще се спазват в случаите, когато комисията и друг надзорен орган от държава членка имат разногласия при прилагането на акт на европейското право. Същевременно, сме изготвили и анализ на европейските надзорни практики, на базата на който ще разработим и предложим промени, целящи подобряване дейността на комисията, включително и в посока засилване на колегиалния подход при вземане на решения. Този подход е залегнал в организацията на дейността на европейските надзори и е доказал своята ефективност и актуалност, особено в периода след световната финансова криза. Не на последно място този подход ще позволи да се преодолеят съществуващи разнопосочни практики, а и възможен лобистки натиск.
              Разбира се, работим и върху редица нормативни актове, като предложените промени целят съобразяване с европейските изисквания и въвеждане на новите регулации на финансовите пазари.
              „Фокус”: Предстои подготовката на бюджета за следващата година. Как се справя КФН с настоящите си средства и какво ще предложите за следващата?
              Стоян Мавродиев: Към края на август 2011 г. реално извършените бюджетни разходи представляват 39 % от планираните, а постъпленията от собствени приходи са над 56 % от планираните. Проектобюджетът на КФН за 2012 г. е съобразен с приоритетите ни. Освен относително постоянните разходи, свързани с осигуряване на нормалното функциониране на надзора, за следващата година сме предвидили капиталови разходи за доизграждане на единна интегрирана информационна система на КФН, дейност, започнала през 2011 г. Стартирането й бе продиктувано от острата необходимост за цялостно модернизиране на информационната среда, в която работи комисията. Наличието на такава система ще облекчи поднадзорните лица при подаване на информация в КФН по електронен път. Интегрираната база данни ще позволи да се обогати обема на предоставяната от нас статистическа информация и ще подпомогне извършването на качествени пазарни анализи, които ще бъдат полезни както за професионалистите, така и за широката публика. Едновременно с това, новата система ще допринесе за подобряване на обмена на информация с надзорните институции от ЕС. Наясно сме, че проектът е амбициозен, с изключителна сложност и обем – това обуславя и необходимостта от значителни инвестиционни разходи, но ползите от реализацията му са несъмнени.
              http://www.focus-news.net/?id=f18866

              Коментар


              • Гарантирано от ГЕРБ!

                Димана Ранкова внася объркване на борсата с казуса Енергони


                Казусът с Енергони и БФБ може да бъде разрешен единствено от Димана Ранкова, зам.-председател на Комисията по финансов надзор. Тя ръководи направление Надзор на инвестиционната дейност и в нейните правомощия е да обжалва определението на ВАС, като срокът за това изтича днес. Още повече че в основата на определението на ВАС е едно нейно писмо, в което Ранкова твърди, че има новопостъпили обстоятелства и че макар да има стабилен административен акт, той на практика е неизпълняем. Писмото е с дата 26.07.2011 г. и е цитирано в определението на ВАС, публикувано на официалната страница на институцията.

                Самата Ранкова обаче не пожела да каже пред Класа, до редакционното приключване на вестника, какви са тези нови обстоятелства, както и дали ще обжалва. Вместо това тя прехвърли топката към колегите си от КФН.
                анкова каза още, че за нея е необяснимо защо председателят на комисията Стоян Мавродиев не взима отношение към казуса. Пред Класа обаче той заяви, че по закон не може да изразява позиция, защото в комисията всеки има строго определени функции и правомощията са ясно дефинирани. ВАС е конституирал като ответник зам.-председателя на КФН, който отговаря за надзора на инвестиционната дейност, допълни Мавродиев.
                Last edited by X_Y; 16.08.2011, 12:04.

                Коментар


                • Особено ми харесва ето тази снимка у десния ъгъл дето се появява на всяка страница
                  http://www.fsc.bg/Pazari-bg-4


                  Как са ковнали индексите на едни нива с тази снимка - Не е истина

                  http://www.infiniteunknown.net/wp-co...ock-market.jpg

                  Много искам да знам колко кинти са дали да им спретнат сайта

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                    КФН с нов сайт и нова практика за застрахователните резерви





                    За сега в сайта е променена само формата, а съдържанието старото!
                    Щоооо хубав си е сайта

                    Коментар


                    • КФН с нов сайт и нова практика за застрахователните резерви





                      За сега в сайта е променена само формата, а съдържанието старото!
                      Last edited by Eti_; 28.05.2011, 18:09. Причина: Реклама на конкурентни сайтове.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от dimapst Разгледай мнение
                        Колега, ако ме питаш тази реклама е за набиране на капитал при суперизгодни условия, ако желаеш инвестирай си парите при мен също с договор ще ти осигуря по голяма доходност

                        МВР вади 62 жертви на боса на обрания трезор


                        "Ралчев е извършвал незаконна банкова дейност още от началото на 90-те години. Публично е привличал влогове срещу обещанието за високи лихви. "

                        http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=889558

                        Коментар


                        • ПеКа се прави на ИП - много разбира човека

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v.pavlov Разгледай мнение
                            На кого да вярвам на КФН или на Финанс5... .
                            В последните месеци на няколко пъти КФН предупреждава инвеститорите, че има фирми, които предлагат услуги, за които нямат лиценз и посочва, че между тях е Финанс 5 и какво от това... Финанс 5 продължава да предлага такива услуги...Ето част от рекламата на Интернет страницата:

                            " Платени сигнали за търговия

                            Предлагаме платени сигнали за валутна търговия - цена 199.00 лв. на месец



                            Управление на клиентски сметки чрез два вида портфейли – „Агресивен” и „Консервативен”



                            - При портфей „Агресивен”, ние структурираме портфейла Ви по начин, който би осигурил по-висок доход, но респективно и рисковете са по-големи. При този портфейл се търгува с по-големи обеми и се сключват повече сделки в рамките на един работен ден.

                            - При портфейл „Консервативен” постигнатата доходност е по-ниска, но и рисковете са значително по-ниски.



                            Управление на финансови активи с фиксирана месечна доходност



                            1) Месчна доходност от 1.5% при сключване на договор за 3 месеца.

                            Минимална сума - 3000.00 лв. , максимална сума – 6000.00 лв.

                            2) Месечна доходност от 2.0 % при сключване на договор за 6 месеца.

                            Минимална сума - 4000.00 лв. , максимална сума – 8000.00 лв.

                            3) Месечна доходност - 2.5% при сключване на договор за 12 месеца

                            Минимална сума – 5000.00 лв. , максимална сума – 10 000.00 лв."


                            http://www.finance5.bg/services.html

                            При това положение за какво се плащат разходи за издръжката на КФН на гърба на данъкоплатците?
                            Колега, ако ме питаш тази реклама е за набиране на капитал при суперизгодни условия, ако желаеш инвестирай си парите при мен също с договор ще ти осигуря по голяма доходност

                            Коментар


                            • На кого да вярвам на КФН или на Финанс5... .
                              В последните месеци на няколко пъти КФН предупреждава инвеститорите, че има фирми, които предлагат услуги, за които нямат лиценз и посочва, че между тях е Финанс 5 и какво от това... Финанс 5 продължава да предлага такива услуги...Ето част от рекламата на Интернет страницата:

                              " Платени сигнали за търговия

                              Предлагаме платени сигнали за валутна търговия - цена 199.00 лв. на месец



                              Управление на клиентски сметки чрез два вида портфейли – „Агресивен” и „Консервативен”



                              - При портфей „Агресивен”, ние структурираме портфейла Ви по начин, който би осигурил по-висок доход, но респективно и рисковете са по-големи. При този портфейл се търгува с по-големи обеми и се сключват повече сделки в рамките на един работен ден.

                              - При портфейл „Консервативен” постигнатата доходност е по-ниска, но и рисковете са значително по-ниски.



                              Управление на финансови активи с фиксирана месечна доходност



                              1) Месчна доходност от 1.5% при сключване на договор за 3 месеца.

                              Минимална сума - 3000.00 лв. , максимална сума – 6000.00 лв.

                              2) Месечна доходност от 2.0 % при сключване на договор за 6 месеца.

                              Минимална сума - 4000.00 лв. , максимална сума – 8000.00 лв.

                              3) Месечна доходност - 2.5% при сключване на договор за 12 месеца

                              Минимална сума – 5000.00 лв. , максимална сума – 10 000.00 лв."


                              http://www.finance5.bg/services.html

                              При това положение за какво се плащат разходи за издръжката на КФН на гърба на данъкоплатците?

                              Коментар


                              • Здравейте,
                                имам следния казус ако може някой да ми помогне.

                                Евентуално аз съм клиентка на предприятие което листвано на БФБ.
                                Получавам ценова листа /оферта/ къкто всички клиенти на предпиятието при промяна на цените на произвежданата от тях продукция. Аз получавам, но останалите инвестирори /акционери/ не получават такава информация, но биха могли да получат ако направят запитване за ценова оферта в предприятието.

                                Та моят въпрос е ако споделя тази информация във форума това вътрешна информация ли е, маниполация ли е или нещо друго което не е правилно или не е етично или е съвсем нормално.

                                Също тази информация евентуално би повлияла на цената на акцията при положение, че когато едно предприятие е монополист и увеличи центите на продаваната от него продуция, печалбите скачат до небето.

                                Много бих се радвала ако някой компетентен ми отговори, че малко се забърках с тези статии за вътрешна информация, маниполации и пазарни спекулации, предварително благодаря.
                                Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X