IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се срути ли банковата система в ЕС и САЩ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Вложители са изтеглили 214 милиарда евро от банките в еврозоната през последните пет месеца, като изходящите потоци са достигнали рекордно високо ниво през февруари. Това сочат най-новите данни за развитието на паричното предлагане в еврозоната, публикувани снощи от Европейската централна банка и анализирани от в. "Файненшъл таймс".

    Неотдавнашните изходящи финансови потоци показват, че на банките от еврозоната им е по-трудно да привлекат и задържат вложителите, дори преди настъпилите по-рано през месеца сътресения в банковия сектор, причинили краха на три американски кредитора и тласнали към пропастта швейцарската "Креди сюис" (Credit Suisse). Тя бе придобита от конкурента й Ю Би Ес (UBS) и по този начин спасена, благодарение на помощта на швейцарската държава.

    През февруари спадът на вложените в банките средства се е ускорил, тъй като вложителите намалиха притежанията си в банките от еврозоната със 71,4 млрд. евро. Това е представлявало най-голямото подобно намаление, откакто има налични данни през 1997 г. Депозитите на домакинствата са намалели с 20,6 млрд. евро, също с рекорден темп, откакто има налични данни през 2003 г.

    Тегленията през периода от октомври 2022 г. до февруари 2023 г. са били на обща стойност от почти 14 трилиона евро, или 1,5 процента от влоговете в банки от еврозоната. За сравнение в САЩ през последната година вложители са изтеглили депозити на стойност по-малко от 500 милиарда долара.

    Подобно изтегляне на средства от банковата система имаше във Великобритания през януари, като тогава клиенти изтеглиха 20,3 милиарда лири от банков сектор на страната. Това също представляваше максимум от 2009 г., откогато се водят подобни статистически данни.



    Малко съм объркан от червеното. Явно нещо са объркали при превода журналята.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение

      Ако се е случило това което описваш, то това води до срив в доверието на банковата система.То са закони, то са надзори, то са регулатори, справки, отчети, банкови стандарти и накрая някакви си правят далавера. Очеизвадно е, че системата не работи. После защо депозитите се теглят - ми защото доверието се е срутило. А какво е банкова система без доверие?
      Точно до срив на доверието не води, защото всички вложители си получават парите независимо че банката е фалирала, плаща им държавата..Би трябвало да доведе до срив в доверието към държавата и нейното законодателство което позволява това нещо. И поначало трябва да бъде забранено на банките да инвестират в активи като акции и разни други измишльотини, да не участват в никаква спекула. Банките трябва само да кридитират, те са кредитни институции. Защото иначе такива кражби на пари са възможни. Изобщо инвестирането в акции, във финансови активи всякакви и криптовалути , всичко което е като казино трябва да е само персонално, дори и доверително не става да бъде. Защото колко му е някой да намери двама които да му се доверят и да му се полага част от печалбата, а загубата няма да я сподели с губещия парите си. Просто по единия акаунт купува, по другия продава и всяко движение на пазара в една посока ако е голямо ще му донесе на него печалба, единия му клиент ще спечели а другия ще загуби..Тези неща са измама и може да се квалифицират като кражба.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Нищо не се е срутило, тези банки са атакувани от вложители да си теглят депозитите. В такава ситуация нормалната реакция е да вдигна лихвите по депозитите, да търсят и пари в заем с които да изплащат депопозитите на тези които са се уплашили и искат да си ги изтеглят.. Те обаче не го правят, те явно искат да фалират и някой друг да изплати депозитите вместо тях, защото знаят че парите са били инвестирани в каквото трябва в кавички. Банка се опразва лесно при това законно ако инвестира на свободния в кавички пазар. Просто две банки се вземат - едната купува някакъв актив финансов, акциийка или др. , а другата го продава. Цената на актива мърда бясно - тази която го е продала е на печалба, а другата е на загуба и плаща печалбата чрез загубата си. Накрая едната банка фалира, а другата е спечелила парите..после идват будалите които изплащат парите от загубените депозити на вложителите. И вълка сит и агнето изядено пък цяло.. По после парите се инвестират в Чайна, докато дойде време за тях да получат един голям студен чай и да го изпият.
        Ако се е случило това което описваш, то това води до срив в доверието на банковата система.То са закони, то са надзори, то са регулатори, справки, отчети, банкови стандарти и накрая някакви си правят далавера. Очеизвадно е, че системата не работи. После защо депозитите се теглят - ми защото доверието се е срутило. А какво е банкова система без доверие?

        Коментар


        • Нищо не се е срутило, тези банки са атакувани от вложители да си теглят депозитите. В такава ситуация нормалната реакция е да вдигна лихвите по депозитите, да търсят и пари в заем с които да изплащат депопозитите на тези които са се уплашили и искат да си ги изтеглят.. Те обаче не го правят, те явно искат да фалират и някой друг да изплати депозитите вместо тях, защото знаят че парите са били инвестирани в каквото трябва в кавички. Банка се опразва лесно при това законно ако инвестира на свободния в кавички пазар. Просто две банки се вземат - едната купува някакъв актив финансов, акциийка или др. , а другата го продава. Цената на актива мърда бясно - тази която го е продала е на печалба, а другата е на загуба и плаща печалбата чрез загубата си. Накрая едната банка фалира, а другата е спечелила парите..после идват будалите които изплащат парите от загубените депозити на вложителите. И вълка сит и агнето изядено пък цяло.. По после парите се инвестират в Чайна, докато дойде време за тях да получат един голям студен чай и да го изпият.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Ми тя си се срути и я спасиха. Колко успешно е спасяването е рано да се каже...

            Коментар


            • Много, много итересно филмче за социалните плащания и работа в Германия.

              https://www.youtube.com/watch?v=5dD_...annel=germanez

              Коментар


              • Първо в ЕС после на другото земно кълбе.
                https://www.youtube.com/watch?v=QskFT7AaKH0
                http://www.worldgovernmentbonds.com/country/greece/

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
                  Ще се срути ли банковата система в ЕС и САЩ? Ще настане ли паника заради загуба на доверие в банките?
                  Очаквам експертни прогнози и анализи.
                  Времето за експертни задълбочени анализи и прогнози мина и замина!


                  Коментар


                  • Не са толкова много специално за сащ, половин трилион. Само в началото като си мислеха че планът за хиперинфлация ще сработи държавата им е продала за 10 трилиона бондове на частните банки от фед. Нали хиперинфлацията ще ги обезцени.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
                      Очаквам експертни прогнози и анализи.
                      Ъхъ. Експертите ще се бият да пишат в поредната малоумна тема за края на Запада.

                      Коментар


                      • Просто ще им налеят пари за да изгасят пожара и това нещо е кражба. Някой после ще трябва да ги изработи с труд.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Aве, то лъжичката се намери, но лошото чувство остана. Това за банките в ЕС.

                          Коментар


                          • Ще се срути ли банковата система в ЕС и САЩ?

                            Ще се срути ли банковата система в ЕС и САЩ? Ще настане ли паника заради загуба на доверие в банките?
                            Очаквам експертни прогнози и анализи.
                          Working...
                          X