IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заплахи от нап по телефона моля за съвет...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Той не само Матеев е така, донякъде го разбирам - не иска да се обременява примерно с това парите от соларките откъде идват и кой в действителност плаща субсидиите. Е тоя дето плаща е останал сега без душа. Ти да нямаш минимален необлагаем в една държава си е доста алкапонско.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
      Само плашат гаргите:-)))) Не могат да ти направят проверка за 10 години назад, а само за 5 :-)))) Няма как да платиш нещо в 14 дневен срок след като не си го декларирал. Затова първо си подай ГДД по ЗДДФЛ по чл. 50. Ще те глобят, че не си я подал в срок, ще си платиш 15% данък на получените суми + лихвите + осигуровките и ще спиш спокоен. Така ще си спестиш много нерви и разправии при една гарантирана проверка за няколко години назад. Успехи!
      Да, доколкото съм чувал, за неплатени данъци и осигуровки, било имало давност 5 години. Ал Капоне някога, го били вкарали в затвора именно за неплатени данъци, обаче.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
        Mateev, и друго , той този не ги крие, той явно не може да ги плати..защото повечето които не плащат са така и вървят такива лихви, каквито никой няма да ти даде ако внесеш някъде пари.
        Грешните неща обясняваш и на грешния човек. Няма да разбере, живее в паралелен свят. Съчувствам на lenovo но, аз - когато не можех да си плащам данъците и осигуровките, моята фирма, я замразих. Декларация в НАП за преустановена дейност и - като работник на заплата, в голяма международна компания. Сега, заплатата ми, реално е над онази във фирмата по проекта, (ФРЗ ми беше 2097 лв преди 9 години) та, достатъчно ми е да си работя по продуктите и, доде не си вкарам жива пара да почна производство и продажби, ще се доволствам с нея и няма да плащам ненужно. Ама "мостри", са МНОГО МАЛКИ количества, проби, по някой и друг кг., за 5000 лв, декларирани, е повече от естествено, да му търсят сметка. Да повтарям ли че, държавата не се интересува, колко ти или не ти върви. По нейната логика, ако има фирма и официално, не е преустановила дейността си, тя дължи данъци, осигуровки и т.н.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от lenovo Разгледай мнение
          Здравейте нап ме тормозят жестоко,
          звънят ми почти всеки ден от скрити номера и т.н..
          направо ми писна,
          през наложени платежи, през 2021-2022година изпращах с куриери не помня колко точни пратки и пъти, през куриерите еконд/спииди с обща стойност до 5000лв , казах на нап,че са мострени то си и пише на куриера,
          и те ми казват,че съм бил правел търговия, едва ли не съм въртял миллиони според тях.

          Не съм си ги декларирал тея неща в декларацията когато подаваха и сега нап ме търсят да плащам данък на тях....
          само,че аз не съм съгласен с нап защото това са мостри,
          мострите не знам една част от вас те биват подаряват и давани с дадени продукти и т.н...
          това,че съм ги продал за някакви символични суми не ме прави търговец.

          Аз не искам да плащам данък на нещо което си е мое лично имущество и ми е било подарено ама нап не ги разбира това, сега са ми дали срок от 14 дена ако не им платя данъка щели да ми направят пълна ревизия като частно лице, за период за последните 10години можели да ми наложат запори и т.н. и т.н..
          дайте съвет само плашат гаргите по телефона или да очаквам най-лошото от тях?
          Това което може да ми запорират е старата кола и банковата ми сметка,
          не е проблем да си продам колата.

          Искам да попитам ако има фирма на мое име кат еоод тя ще има ли и тя запори или ? Понеже не знам нап какво точно могат да направят тези мостри са изпращани като частно лице.
          Мострите са химически.
          примерно в тях има спирт и други неща.
          Не може ли да мина като занаятчия или някакси нещо да избягам от глупостите на нап, предишни години не съм имал проблеми.....


          Крайно несправедливо е при положение,че аз съм обикновен човек нямам никакво имущество освен автомобил за 600лв
          никакво имущество никакви апартаменти, никакви гаражи, живея под наем в едностаен апартамент. да ме рекетират и заплашват.
          Последните 20години работя за една и съща минимална заплата...

          Вместо да се занимават с мен да ходят да гонят хората с коли за по 100 хиляди и нагоре и апартаменти къщи и други.....
          Не смятам,че е справедливо да им плащам понеже тази година им платих за още една глупост за която нямах пак изобщо нищо общо......
          И ми е писнало от техните глупости.
          1.НАП е Национална Агенция по Приходите и не би трябвало, да си крият номера, когато ти звънят.
          2.Всички сме обикновени хора но, държавата ни, се крепи на нас та, естествено е, да си събира данъците.
          3.Химически мостри, колко ли трябва да са, за да достигнат сума 5000 лв. Ако си изпращал мостри, откъде НАП знае стойността им, според теб и колко данъци, по тази сметка, се дължат за държавата? Странно ми е малко, да си на заплата от 600 лв и 1000 лв данък да те повалят, има нещо друго тук.
          4.Това, че имаш ЕООД, ако то работи и произвежда, минималната ти заплата там е по друга линия но, едва ли ще искат да ти признаят само такива приходи, кой ли бизнес работи само за заплатата на собственика си за пенсионни осигуровки.
          5. Може и да не ти харесва но, светът така е устроен и данъци, дължат всички освен английската кралица но, тя пък почина. Затова, вместо да губиш нерви и време, много по-евтино е и спокойно, да идеш в НАП и да сключиш споразумение за внасяне на дължимите суми (допускаха разсрочено, за няколко месеца) което, задължително, да изпълниш. Тогава и само тогава, ще спрат да ти търсят сметка и да те натискат.

          Коментар


          • Понеже се оплакваш, че те конкурират, ддс физическо лице няма как да не плати, няма да си вземе стоката.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
              travelboy, 12500 е скромно но в Лондон, има наем 500 доколкото знам. И по 2000 заплати в Лондон. 15 % на оборот са си много пари, ДДС няма как да не са платили нали ? Той осигуровки няма с тоя доход, нищо няма. Защо не правиш като тях ? Мисля че ако данъците се плащат те ще паднат и държавата ще има повече приходи. Да кажем конкурента ти е продал за 70 хиляди, изглежда сериозно като оборот почти. Стоката му е струвала колко, с ДДС което няма как да не плати като я внася и транспортни разходи които за китайските стоки сега са много, примерно 50 сигурно е платил и 9 като плати данък..изкарал 11000, за които пак има разход труд негов. Един пазач, който работи през два дена му плащат 700-800лв, обаче искат образование хората, заплата и осигуровки има.
              ДДС има как да не плати но това не е мястото да обяснявам.Ти някога живял ли си в Лондон да видиш какво можеш да наемеш за 500 паунда.Стая в Dagenham 2x3.15% трябваше да плати щото не е обявил нищо и е пращал стоките като физическо лице въпреки,че имат фирма.Съответно няма фактури за доставка на физическото лице за разход.Като не му излиза на някой сметката свободни позиции за пазачи колкото искаш.

              Коментар


              • mitko2848, какви данъци, хората имат право след това което им се случва сега да получат средства да си стъпят на краката.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                  Те НАП няма как да знаят какво,кога и на каква цена си купил.Както каза Матеев,засича го някакъв софтуер,в случая извадките от куриерите и НАП си иска дължимото.Като им пратиш касови бележки или други доказателства + обяснения ,естествено ,че тези задължения ще ти отпаднат.
                  То въпроса беше че без да са прецизирали закона звъняха на хора продали си лични вещи, майки продали детски дрешки и обувки за смешни суми от типа на 3000 лева и т.н. Докато хора тип Пеевски дето едната година подава декларация с 12 000 лева влог и стар опел, а на другата над 200 милиона от приходи от продажба на акции от Булгартабак или Слави Трифонов и сума ти политици, съдии, прокурори, които въобще не подават декларации, Доган с теца, Лукоил дето с години не плаща данък печалба няма проблем и всичко е на 6......

                  Коментар


                  • Mateev, и друго , той този не ги крие, той явно не може да ги плати..защото повечето които не плащат са така и вървят такива лихви, каквито никой няма да ти даде ако внесеш някъде пари.

                    Коментар


                    • petrg5s, ниските данъци и да ги събереш и да не ги събереш не може да се покрият разходите по назначените служители да се заанимават с глупости. Милиарди се крадат.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
                        За нови вещи ок, но какво правим с употребяваните? Ако си купя телефон за 2000 лева, след като търговеца е платил ддс и данък печалба на държавата защо след като го продам за 1500лв през олх примерно трябва да плащам данък върху тези пари- нито имам печалба от продажбата нито нищо. И ако продам телефон, телевизор и гуми за кола примерно за 7 хиляди лева съъм търговец по занимание така ли?
                        Те НАП няма как да знаят какво,кога и на каква цена си купил.Както каза Матеев,засича го някакъв софтуер,в случая извадките от куриерите и НАП си иска дължимото.Като им пратиш касови бележки или други доказателства + обяснения ,естествено ,че тези задължения ще ти отпаднат.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
                          Съвсем справедливо си е.Аз имам онлайн магазини и ми е писнало от OLX продавачи дето се правят на тарикати.Платете си ДДС и мито ,платете на счетоводител,осигуровки и корпоративен данък върху всички продажби и ще ви видя кака ще продавате през 2 лева печалба.НАП съвсем справедливо трябва да ви мачка за да разберете,че укриването на данъци е престъпление.
                          п.п.Сега видях,че и данъците били високи.Пробвай в друга държава.Аз съм имал фирма вUK.Там има наистина необлагаем минимум.Ама той стига само за семки и бонбонки.После нагоре данъците стават жестоки.
                          За нови вещи ок, но какво правим с употребяваните? Ако си купя телефон за 2000 лева, след като търговеца е платил ддс и данък печалба на държавата защо след като го продам за 1500лв през олх примерно трябва да плащам данък върху тези пари- нито имам печалба от продажбата нито нищо. И ако продам телефон, телевизор и гуми за кола примерно за 7 хиляди лева съъм търговец по занимание така ли?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                            Римската империя се разпада защото започва да събира високи данъци
                            Ок,обаче в БГ са най-ниските , както казаха.
                            И втората "малка" разлика с конретния случай е ,че тук не се събират,а точно обратното,укриват се.Укриват се и то ниски данъци.А се укриват,щото Ганъо няма културата да плаща данъци.Да се радва,че живее в Гето,че ако беше по Белия свят с това мислене щеше да е по затворите

                            Коментар


                            • Arana, да отиваш там където се правят доходи, много хора от Европа и Америка въпреки разликата в културата, трудния им език са избрали този път. И са доволни обаче от избора си. Наистина като виждаш че си в кочина може да избереш да я понапуснеш, да не станеш свиня. То не е страшно че ще ти вземат, страшно е че ще те докарат до там да нямаш с какво да им ги плащаш !

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                                Selena2288, не и за физически лица и по принцип данъците в България нямат нищо общо с тези в Офшорните територии където са нулеви много от данъците. А България наистина е толкова малка, че би трябвало да е офшуорна територия, но те офшуорните са лоши а ние сме добри. Те го правят за да привлекат пари да влязат при тях. ЕС не е Целия Свят, известно е че си третират хората като плевели и ги ръсят с данъци като с хербицид, да не могат да виреят и да не се завъждат.
                                Сменяте държава и сте фит - ходете в Китай например.

                                Коментар

                                Working...
                                X