IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продават NN България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

    Ти в УПФ ли си там или ДПФ? Или и двете?
    Меджу другото дори и при тях доходността е горе долу същата. И как ще е иначе като си плащат 5 цифрени заплати...
    Аз и с двете съм в Алианц и много се чудя дали да не се махна

    Коментар


    • Преди няколко дни поставих въпрос тук дали може да вярваме на източника на тази информация. Някой получил ли е потвърждение от друг източник.
      Ако си спомняте имаше нещо подобно с ПОК Доверие, дори тогава имаше уведомление до Виенската фондова боса от Виена иншурънс груп.
      Защото има едни подозрения, които според мен целят преди изборите да създадат напрежение и уплаха сред българския народ по всички линии. В случая подозренията ми са, че са се прицелили в малко по-интелигентната част, като крайната цел е сбор в чекмеджетата. Все още си мисля, че това е фейк новина. Засега ще се опитам да попитам НН в Нидерландия, ако ми отговорят ще пиша, защото ме касае пряко. При предходния случай, независимо от личните уверения на Даниела Петкова, прехвърлих фондовете на съпругата ми, които бяха в Доверие.наистина тогава нищо не се случи, но заподозрения беше същия. Не използвам имена, защото предишния ми пост беше изтрит. Според мен не трябва да се трием, а да стигаме до истината, независимо от езика, който използваме.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

        В ДСК Родина
        Ти в УПФ ли си там или ДПФ? Или и двете?
        Меджу другото дори и при тях доходността е горе долу същата. И как ще е иначе като си плащат 5 цифрени заплати...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
          в кой УПФ бихте преместили партидата си - ако предположим че ги купи някой “репутационен” играч?
          В ДСК Родина

          Коментар


          • в кой УПФ бихте преместили партидата си - ако предположим че ги купи някой “репутационен” играч?
            "the trend is your friend until the end..."

            Коментар


            • Жалко, определено бяха едни от читавите играчи на пазара, даже дали не най-читавите ...

              Вторачени в разпадащата се здравна система, изпуснахме процесите в пенсионната, а там ситуацията /дано не съм прав/ е пред колапс.

              Следя с тревога ситуацията и не искам да съм на мястото на сегашните 55-годишни, чинно внасящи си за втора пенсия и надяващи се на нея след десетина години.

              Коментар


              • https://www.researchgate.net/publica..._i_perspektivi

                https://www.google.com/url?sa=t&rct=...9GKbMTqcbjhVnO

                Last edited by pepe1234; 08.02.2021, 12:24.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение

                  Фондовете действат според това, което е заложено в регулациите. Когато ти налагат половината портфейл да е в облигации, това събаря от доходността.
                  Отделно, че самите фондове нямат стимул да се стремят към изключителни резултати, защото регулациите ще ги задължат да заделят част от горницата като резерв. Но в обратната ситуация, ако паднат доста под средните резултати, ще трябва да вадят пари от техния джоб и да покриват загубите. Съотношението риск-печалба изобщо не е в полза да се стремят към по-добри резултати. Особено на фона на това, че имат на практика гарантирани входящи потоци и ежемесечни такси.

                  А за останалите фондове, които уж генерират много добрата доходност, доста е писано и тук, как в точно определени дати се случват сделки по определени неликвидни позиции и се вдига или сваля цената на акциите, в зависимост дали трябва да се отчита доходност или да се прехвърлят пари към конкурентни фондове.

                  А сега пак си прочети поста (който е 80% верен) и ми кажи сега хвалиш ли ги или ги хулиш щото не мога да разбера. И по принцип така далаверски конструирано и управлявано толкова сериозно нещо като осигурителна система трябва ли да съществув.

                  20% са за това колко е виновна регулацията. Въобше не им пречи толкова. За пример при същата регулация как направиха по около 10% от април до декември 2020. Ако бяха само в облигации нито щяха да падат толкова февруари - март нито щяха да растат толкова след това.
                  Има ЕТФи ориентирани над 60% в облигации които правят двойно при 10 пъти по-малки такси. Те как го правят?
                  Искам само да кажа, че лошите и добрите са еднакви, всичките шият с бели конци, регулаторът смърди, резултатите са отлични но само за ПОДовете и цялата работа колкото по-рано се ликвидира толкова по-добре за държавата и за нещастните осигурени .
                  Само дето и борсата ни ще я ликвидират, но то пък голямата разлика със сега...
                  Last edited by VNM; 08.02.2021, 13:40.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

                    +1.
                    И аз (над 50 съм) 2020 е махнах от УПФ Алианц и отидох в държавното ОО като знак на протест срещу това да ме крадат и да ми викат колко ми е добре окраден.
                    Лошото е, че променят правилата според както. Визирам предстоящите промени в КСО с които намаляват намалението на обществената пенсия в ущърб на голяма част от осигуряващите се, създавайки по този начин привилгирована група. Още по-лошото е че дофинансират с държавни пари мизерните доходности на ПОД-овете. Абсолютно безобразие.
                    Вторият и третият сълб (особено вторият) са чист грабеж, узаконен и гарантиран от държавата в полза на частни фирми, но е трудно да обясниш някому който опонира само с идеологеми и е скаран и с числата и с нормативните актове, а е по рождение научен и "светнат" че дързавнот е задължително лошо а всичко частно е по дефолт по-добро. Е, не е така.
                    Тези дни покрай пандемията направих една много полезна програмка която позволява да се сравнят "перформансите" на ДПО-тата от 2010 до сега на база на реални вноски през последните 3 години да се види какво са получили и каво са пропуснали да получат "осигурените" .
                    След доста игра с данните съм фен точно на Съгласие и Сила и не искам да чуя за Алианц и НН , най-вече ПОИ.
                    Мастодонтите Доверие, Алианц, НН са много зле (сравнени с родните ПОДове) а на "отличниците" Съгласие и Сила ще им трябват 16-17 години за да удвоят 1 лев при положение че са само нагоре.
                    УПФто е още много по-зле.
                    Голяма измама.
                    Единствената полза е че парите са защитени от прунудителни събирания.

                    +1

                    Втория пенсионен стълб е много добре замислен,но за съжаление с лошо изпълнение от користни управляващи с доста меко казано спорни сделки в ущърб на бъдещите пенсионери.
                    Ако бяхме внасяли парите за пенсии в банка на срочни депозити ,вероятно щяха да са повече за 20 години от тези по сметките ни в пенсионните фондове,управлявани от профи мениджъри.

                    Управляващата компания на NN си е разпределила и изнесла от България за последните 5 години мисля,че на 4 пъти дивидент за около 15 мил.лв.общо.
                    Това са разпределени печалби от високите такси събирани при всяка вноска.
                    Подобно беше положението и при Алианц пенсионни фондове и затова се махнах от там.

                    Колкото да Съгласие и Сила - те не си разпределят печалбата за дивиденти ,но инвестират постоянно в нови и нови дружества и не се интересуват от съдбата на старите си вложения, в които са налели милиони левове и са забатачени от мажоритарите си.
                    Заровили са си главите в пясъка и са инкасирали огромни загуби от тях. А дали съдбата на новите им инвестиции няма да е като на старите ?

                    Колкото до ПОИ - и аз го харесвам ,но са мноого малки и ударите от новите наредби им се отразяват не добре. .

                    Надявам се ,че наредбите на КФН не бяха променени в интерес на бъдещия инвеститор в пенсионните фондове на НН или както там ще се казва

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                      Хахаха, ти не си ли на 20 и няколко години. Защото ако си под 50 , и си си прехвърлил вноските може би е трябвало да те ритне кон.
                      Разбира от газ и тръби, харесва Русия и донякъде Бойко, трябва да е Румен Овчаров )

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

                        +1.
                        И аз (над 50 съм) 2020 е махнах от УПФ Алианц и отидох в държавното ОО като знак на протест срещу това да ме крадат и да ми викат колко ми е добре окраден.
                        Лошото е, че променят правилата според както. Визирам предстоящите промени в КСО с които намаляват намалението на обществената пенсия в ущърб на голяма част от осигуряващите се, създавайки по този начин привилгирована група. Още по-лошото е че дофинансират с държавни пари мизерните доходности на ПОД-овете. Абсолютно безобразие.
                        Вторият и третият сълб (особено вторият) са чист грабеж, узаконен и гарантиран от държавата в полза на частни фирми, но е трудно да обясниш някому който опонира само с идеологеми и е скаран и с числата и с нормативните актове, а е по рождение научен и "светнат" че дързавнот е задължително лошо а всичко частно е по дефолт по-добро. Е, не е така.
                        Тези дни покрай пандемията направих една много полезна програмка която позволява да се сравнят "перформансите" на ДПО-тата от 2010 до сега на база на реални вноски през последните 3 години да се види какво са получили и каво са пропуснали да получат "осигурените" .
                        След доста игра с данните съм фен точно на Съгласие и Сила и не искам да чуя за Алианц и НН , най-вече ПОИ.
                        Мастодонтите Доверие, Алианц, НН са много зле (сравнени с родните ПОДове) а на "отличниците" Съгласие и Сила ще им трябват 16-17 години за да удвоят 1 лев при положение че са само нагоре.
                        УПФто е още много по-зле.
                        Голяма измама.
                        Единствената полза е че парите са защитени от прунудителни събирания.
                        Не всичко е само в числата, те и КТБ даваха най-високата лихва. А има ли смисъл да се местиш в държавния ПП, ако си над максималния праг?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение


                          Лошото е, че променят правилата според както. Визирам предстоящите промени в КСО с които намаляват намалението на обществената пенсия в ущърб на голяма част от осигуряващите се, създавайки по този начин привилгирована група. Още по-лошото е че дофинансират с държавни пари мизерните доходности на ПОД-овете. Абсолютно безобразие.
                          Вторият и третият сълб (особено вторият) са чист грабеж, узаконен и гарантиран от държавата в полза на частни фирми, но е трудно да обясниш някому който опонира само с идеологеми и е скаран и с числата и с нормативните актове, а е по рождение научен и "светнат" че дързавнот е задължително лошо а всичко частно е по дефолт по-добро. Е, не е така.
                          Тези дни покрай пандемията направих една много полезна програмка която позволява да се сравнят "перформансите" на ДПО-тата от 2010 до сега на база на реални вноски през последните 3 години да се види какво са получили и каво са пропуснали да получат "осигурените" .
                          След доста игра с данните съм фен точно на Съгласие и Сила и не искам да чуя за Алианц и НН , най-вече ПОИ.
                          Мастодонтите Доверие, Алианц, НН са много зле (сравнени с родните ПОДове) а на "отличниците" Съгласие и Сила ще им трябват 16-17 години за да удвоят 1 лев при положение че са само нагоре.
                          УПФто е още много по-зле.
                          Голяма измама.
                          Единствената полза е че парите са защитени от прунудителни събирания.
                          Втори стълб. Една нощ политиците въоръжени с брадви го отсякоха, но това не е темата. Като не може със съгласие, ще стане със сила. За избушеняци, мисля че Императора ги наричаше така чувал ли си? Та в някои портфейли има по доста от избушеняците. Можеш да ги разгледаш и ако си наясно с пазарите ще усетиш полъха на високата доходност, имайки предвид че все още само събират и не са почнали да дават.

                          Коментар


                          • Терзиев, докажи твоите факти и обори моите, които са от международни организации , а твоите са си партийни опорки..Голямо доказателство,,според теб било така..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Терзиев, къде в ЕС мутра управлява по 3-4-5мандата и я снимат със шкафчета, злато , евро и оръжие..Какъв доайен, какви 5 лева..На кое място сме по- свобода на медиите, защото по- бедност и смъртност сме на 1во в ЕС..
                              Киро, аз пиша факти. На теб не ти харесват. Това обаче няма как да ги промени. Забрави само да кажеш колкото е тъп и как не знае езици.

                              И аз да изляза за малко от фактите и ще ти се закълна, че според мен медиите в България са в пъти по-свободни от тези в Германия, ОК или САЩ. Наречи го мое субективно усещане, както и на доста българи, които са пътували и живяли тук там.

                              И обратно на фактите... Фактът, че тук обсъждаме изборните фалшификации без проблем, а в САЩ е абсолютно забранена говори много.

                              Коментар


                              • Моля не превръщайте темата в тема "Политика".
                                रादोस्त

                                Коментар

                                Working...
                                X