Първоначално изпратено от Zalmoxis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продават NN България
Collapse
X
-
Преди няколко дни поставих въпрос тук дали може да вярваме на източника на тази информация. Някой получил ли е потвърждение от друг източник.
Ако си спомняте имаше нещо подобно с ПОК Доверие, дори тогава имаше уведомление до Виенската фондова боса от Виена иншурънс груп.
Защото има едни подозрения, които според мен целят преди изборите да създадат напрежение и уплаха сред българския народ по всички линии. В случая подозренията ми са, че са се прицелили в малко по-интелигентната част, като крайната цел е сбор в чекмеджетата. Все още си мисля, че това е фейк новина. Засега ще се опитам да попитам НН в Нидерландия, ако ми отговорят ще пиша, защото ме касае пряко. При предходния случай, независимо от личните уверения на Даниела Петкова, прехвърлих фондовете на съпругата ми, които бяха в Доверие.наистина тогава нищо не се случи, но заподозрения беше същия. Не използвам имена, защото предишния ми пост беше изтрит. Според мен не трябва да се трием, а да стигаме до истината, независимо от езика, който използваме.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
В ДСК Родина
Меджу другото дори и при тях доходността е горе долу същата. И как ще е иначе като си плащат 5 цифрени заплати...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнениев кой УПФ бихте преместили партидата си - ако предположим че ги купи някой “репутационен” играч?
Коментар
-
Жалко, определено бяха едни от читавите играчи на пазара, даже дали не най-читавите ...
Вторачени в разпадащата се здравна система, изпуснахме процесите в пенсионната, а там ситуацията /дано не съм прав/ е пред колапс.
Следя с тревога ситуацията и не искам да съм на мястото на сегашните 55-годишни, чинно внасящи си за втора пенсия и надяващи се на нея след десетина години.
- 2 Харесвания
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение
Фондовете действат според това, което е заложено в регулациите. Когато ти налагат половината портфейл да е в облигации, това събаря от доходността.
Отделно, че самите фондове нямат стимул да се стремят към изключителни резултати, защото регулациите ще ги задължат да заделят част от горницата като резерв. Но в обратната ситуация, ако паднат доста под средните резултати, ще трябва да вадят пари от техния джоб и да покриват загубите. Съотношението риск-печалба изобщо не е в полза да се стремят към по-добри резултати. Особено на фона на това, че имат на практика гарантирани входящи потоци и ежемесечни такси.
А за останалите фондове, които уж генерират много добрата доходност, доста е писано и тук, как в точно определени дати се случват сделки по определени неликвидни позиции и се вдига или сваля цената на акциите, в зависимост дали трябва да се отчита доходност или да се прехвърлят пари към конкурентни фондове.
А сега пак си прочети поста (който е 80% верен) и ми кажи сега хвалиш ли ги или ги хулиш щото не мога да разбера. И по принцип така далаверски конструирано и управлявано толкова сериозно нещо като осигурителна система трябва ли да съществув.
20% са за това колко е виновна регулацията. Въобше не им пречи толкова. За пример при същата регулация как направиха по около 10% от април до декември 2020. Ако бяха само в облигации нито щяха да падат толкова февруари - март нито щяха да растат толкова след това.
Има ЕТФи ориентирани над 60% в облигации които правят двойно при 10 пъти по-малки такси. Те как го правят?
Искам само да кажа, че лошите и добрите са еднакви, всичките шият с бели конци, регулаторът смърди, резултатите са отлични но само за ПОДовете и цялата работа колкото по-рано се ликвидира толкова по-добре за държавата и за нещастните осигурени .
Само дето и борсата ни ще я ликвидират, но то пък голямата разлика със сега...Last edited by VNM; 08.02.2021, 14:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
+1.
И аз (над 50 съм) 2020 е махнах от УПФ Алианц и отидох в държавното ОО като знак на протест срещу това да ме крадат и да ми викат колко ми е добре окраден.
Лошото е, че променят правилата според както. Визирам предстоящите промени в КСО с които намаляват намалението на обществената пенсия в ущърб на голяма част от осигуряващите се, създавайки по този начин привилгирована група. Още по-лошото е че дофинансират с държавни пари мизерните доходности на ПОД-овете. Абсолютно безобразие.
Вторият и третият сълб (особено вторият) са чист грабеж, узаконен и гарантиран от държавата в полза на частни фирми, но е трудно да обясниш някому който опонира само с идеологеми и е скаран и с числата и с нормативните актове, а е по рождение научен и "светнат" че дързавнот е задължително лошо а всичко частно е по дефолт по-добро. Е, не е така.
Тези дни покрай пандемията направих една много полезна програмка която позволява да се сравнят "перформансите" на ДПО-тата от 2010 до сега на база на реални вноски през последните 3 години да се види какво са получили и каво са пропуснали да получат "осигурените" .
След доста игра с данните съм фен точно на Съгласие и Сила и не искам да чуя за Алианц и НН , най-вече ПОИ.
Мастодонтите Доверие, Алианц, НН са много зле (сравнени с родните ПОДове) а на "отличниците" Съгласие и Сила ще им трябват 16-17 години за да удвоят 1 лев при положение че са само нагоре.
УПФто е още много по-зле.
Голяма измама.
Единствената полза е че парите са защитени от прунудителни събирания.
+1
Втория пенсионен стълб е много добре замислен,но за съжаление с лошо изпълнение от користни управляващи с доста меко казано спорни сделки в ущърб на бъдещите пенсионери.
Ако бяхме внасяли парите за пенсии в банка на срочни депозити ,вероятно щяха да са повече за 20 години от тези по сметките ни в пенсионните фондове,управлявани от профи мениджъри.
Управляващата компания на NN си е разпределила и изнесла от България за последните 5 години мисля,че на 4 пъти дивидент за около 15 мил.лв.общо.
Това са разпределени печалби от високите такси събирани при всяка вноска.
Подобно беше положението и при Алианц пенсионни фондове и затова се махнах от там.
Колкото да Съгласие и Сила - те не си разпределят печалбата за дивиденти ,но инвестират постоянно в нови и нови дружества и не се интересуват от съдбата на старите си вложения, в които са налели милиони левове и са забатачени от мажоритарите си.
Заровили са си главите в пясъка и са инкасирали огромни загуби от тях. А дали съдбата на новите им инвестиции няма да е като на старите ?
Колкото до ПОИ - и аз го харесвам ,но са мноого малки и ударите от новите наредби им се отразяват не добре. .
Надявам се ,че наредбите на КФН не бяха променени в интерес на бъдещия инвеститор в пенсионните фондове на НН или както там ще се казва
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Хахаха, ти не си ли на 20 и няколко години. Защото ако си под 50 , и си си прехвърлил вноските може би е трябвало да те ритне кон.
- 2 Харесвания
Коментар
-
+1.
И аз (над 50 съм) 2020 е махнах от УПФ Алианц и отидох в държавното ОО като знак на протест срещу това да ме крадат и да ми викат колко ми е добре окраден.
Лошото е, че променят правилата според както. Визирам предстоящите промени в КСО с които намаляват намалението на обществената пенсия в ущърб на голяма част от осигуряващите се, създавайки по този начин привилгирована група. Още по-лошото е че дофинансират с държавни пари мизерните доходности на ПОД-овете. Абсолютно безобразие.
Вторият и третият сълб (особено вторият) са чист грабеж, узаконен и гарантиран от държавата в полза на частни фирми, но е трудно да обясниш някому който опонира само с идеологеми и е скаран и с числата и с нормативните актове, а е по рождение научен и "светнат" че дързавнот е задължително лошо а всичко частно е по дефолт по-добро. Е, не е така.
Тези дни покрай пандемията направих една много полезна програмка която позволява да се сравнят "перформансите" на ДПО-тата от 2010 до сега на база на реални вноски през последните 3 години да се види какво са получили и каво са пропуснали да получат "осигурените" .
След доста игра с данните съм фен точно на Съгласие и Сила и не искам да чуя за Алианц и НН , най-вече ПОИ.
Мастодонтите Доверие, Алианц, НН са много зле (сравнени с родните ПОДове) а на "отличниците" Съгласие и Сила ще им трябват 16-17 години за да удвоят 1 лев при положение че са само нагоре.
Голяма измама.
- 1 like
Коментар
-
Голяма измама.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТерзиев, къде в ЕС мутра управлява по 3-4-5мандата и я снимат със шкафчета, злато , евро и оръжие..Какъв доайен, какви 5 лева..На кое място сме по- свобода на медиите, защото по- бедност и смъртност сме на 1во в ЕС..
И аз да изляза за малко от фактите и ще ти се закълна, че според мен медиите в България са в пъти по-свободни от тези в Германия, ОК или САЩ. Наречи го мое субективно усещане, както и на доста българи, които са пътували и живяли тук там.
И обратно на фактите... Фактът, че тук обсъждаме изборните фалшификации без проблем, а в САЩ е абсолютно забранена говори много.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар