Интересно кой ще бъде следващия, обявен за продажба?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продават NN България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение
Ооо не се безспокой, за кадърни и можещи хора винаги има място. Или ще ти управлявам пенсийката, или застраховката, или депозитчето на 0-ва лихва Запомни аз какво съм написал! Дискусията става безсмислена за 'инвеститорски' форум.
Коментар
-
Ооо не се безспокой, за кадърни и можещи хора винаги има място. Или ще ти управлявам пенсийката, или застраховката, или депозитчето на 0-ва лихва Запомни аз какво съм написал! Дискусията става безсмислена за 'инвеститорски' форум.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Безсмислен труд е да учиш за магьосник дето му викат финансист.Мисълта ми е много ясна това че не ти харесва е друг въпрос.Азс батковци комар не играя те обират такива образовани профани с големи претенции.Съвсем скоро ще станете напълно излишни фалита чука на вратата.В света който идва няма място за вас и ще ви се наложи да пасете овце.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнениеМисля, че тук има някакъв проблем с мисловния апарат - тръгвате от това, че образованието е безсмислен труд, минавате през комар и батковци, стигате до някакъв брокер на акции и спекула, и накрая до някакви измамници. И всичко това в няколко несързани изречение. Вземете си изяснете мисълта и със себе си, тогава пишете във форум.
ПС: мнението на профани за моето образование и професия, благодарение на които изкаравам доста високи за страната ни доходи, доста слабо ме вълнува. Успех с батковците...
И още, твоите "доста високи доходи" какво биха значили, ако "само" токът ти спре?
Не бързай с отговора. Дай го честно. И само на себе си. На нас, може да го спестиш. За нас, той няма особени значение.
Поздрави, без лоши чувства.
P.S. Ако не си забелязал: С Петърча, сме в жестока конфликт. (Той го пожела) Обаче, тук, Ти настъпи принципна позиция.
Коментар
-
Мисля, че тук има някакъв проблем с мисловния апарат - тръгвате от това, че образованието е безсмислен труд, минавате през комар и батковци, стигате до някакъв брокер на акции и спекула, и накрая до някакви измамници. И всичко това в няколко несързани изречение. Вземете си изяснете мисълта и със себе си, тогава пишете във форум.
ПС: мнението на профани за моето образование и професия, благодарение на които изкаравам доста високи за страната ни доходи, доста слабо ме вълнува. Успех с батковците...
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Да учи човек финанси е загуба на време безсмислен неуморен труд.Важното е да си знае мястото и да не играе комар с батковци които му знаят картите и могат да променят правилата по време на играта.Видяхме какво се случи с Робин Худ и Гейм стоп.Човек трябва да се занимава само с това което може и знае и да влага пари само там дето той взема решенията...Щото после се плаче.Финансисти ха ха ха измамници и крадци
Мисля, че тук има някакъв проблем с мисловния апарат - тръгвате от това, че образованието е безсмислен труд, минавате през комар и батковци, стигате до някакъв брокер на акции и спекула, и накрая до някакви измамници. И всичко това в няколко несързани изречение. Вземете си изяснете мисълта и със себе си, тогава пишете във форум.
- 1 like
Коментар
-
Пич, смея да твърдя, че съм доста наясно със solvency, liquidity, interest coverage и много много други ratios. Както с и оценяването на финансови инструменти (солидно образование с почти 15г. трудов стаж в сектора - отделил съм доста години от живота си да чета и уча по университети, сертификати и клалификации и все още чувствам, че има много още сиви полета в необятните финанси). И докато аз по цял ден гледам котировки и отчети, то за много други хора не е така.
Тук говорим за пенсионна сметка на средностатистическия човек - строителен инжинер, лекар, ИТ специалист и т.н. Хора без нужните познания какво е 'External Financing, Percеntage Change in Debt factors' и т.н. Нито разпологат с необходимото време да седнат да прочетат и да разберат какво и как да гледат, нито най-вероятно имат желание да го правят - аз поне ако бях лекар или инжинер, не искам да седна и да уча финанси. За тези хора, пасивният начин на инвестиране дава изключителни предимства пред всичко останало. За последните 100г. SP500 носи средно по 7,5%. Демек, на всеки 10г. комулативно си удвояваш спестяванията само с евтин индексен фонд. Добави 2 ETF-a за цвят с Small-minus-big (value stocks) /Large-minus-small (small cap stocks) експозциция и ще докараш 3-факторния модел на Fama-French. Емпирично, ще си доста над пазарната дохоност, без мн мн да си учил, разглеждал и размятал дебели книги.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjah
...... Аз го потвърдих с допълнителна информация. Факт е, че подобен метод (наблюдение какво купува жената + да се следи Debt-a на компаниите) работи, и то ПО-ДОБРЕ от средната пазарна доходност (пасивен индекс фонд).
......
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
Ако си купил и продал на регулиран пазар в ЕС данък капиталова печалба е нула.
Коментар
-
Коста Чолаков: С покупката на NN в България имаме достъп до пенсионните фондове
Ниските лихви са основен риск за пенсионното осигуряване, посочи главният изпълнителен директор на ДЗИ
https://www.investor.bg/biudjet-i-fi...ondove-322030/
Първоначално изпратено от pavlin Разгледай мнениепохвално е, че сте много информирани, младежи...но къде отиде тук темата за NN !?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjah
Не съществува търговска стратегия която винаги, и ПО-ВСЯКО време да бие пазара. Естествено че имаш периоди надолу. Дори Бъфтет има губещи години. И СП500 има губещи години. Въпросът е съвсем друг и на него трябва да намериш отовора: дали ПЕЧАЛБАТА ти във всичките години в които си на ПЛЮС, е по-голяма от ЗАГУБАТА в годините които си на загуба. Това е въпроса - крайният резултат от всичките ти ПЕЧЕЛИВШИ сделки е по-висок (имаш печалба) от всичките ти ГУБЕЩИ сделки. Това е същността. Всичко това се отнася за ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПЕРИОД от време. За мен това са минимум 30 години. За пенсия внасяш от 20 годишнината си до към 65 - т.е. хоризонта ти е поне 40 години. Ще минеш всякави цикли, това е важното.
Има и друго - затова ти препоръчах и книгата. Има и base rate-ове. Надявам се знаеш какво са. Това са базовите ти вероятности за успех на стратегията ти ако я спазваш. Колкото по-кратък е периода, толкова по-голяма е вероятността пазара да те бие. Колкото по-дълъг става обаче разглеждания период - толкова по-висока става и вероятността ти да го биеш. Short term pain, long term gain.
Проблема накрая опира до главата ти и дали имаш менталния капацитет да оцелееш в трудните години и да продължиш със същата стратегия без да я променяш и частица. Много валю-инвестори псоледната година хвърлиха кърпата..... живеем в интересни времена.
Тук говорим за пенсионна сметка на средностатистическия човек - строителен инжинер, лекар, ИТ специалист и т.н. Хора без нужните познания какво е 'External Financing, Percеntage Change in Debt factors' и т.н. Нито разпологат с необходимото време да седнат да прочетат и да разберат какво и как да гледат, нито най-вероятно имат желание да го правят - аз поне ако бях лекар или инжинер, не искам да седна и да уча финанси. За тези хора, пасивният начин на инвестиране дава изключителни предимства пред всичко останало. За последните 100г. SP500 носи средно по 7,5%. Демек, на всеки 10г. комулативно си удвояваш спестяванията само с евтин индексен фонд. Добави 2 ETF-a за цвят с Small-minus-big (value stocks) /Large-minus-small (small cap stocks) експозциция и ще докараш 3-факторния модел на Fama-French. Емпирично, ще си доста над пазарната дохоност, без мн мн да си учил, разглеждал и размятал дебели книги.
Коментар
Коментар