Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
1. Вярна забележка за Банков надзор, пропуснал съм ги одеве, а трябваше да започна с тях!
Временно съм дефектирал
2. На сайта на Мойте пари не откривам този договор. Не знам защо.
3. Протоколът от Заседание на НС на ББР е фамозен и ме хвърля в потрес. Разбърква някои мои представи и вярвания и дано се окаже, че аз съм в голяма грешка, щото иначе много зле за институцията и държавата.
Първо. По формата. Пълна трагедия! Постно, семпло, жалко.
Разбираме, че от основаването на тази банка, НС е подписал общо 11 протокола - жалки и вероятно все така едностранични документи, чието съдържание буквално ме е срам да обсъждам.
Ей на това му се вика държавна хранилка.
Още по формата. Тези хора би трябвало да са каймакът на банкирането, но очевидно не са виждали модерен документ. Как е възможно да разположат подписите на лицата по този начин?!
Как е възможно да сложат името на секретарката до името на Член на НС?!
Остават възможности за двусмислие. Решението е така оформено, че в първия абзац се взима някакво решение, после празен ред, после идва нов абзац, който да се чуди човек - КАКВО Е ТОВА? Декларация, уведомление, глашатайство (покрай АПИ глашатайството не трябва да се омаловажава при бойковците - играе важна държавна роля.
Второ. По съдържанието. Приемаме, че е наша грешка, че не знаем че лицето Живко е станал в някакъв момент Член на УС. А откъде да знаем, като в сайта такова лице няма?! Живко г о знаем от срещите с миноритарите на пиб. Интересно! Човекът там, който правеше впечатление на мъж и управленец се казваше Васил Христов. Ама Христов нещо не можа да свири по гайдата н а цековците.
Признавам - не знам за Живко. Принципно НС Назначава членове на УС. Може да е станало по-рано. Дано не се опитват индиректно да ни кажат, че това е документът, с който практически назначават Ж за член.
Качеството и функцията на изпълнителен член е нещо отделно.
За какво пишат за тези докладни на Човешки ресурси и Правен отдел, не разбирам.
За лиценз от БНБ не става дума?
Одобрение на решенията на УС е важно и естествено право и задължение на НС. Тук ми липсва позоваване на съответните членове на закона и Правилника за работа на Съветите, които не могат да се прескачат, че да видим кой какво прави.
Качамак е това! Ободряват на 07.04 едно решение, което е взето на 06.04. Тези хора не са ли чували, че има правила, срокове и процедури за свикване на заседание. Това да не е семейно оод с 2 лв капитал.
Да не говорим, че отвсякъде му личи на този документ, че е подписван "на коляно" неприсъствено. Бързешката!
Коментар