Първоначално изпратено от investor4fun
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банка без такса входящ превод от чужбина ?
Collapse
X
-
Прокредит банк нямат такса за входящи, такса изходящи е 5 лева.
Така или иначе до средата на декември , всички банки са длъжни да изравнят тарифите си за преводи във ЕС със националните си тарифи.
Тоест вероятно ще има поскъпване на преводите в България за да компенсират загубените приходи от преводи от и към ЕС.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Тези ги задръжте, математиката ме интересува.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чачо Разгледай мнение
Ама разбира се!
Кое от двете: ЕГН-то или пиновете на картите ми?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Извинявам се, бихте ли дали повече информация по случая?
Кое от двете: ЕГН-то или пиновете на картите ми?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sgg21 Разгледай мнениеЗа ФЛ входящи валутни преводи до 500 Евро са без такса в ПИБ.
И тяхната попара я сърбах вече-и там са мошенници от класа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чачо Разгледай мнение
Твоето е нищо!
Аз сам си преведох 51 евро по левовата си сметка в Пиреос банк и получих 20 и кусур лева по-малко от 100 лева, понеже и курсът им лева за евро е дърварски - 1,952!
А си мислех, че преводите до 100 лева са без такса.....
Само да се прибера до БГ - и от Пиреос ще ми изгледат стоповете....
Коментар
-
Преди две години се борих как открия и захраня сметка в IB с ниски такси и т.н. Понеже бях предубеден относно новъзникващите услуги (от типа на Paysera , TransferWise ) си платих цената за недоверието – около 30 EUR за изходящ превод на Райфата .
След успешно практикуване на занаята реших да стартирам обратния процес – теглене към БГ сметка (ДСК)- Регистрирах си акаунт в Paysera – безплатно
- Наредих превод от IB към Paysera – безплатно. Доколкото прочетох първия превод на месец е безплатен , следващия се таксува.
- В Paysera ми взеха 1 EUR заради некоректно попълнена заявка – в заявката в IB бях пропусна да попълня ID номера ми в Paysera . Дори се учудих, че ме таксуваха толкова ниско. Иначе входящите преводи са безплатни
- Смених EUR/LEV на чудесен курс в Paysera – без такса
- Направих превод от Paysera към ДСК – без такса
- В ДСК не ми взеха такса за входящия превод
- За поддръжка на сметката ми в Paysera не се начислява такса Направо не ги знам тия пичове в Paysera от какво печелят.
- Искам да благодаря на всички, които писаха в темите за IB и Paysera . Специално на pipbel и Money.
Last edited by Protokol; 19.09.2019, 11:49.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от tosheto Разгледай мнениеДнес получих 350лв. от Германия в ДСК и са ми изтеглили почти 12лв такса входяш превод, wtf? За пръв път получавам подобен превод и не знаех, че така яко те дерат.
Аз сам си преведох 51 евро по левовата си сметка в Пиреос банк и получих 20 и кусур лева по-малко от 100 лева, понеже и курсът им лева за евро е дърварски - 1,952!
А си мислех, че преводите до 100 лева са без такса.....
Само да се прибера до БГ - и от Пиреос ще ми изгледат стоповете....
Коментар
-
такаaaaм, понеже с тегленето на пари от повечето въздухарки като Revolut, Transferweise, Monese, Paysera и прочее дават да се теглят пари до 200€ или еквивалентно месечно (безплатно), може да се добави ето това нещо :
Curve
https://www.curve.app/en/
Curve не правят нищо особено просто са портвейл за кредитни карти, т.е. една карта която управлява всички карти, в апликацията добавяте всичките ви кредитни карти и като плащате с Curve избирате с коя карта да се плати или изтеглят пари съответно. Те също имат лимит за теглене на пари до 200€ на ден да, НО може да се сменят картите всеки ден и се отчита като плащане от дадена карта не като теглене на пари ....
Ей ви един промо код EKG2RQGN и ай газ ...
The Curve card explained | all you need to know.
Last edited by michaelis12; 17.09.2019, 11:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tosheto Разгледай мнениеДнес получих 350лв. от Германия в ДСК и са ми изтеглили почти 12лв такса входяш превод, wtf? За пръв път получавам подобен превод и не знаех, че така яко те дерат.Last edited by Andi11; 17.09.2019, 10:56.
- 2 Харесвания
Коментар
-
За валутни преводи за фирми и физически лица наистина Paysera дава възможност да спестите време и средства при изпращане и получаване на преводи.
Коментар
Коментар