IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рапортуване на сделките при различните ИП

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Има информация която върви през XETRA по брокерските терминали и информация, която се предоставя от борсата чрез отделни информационни пакети платени или достъпни безплатно за посредниците http://bse-sofia.bg/?page=InformationServices http://bse-sofia.bg/?page=DataDissemination. В зависимост от това кой какво ползва и вгражда в платформата или сайта и формата на информацията може да е различна. По брокерските терминали сделките се виждат като при Карол - губи се психологическия ефект от "ластиците" и те наистина са прави. В платените информационни пакети ползвани по принцип от сайтовете сделките са разбити. Има и други разлики между това което се вижда в терминала на XETRA и страничните пакети. По-лошото е че в някой база данни /включително и такива на борсата/ има грешки при заявките и параметрите на еднаквите сделки не се сумират, а се представят като една - 2 сделки от 100бр.*5лв. не се представят като 100*5 и 100*5 или като 200*5, а остава само една от 100*5.
    Благодаря! Да, нещо такова ми обясниха от Карол, но това, което ме озадачава е, че при Елана виждам сделките разбити, а аз определено предпочитам този начин. Излиза, че Елана използват и са вградили платения пакет.
    Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6i60 Разгледай мнение
      50% сделките са фиктивни.Няма регулации .Предимно се въртят кухи обороти между приятелчета , брокерчета и фонд мениджърчета .ВНИМАВАЙТЕ !
      И това с какво го заплашва,че да внимава?

Коментар

• 50% сделките са фиктивни.Няма регулации .Предимно се въртят кухи обороти между приятелчета , брокерчета и фонд мениджърчета .ВНИМАВАЙТЕ !
        Last edited by 6i60; 14.08.2017, 20:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
          Тъй като от Карол ме убеждаваха, че тяхното рапортуване е нормалното, заради начина, по-който БФБ им доставя информация, искам да помоля за повече информация за това, как се случват нещата и при другите ИП.
          Има информация която върви през XETRA по брокерските терминали и информация, която се предоставя от борсата чрез отделни информационни пакети платени или достъпни безплатно за посредниците http://bse-sofia.bg/?page=InformationServices http://bse-sofia.bg/?page=DataDissemination. В зависимост от това кой какво ползва и вгражда в платформата или сайта и формата на информацията може да е различна. По брокерските терминали сделките се виждат като при Карол - губи се психологическия ефект от "ластиците" и те наистина са прави. В платените информационни пакети ползвани по принцип от сайтовете сделките са разбити. Има и други разлики между това което се вижда в терминала на XETRA и страничните пакети. По-лошото е че в някой база данни /включително и такива на борсата/ има грешки при заявките и параметрите на еднаквите сделки не се сумират, а се представят като една - 2 сделки от 100бр.*5лв. не се представят като 100*5 и 100*5 или като 200*5, а остава само една от 100*5.

Коментар

• Говорим за сделки общо, а не индивидуални - при Бенча са си отделно.
            Аз лично би ми кривило пазарната картина по този начин - в Карол излиза кюфте, в повечето случаи договорено, но в Елана си е айсберг или обиране, както му викам ластика.
            От там и всеки си прави изводите какво се случва.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Можеш да следиш отделните сделки в сайта Инфосток.
              Само трябва да се регистрираш за да няма 15 мин.забавяне.
              Разбира се, че знам за Инфосток. Не ми е проблем да ги следя. Просто искам да си изясня, как се рапортуват сделките при различните ИП.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                В една друга тема стана дума, че при рапортуване на сделките на БФБ в своята платформа Карол Брокер, Карол обединява отделните сделки, които се случват в резултат на някакво "компактно" изпълнение, например при айсберги, когато сделките се случват в рамките на 1 секунда. Тъй като аз също ползвам и Елана, виждам, че при тях сделките се рапортуват по отделно. Такава сделка се случи с ХИМ в 10:33:19. Карол ми показа една сделка за 9 193 акции, а Елана ми показа 12 отделни сделки.

Тъй като от Карол ме убеждаваха, че тяхното рапортуване е нормалното, заради начина, по-който БФБ им доставя информация, искам да помоля за повече информация за това, как се случват нещата и при другите ИП.
                Можеш да следиш отделните сделки в сайта Инфосток.
                Само трябва да се регистрираш за да няма 15 мин.забавяне.

Коментар

• Рапортуване на сделките при различните ИП

В една друга тема стана дума, че при рапортуване на сделките на БФБ в своята платформа Карол Брокер, Карол обединява отделните сделки, които се случват в резултат на някакво "компактно" изпълнение, например при айсберги, когато сделките се случват в рамките на 1 секунда. Тъй като аз също ползвам и Елана, виждам, че при тях сделките се рапортуват по отделно. Такава сделка се случи с ХИМ в 10:33:19. Карол ми показа една сделка за 9 193 акции, а Елана ми показа 12 отделни сделки.

Last edited by margen; 14.08.2017, 11:50.
                Working...
                X