IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за Съгласие Животозастраховане ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Безименов, хубаво е, че обичаш да пишеш и явно разполагаш с ного свободно време за целта - но човекът зададе конкретен въпрос, а ти наливаш порои думи по тема, в която компетентството ти е меко казано: съмнително.

На императорите /колкото са там - трябва да им се води точен отчет/. Отговарям ИМ за последен път:

1. "Обвинението", че разполагам с "ного" свободно време - може да се види от постовете тук. Моите постове за днес са ДВА. "Ного"-то ми свободно време е страхотно обвинение към мен, затова си ГО местя в другия качол... ))

2. Ако се прочете какво съм казал по конкретния въпрос - ще излезе, че съм отговорил много коректно на същият, докато императорите приказват неясни, НЕВЕРНИ и НЕСЪОБРАЗЕНИ СЪС ЗАКОНА фантасмагории, които НЯМАТ ОБЩО с търсеният отговор.

3. ОТНОВО давам ПРЕПОРЪКА към интересуващите се, която императорите все още НЕ СА ОСМИСЛИЛИ, която е следната: уважаеми колеги, много внимавайте с рекламата! Ако със сключената от вас застраховка ви предлагат още 1000 неща, включително инвестиции с парите ви - нали си давате сметка, че няма да имате /гарантираното/ покритие - това, за което сте дали паричките си? Помислете!

Край с консултациите за застрахователи със съмнителни компетенции, за които - от далеч личи, че не си познават основния закон, по който работят! Няма и да го прочетат! /в краен случай могат да пуснат някой цитат, а това не означава, че пак няма да ги засечем!/

Ако не са интересуващите се тук - изобщо не бих взел отношение заради някакви...

Успехи: не е трудно! Четете си сами законите и отивайте с въпроси в компанията, защото не е ясно на какъв "застраховател" ще попаднете, който ви е прибрал само паричките /друго не го интересува/... пишман - има си и определение... ))

Зная, че форумът в голямата си част е съставен от качествени, можещи и коректни инвеститори!...., а да - /за жалост/ и от императори...

Коментар

• Безименов, хубаво е, че обичаш да пишеш и явно разполагаш с ного свободно време за целта - но човекът зададе конкретен въпрос, а ти наливаш порои думи по тема, в която компетентството ти е меко казано: съмнително.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Дамм... Уважаеми дами и господа!

Не казвам, че е необходимо да четем документите на компаниите. Това е задължително, ако си даваме някъде паричките /СПОРЕД МЕН/.

Пак според мен - трябва /поне/ хората, които работят застрахователен бизнес - да познават нормативната база, която изпълняват техните работодатели. Тук неведнъж е ставало дума за това.

По дискусиите:

НИКОЙ не бива да се подвежда по реклами, които поставят акцент и свързват застрахователния бизнес с инвестициите! Отново повтарям /само за императорите/, по-разбираемо, защото зная, че сега думите ми ще почнат да се вадят от контекста. Застрахователите НЕ СА ИНВЕСТИЦИОННИ ДРУЖЕСТВА, а законът РЕГЛАМЕНТИРА ТОЧНО къде и каква част от премийните приходи могат да се инвестират! Оставям встрани въпроса за това, че предметът на дейност на застрахователите е от първостепенно значение за тях, а именно: да носят отговорности по определени рискове /прочетете си ги отново/ ИИИИИ /ако имаме спестовен елемент/ - НА ПАДЕЖА ДА ИЗПЛАТЯТ НАРАСНАЛАТА СУМА по схемата, която не може да не знаете, защото лично ви касае...

В тоя дух на разсъждения - трябва да сте сигурни, че застрахователят НЯМА ДА ИНВЕСТИРА повече от допустимото съгласно закона, именно - за да изпълнява същият този закон! Па кое ми пречи, ако съм шеф да послушам някакъв си /самозабравил се, самоопределящ се като супер-инвеститор/ - когато се опитва да ми дава акъл, че мога да инвестирам нейде си и то - много повече от допустимото? Не ми се чете сега, но който се интересува - може да погледне закона /дали бяха до 20%, но за животозастраховането може да са и по-малко - и къде - па, разбира се, че няма да е в Кока Кола, де..../

Кое ми пречи да разполагам с тия пари и да ги залагам тук-там? То е ясно: щом искам да имам лиценз за подобна дейност - НЯМА ДА СЕ ПРАВЯ НА ИНВЕСТИТОР с чужди пари. Иначе - с моите средства - на воля - и където поискам /напр. в Пепси/....

Моля мнението ми да не се счита като препоръка! Имената на компаниите са избрани произволно, в шеговит тон и поради голямата ми привързаност към безалкохолната напитка Пепси / разбира се - задължително СЪС захар!/ Всеки най-добре знае къде, как и колко да инвестира, но трябва да се съобразяваме със законовата рамка - това не подлежи на съмнение, ако искаме да притежаваме утвърден бизнес.

Конкретно за компаниите - нямам препоръки. Щом са на пазара - значи покриват необходимите норми. Ако се съмняваме - просто отиваме в сайта на КФН и броим глобите на застрахователите, наложени с Наказателно постановление. Не че това е особено точен критерий...

/за всеки случай - прекратяването на дългосрочна животозастраховка се извършва по регламент, като се изчислява т.нар. откупна стойност. Ще ви увещават, че сте на загуба, разбира се, но няма да ви кажат, че колкото е по-дългосрочна застраховката ви - толкова загубата ще е по-голяма, защото нямате шанс да се борите /дългосрочно/ с инфлацията.... /помислете върху това, което казвам/...

Иначе, ако се интересуваме - четем и Кодекса за застраховането. Много писах, но има още много конструктивни неща, които могат да го допълнят, но подозирам, че това няма да се случи! Защо ли! Нека джафкането и "поученията" да почнат сега:............................................/моля, придържайте се към ЗАКОНА, където има точен регламент!/ ))

Успехи!

Коментар

• Ако ти се случи нещо ужасно (счупване, озъбване), ще ти платят както всяка една друга компания. Условията по договорът ти се запазват като в Генаралите - друг въпрос какви са били там - добри или недобри.

И аз като Матю Стоксов - дори работех в КД. Всичко си остана същото - фондове и т.н. Има доста трески за дялане по отношение на гъвкавостта на инвестицията - а и на диверсификацията - казвал съм им го съвсем колегиално. Иначе ако стане белята, плащат.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
            Здравейте

Съвсем скоро разбрах че полицата ми животозастраховане е била прехвърлена от Дженерали към Съгласие. Причината е че последната е изкупила животозастрахователният бизнес от Дженерали.

Бих ви помолил за мнения относно компанията, чиято основна дейснот доколкото виждаме е пенсионно осигуряване...

Имате ли някакви отзиви, опит с тях?
            При възможност бягай.

Коментар

• В свръхрегилураната ни държава това е голям бъг.
              Би трябвало клиентът да има право на избор в подобен казус, включително при случаи на вливане или придобиване!
              Направих си животозастраховка в КД лайф и след няколко години се оказах застрахован в тази жалка компания!

Коментар

• Мнения за Съгласие Животозастраховане ?

Здравейте

Съвсем скоро разбрах че полицата ми животозастраховане е била прехвърлена от Дженерали към Съгласие. Причината е че последната е изкупила животозастрахователният бизнес от Дженерали.

Бих ви помолил за мнения относно компанията, чиято основна дейснот доколкото виждаме е пенсионно осигуряване...

Имате ли някакви отзиви, опит с тях?

Working...
              X