IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за Съгласие Животозастраховане ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако консултантът съществува за това - да препоръчва и продава само онова, от което има бърза сметка - той се нарича император в икономически форум... ))

/напомням, че както сами ни осведомяват императорите тук - те са напуснали една застр.компания, за да се преместят в друга, което пък означава, че са изгубили много от клиентите в предишната си компания. Ясно е защо бързат и са пристрастни в предлагането на краставицата си..../ ))

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
      какво неморално има в това застрахователния консултант да определи/препоръча, коя застраховка е подходяща за клиента
      "неморално" е да препоръчваш инвестиционна застраховка в инвестиционен форум - припомни си за онзи /император/, който опитва да продава краставицА на краставичариТЕ... ))

Трудно се схващат нюансите. Другото съм го казал.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
        какво неморално има в това застрахователния консултант да определи/препоръча, коя застраховка е подходяща за клиента
        Остави го: казах му да си повръща в кенефът, а не във форумът, ама той не слуша. Вече е досаден - прегледах мнението му само по диагонал... ами греши - комисионите са по-високи именно при ПРОСТИТЕ застраховки, а не при инвестиционните !!! Тоест моят личен интерес е да плаша хората от инвестиционните и да ги навивам да си правят прости - хем не се занимавам впоследствие, хем повече пари в моето джобченце
        Казах на безименов да не се изказва за неща, от които няма понятие, ама той е упорит - явно отчаяно си търси внимание. Вече го игнорирам тотално - и както така и така все по-малко хора му обръщат внимание, скоро ще започне да си говори сам, а после може и да се разкара.

Иначе на твоят въпрос: ами нали ЗАТОВА консултантът въобще съществува?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• какво неморално има в това застрахователния консултант да определи/препоръча, коя застраховка е подходяща за клиента
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

и какво излиза даваш им пари да престоят при тех неколко години и като си ги изтеглиш ти връщат половината

Приятелю, тук не става дума за това - да оплюем застрахователите. След като са утвърдили пазарния си дял, за увеличаването на който правят много /законни/ усилия - аз не съм тоя, който ще подлага на съмнение регламентираната им дейност. Тук /във форума/ - има много стойностни представители на застрахователи, като например една Десси..., имаше и мъжки никове, които с едно изречение показват, че познават перфектно материята. Достатъчно вежливи и готови да обясняват подробностите по застраховките. Евалла на такива! Те /предполагам/ не биха върнали клиент, защото застраховката от пакета на техния работодател била "проста"... "Проста", защото не им носи голям хонорар??? Всеки застраховател знае, че когато направиш онова, което клиентът желае, с необходимото уважение и непремълчаване на подробностите, тоя клиент ще поиска да прави всички свои застраховки при теб, ще те препоръча на близките и познатите, а това е рекламата, от която има необходимост всеки, работещ в тоя бранш. Друго е, когато - с рогИте напред - кажеш, че "не бих позволил на никого..." /и да се изхилиш в себе си, че тия не разбират нищо, но се правят на инвеститори, а аз "не позволявам при мен хората да правят други застраховки" - защото си имам личен интерес!!!/... Това е тъпото, нали? То се вижда от повечето тук! /за съжаление - това е и предмет на дискусията с императорите, които така и не разбраха накъде ги водя от самото начало, защото въпросът се дискутира тук от години.../

Застрахователният бизнес е съществувал и трябва да съществува, а той може да съществува единствено ако има коректни и приветливи служители, които са готови да обяснят на клиента всичко, което го интересува /дори и това - какъв е личният им интерес от една или друга застраховка, за да знаем, че този човек е обективен в преценката си за продукта, който ни предлага/... Ако "погъделичкаш" клиента, той с усмивка ще плаща застрахователните премии, дори би питал за още... Редно ли е посредник да нарича потенциален клиент /или когото и да било другиго/ - "мишок" и да го гони "в дупката"???, защото "котУракът идел"???

По същество: примерите ми долу са произволни. Който се интересува каква част от "застраховката" му НЕ Е застраховка, а е "инвестиция" - трябва да говори със застрахователя /най-добре е това да става в централата, в негов офис - или както прецените вие, иначе рискуваме да попаднем на "инвеститор", а не точно на истинския ЗАСТРАХОВАТЕЛ - с лиценза/.

п.п. Иначе - с тая "инвестиционна застраховка", предлагана - точно в инвестиционен форум - се създава ситуацията, когато един отишъл... да продава краставици на краставичаря... )))

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

това казах и аз - така те обвързват, че поне няколко години да плащаш..., но преди това ни омайват с обещания...
              и какво излиза даваш им пари да престоят при тех неколко години и като си ги изтеглиш ти връщат половината

Коментар

• Детската градина е пълна... Чертички и ченгелчета...

Форумът очаква от вас, императорите /колкото сте там/ - едно-единствено.... Толкова е елементарно да кажеш: "Сключвам само инвестиционни застраховки, защото комисионата ми ТАМ е най-висока!"

Ето това е истината. Комисионът е висок, защото застраховката е с много по-висока премия, т.е. - не е само застраховка, но и с ония 1000-"екстри", за които говоря, че я оскъпяват. Правят я неизгодна за хората тук, защото хората тук знаят къде да инвестират и не им е необходим посредник, който да им взема парите, да ги носи в компанията, а едни други хора - да решават, къде да ги вкарат...
                Елементарно, Уотсън!

Да обобщавам ли? Редно е.

1. някакъв посредник между застрахователя и клиента има два пъти по-голям интерес да събира два пъти по-голяма сума за застраховка, която осигурява застрахования наполовина /другата половина от застрахователната премия отива към някакво неясно вложение, което наричат "инвестиция", които едни - трети лица - решават къде да направят/... Къде ще направят инвестицията, ли? Те си знаят. Разбира се, голяма част от доходността /ако има такава/ - еди за какво и кого си, вкл. и за императорите, които се облизват наоколо, а клиентът? Ми той нали си е направил застраховка! Ще му дадем трохите.

2. същият посредник излага лиценза на ИСТИНСКИЯ застраховател, който го е наел с някакъв договор, защото не познава длъжностната си характеристика, с която са го приели като посредник. /обръщам внимание, че трябва да правим разлика между ЗАСТРАХОВАТЕЛ и посредник, който стои между застрахователя и клиента/.

Препоръка в инвестиционен форум: сключвайте инвестиционни застраховки при императорите, нека са дългосрочни /за 20-30 години/ и по възможност с еднократно плащане на сумата /примерно 50 К/, след което забравете за внесените парички - това ще е най-изгодно за... /оставям сами да си отговорите за кого/...

Поздрави на всички съфорумци! Мисля, че си отговорихме на много въпроси в областта на застраховането. )) Между другото - няма да забравя да спомена и факта, че има още 3-4 теми за застраховане, а нещата, които съм писал тук, в голямата си част съм казал и там, нооооо - няма кой да чете, нито пък за помни...

Успехи на НЕимператорите! ))

Коментар

• Аз имам свободата да работя с когото си поискам и никой не може да ми държи сметка. Който иска да си прави проста застраховка, прецаквайки се финансово (на далавера ще е само ако умре или остане без краченце овреме), да си намери друг консултант, сам аз ще го насоча ако ного държи на това. В това поне ще има голям избор. Представи си и друг вариант - някой иска да си направи инвестиционна човешка, но - влизайки напосоки в някоя кантора - попада на консултант, който бъкел не разбира от този продукт? Кое е по-коректно - консултантът да му сключи договор, знаейки че няма да може да му предложи качествена консултация, или да го пренасочи към някой, който разбира? Разбира се - нозинството консултанти си гледат изгодата - само месо дома дошло - както се казва... затова после разни хора, сключили договор при некадърни невежи, пишат писма до баш господарите на компанията, за да се молят да станат мои клиенти, за да ги вадя от батакът, в който ги е набутал някой галош. В разгарът на кримската криза (напримерно) да си набуташ клиентът - при това внесъл немалка сума накуп - във фонд, инвестиращ основно в Русия - и при ембаргота, санкции, срив на руската борса и рублата дори да не го предупредиш, че парите му се топят със зловеща скорост? Ей-такива работи стават, когато се спазват правилата, които с такава наслада разказваш. Аз си имам свои правила и спазвам тях.
                  1. Застрахователят защитава на първо място интересите и финансовата изгода на Клиентът.
                  2. Застрахователят търси своята търговска изгода само доколкото това не противоречи на Първият закон.
                  3. Застрахователят защитава интересите на Компанията, доколкото това не противоречи на Първият и Вторият закон.

И ако някой тук се прави на инвеститор, това си ти - с твоите чертички дето рисуваш и изпадаш в ярост като не се сбъднат. Защо не отидеш да повръщаш в кенефът си (надявам се да си имаш такъв), но правиш това във форумът?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Значи имаш проста спестовна застраховка. Аз такова нещо не бих си направил никога, нито бих позволил на някого да си направи. Мога да ти покажа полица на реален клиент, който след първата година дори е на плюс 9% - ама неговата човешка е инвестиционна. Спестовната застраховка просто не си струва - прецакана работа е - ........

Най-хубаво е да идеш при новият си застраховател, за да се види как стоят нещата и какво е най-сгодно да се направи.

Жикев - ти пък кой си въобще, та да ми споменаваш дори никът, игнорант ???? Я марш в мишешката дупка, от която си излазил - че котуракът иде !!!

Е - това е "коректно"-то мнение на "застраховател"??? към потенциалните му клиенти: "марш в мишешката си дупка, че котуракът иде!!!" (( Баси, баси отношение!!! КотУрак било ТО!!! С ТРИ удивителни!Да се смееш ли - да плачеш лЕ?

Няколко часа не седна ДА /СИ/ ПРОЧЕТЕ ЗАКОНА, по който работи! Пак ли да го отваряме за това, че си внушава, че той определя базата за работа на застрахователите? Алоуууу, императорите /колкото сте там освидетелствани като такива/ - вие сте най-обикновени наемни работници, които вашият работодател е наел с определени ЗАДЪЛЖЕНИЯ, а едното от тях е именно и най-важното: да прилагате СТРИКТНО законовата база и - то е ясно - ДА НЕ СЪЗДАВАТЕ УСЛОВИЯ, с които ДА КОМПРОМЕТИРАТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ, когото представлявате! Нали знаете /уважаеми императори/ какво става с доказано компрометираните финансови и нефинансови институции?

Хайде сега - отново /КОНКРЕТНО/ за онова, което императорите няма да прочетат, но дори и да го направят, то ще мине покрай съзнанието им на представящи себе си за големите "инвеститори"...

1. СПОРЕД ЗАКОНА - никой застраховател, получил лиценз за извършването на ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ВИД ЗАСТРАХОВКА - НЯМА ПРАВО ДА ОТКАЗВА НА КЛИЕНТ, щом той отива при него за сключването на този вид застраховка!!! /с три удивителни!!!/

Е, кВо се случва с нашите императори? Те не са сами, затова за тях трябва да се говори в множествено число... Ми - нашите императори горе казват, че "никога, нито бих позволил на някого да си направи"!!! , защото било: "прецакана работа"Това го пише представител на застраховател! Познава ли той закона? Кое е прецакана работа, наемни работнико? Лицензът, получен от твоя работодател, или милионите, които е заделил като задължителен резерв /според закона/? Я марш оттук!

Добре де - от нас минало: имератори - що да познават закона?

Що, ли? Точно по причината, че те НЕ РАБОТЯТ ЗА СВОЯ СМЕТКА, а са НАЕМНИ РАБОТНИЦИ, които - ако откажат и "не позволяват" на някого да си направи застраховка - САМИ ЩЕ ГО ОТНЕСАТ! Точно така - както не са позволили да се сключи застраховаката от пакета, който техният застраховател предлага!

И кВо от това, лЕ? Ми този си отива в КФН-то с едно заявленийце, те пък си правят проверчицата, оказва се, че същият император-наемен работник - е отказвал и друг път, защото видите ли, той бил нещо повече от застраховател - той се правел на инвеститор...

Опссс, солената глобичка на работодателя, с няколко нули - и наемният работник /император/ - мига на парцали... Ако остане с глобата и не се разшуми - добре, нооооо журналистите обикновено търсят сензацията...

п.п. Усещам тук, че някой иска да прецака работата на работодателя си, за която се е подписал, че ще изпълнява според регламента... Дано не се случва, де!

2. Единственото смислено в поста на императорите е това, че са повторили още веднъж даденият по-долу вече съвет: "Най-хубаво е да идеш при новият си застраховател".

От новите въпроси на питащият разбираме, че той вече е ходил и е направил необходимата му консултация.

Усещате ли, уважаеми съфорумци, че някой тук се движи по острието на бръснача? Дано има разума да НЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ повече на своя работодател. Дано има разума да си даде сметка, че неговият работодател НЕ СЕ впечатлява от титлите, които си даваме /императори и т.н./! За работодателите няма императори и други титли. Те наемат НАЕМНИ РАБОТНИЦИ! Противен случай - нека се произнесат работодателите тук - какво предприемат, защото това си е съзнателно допускано нарушение /тук се бълва от години/...

Накрая една елементарна задачка-закачка: един работодател си наел трима императори... )) Един от "тях" го провалил. Познайте кой е бил той? /е, не е от тоя форум, де, защото нашите са си компетентни и "четат" законите/

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение

Да, това не го споменах. Първите 3 години откупната стойност е смешна. едва на 5+ години е по-смислена.
                      Към момента, за интвестирани 3000 +, ще получа едва 1090лв . Всъщност това е единственото което ме спира да го направя...
                      Значи имаш проста спестовна застраховка. Аз такова нещо не бих си направил никога, нито бих позволил на някого да си направи. Мога да ти покажа полица на реален клиент, който след първата година дори е на плюс 9% - ама неговата човешка е инвестиционна. Спестовната застраховка просто не си струва - прецакана работа е - това е единственото смислено изречение от всичко, избълвано в темата от Безименият. Много се забавлявам с хора, които се скъсват да коментират дълбокомислено неща, от които си нямат понятие - неговите познания за човешкото застраховане са остарели с 20-тина години примерно - четенето на постовете му е направо дигърска работа - пресяваш тонове кал и камъняци, за да намериш някаква лъскава люспичка, дето може би е златце.

Най-хубаво е да идеш при новият си застраховател, за да се види как стоят нещата и какво е най-сгодно да се направи.

Жикев - ти пък кой си въобще, та да ми споменаваш дори никът, игнорант ???? Я марш в мишешката дупка, от която си излазил - че котуракът иде !!!
                      Last edited by Императорът; 11.02.2017, 01:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Сички са от един дол дренки

това казах и аз - така те обвързват, че поне няколко години да плащаш..., но преди това ни омайват с обещания...

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение

Да, това не го споменах. Първите 3 години откупната стойност е смешна. едва на 5+ години е по-смислена.
                          Към момента, за интвестирани 3000 +, ще получа едва 1090лв . Всъщност това е единственото което ме спира да го направя...

Всъщност, тук се намесва т.нар. "математически резерв", който компаниите ревниво пазят..., но предвид факта, че актюерите не са толкова много - продуктите се различават с малко един от друг /ако говорим за чистото застраховане, разбира се, а не за 1000-та други "екстри"/.

Сложно е да се дават мнения, ако се отнасят за чужди пари /за някои е лесно, разбира се/... Личното ми мнение - не си струва дългосрочна застраховка със спестовен елемент /по тая причина откупих 2 застраховки след 5-тата година .../. Най-вероятно инфлацията ще е по-висока или съизмерима с нарастването на застраховката по тарифния план плюс средногодишната лихва... Не сме врачки, за да предсказваме лихвата, все пак имаме реален поглед върху нещата...

Не е препоръка. Успех!

Коментар

• Сички са от един дол дренки

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                              Дамм... Уважаеми дами и господа!

/за всеки случай - прекратяването на дългосрочна животозастраховка се извършва по регламент, като се изчислява т.нар. откупна стойност. Ще ви увещават, че сте на загуба, разбира се, но няма да ви кажат, че колкото е по-дългосрочна застраховката ви - толкова загубата ще е по-голяма, защото нямате шанс да се борите /дългосрочно/ с инфлацията.... /помислете върху това, което казвам/...

Успехи!

Коментар

• Тоя Перко, нарекъл се император, чете ли някой глупостите му изобщо?

Коментар

Working...
                                X