Първоначално изпратено от prectical
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква е процедурата за отваряне на дарителска сметка за мен, като частно лице?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ignorant Разгледай мнениеЗдравейте. Каква е процедурата за отваряне на дарителска сметка за мен, като частно лице? Моля напишете ми подобно какви са стъпките, в кое министрество трябва да отида и какво да направя там и т.н. Искам да получавам дарения от цял свят. Обикалям планетата на автостоп и има много хора които искат да ми пращат дарения, но знам, че държавата иска да декларирам преводите , тоест да платя процент на държавата като данък. Ако имам НПО в обшествена полза за даренията няма да плащам данък, ноаз нямам НПО в обшествена. полза. А ако е само дарителска сметка в банка(без НПО)нужно ли ще е да плащам такъв данък да държавата(поправете ме ако греша моля). Нали не е нужно да отварям фондация/сдружение и мога само с дарителска сметка да бъда освободен от този(10%или не помня колко точно) данък към държавата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениетолкова ли е сложно за модераторите да ограничат тия изпълнения?
Коментар
-
Каква е процедурата за отваряне на дарителска сметка за мен, като частно лице?
Здравейте. Каква е процедурата за отваряне на дарителска сметка за мен, като частно лице? Моля напишете ми подобно какви са стъпките, в кое министрество трябва да отида и какво да направя там и т.н. Искам да получавам дарения от цял свят. Обикалям планетата на автостоп и има много хора които искат да ми пращат дарения, но знам, че държавата иска да декларирам преводите , тоест да платя процент на държавата като данък. Ако имам НПО в обшествена полза за даренията няма да плащам данък, ноаз нямам НПО в обшествена. полза. А ако е само дарителска сметка в банка(без НПО)нужно ли ще е да плащам такъв данък да държавата(поправете ме ако греша моля). Нали не е нужно да отварям фондация/сдружение и мога само с дарителска сметка да бъда освободен от този(10%или не помня колко точно) данък към държавата?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар