Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръчайте ми стабилна банка в България
Collapse
X
-
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЗа банки аз ги избирам така - да ми на близо първо, 50м по наблизо са фактор и второ да няма опашки но да има и няколко служителя - каси да е сигурно че при повече клиенти действат бързо. Така се пести време, а времето е пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
ясен въпрос с кратка обосновка.
колко от вас разбирачите предоставиха поисканата препоръка кратко и ясно?
всяка тема я осирате и превръщате в искрено и личноМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fashion_m Разгледай мнениеЗдравейте, имам спестявания в една банка, но напоследък чувам лоши неща за тази банка и искам да си евакуирам парите в по-стабилна банка. Веднъж вече страдах с КТБ и искам вече веднъж за винаги да си сложа парите в една банка и да не се притеснявам за тях. Писна ми от банкови простотии. Райфайзен банк ОК ли е?
колко от вас разбирачите предоставиха поисканата препоръка кратко и ясно?
всяка тема я осирате и превръщате в искрено и лично
Коментар
-
След като все пак се намериха и хора които дадоха нормални мнения по темата ще я продължа с един друг проблем , който ще засегне частично и инвестирането в ценни книжа.В много от по-малките населени места има 5-6 банки и изобщо няма избор на съответна банка по критерии стабилност камо ли близост, че брой каси, бързо облсужване и т.н.Наскоро ми се наложи да мина през гр.Мадан и се наложи да правя банков превод.Оказа се че има три банки-едната Интернешанъл асет банк, която около обед просто не работи защото служителите почивали.Другата беше ЦКБ, ама там имаше опашка и тръгнах да търся третата, която се оказа Банка ДСК.Там поне случих и си свърших работата.Е в това населено място колко голям избор имат хората-три банки и това е.До преди две години имало Пощенска и Сибанк ама клоновете ги закрили.Та ако някой местен жител желае да инвестира в акции трябва да отиде в Пловдив най-близо да намери посредник и тука вече самата му цена на инвестицията скача 30-40лева само за горивото отиване и връщане.Ще кажете по телефон и е-мейл става ала-бала.Така е по принцип ама не са много хората които ще тръгнат с това да се занимават уреждайки всичко по телефон без да се видели поне веднъж офиса на посредника и евентуалния си брокер.
Не мислете само от вашата си камбанария.Като изключим София, Пловдив, Варна намирането на посредник не е лесна работа.Не че няма в Стара Загора, Бургас, Хасково примерно обаче не са изобилие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЗа банки аз ги избирам така - да ми на близо първо, 50м по наблизо са фактор и второ да няма опашки но да има и няколко служителя - каси да е сигурно че при повече клиенти действат бързо. Така се пести време, а времето е пари.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнениеМоля ви, внимавайте накъде отиват дискусиите ви за банките и как си формулирате мненията.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
За банки аз ги избирам така - да ми на близо първо, 50м по наблизо са фактор и второ да няма опашки но да има и няколко служителя - каси да е сигурно че при повече клиенти действат бързо. Така се пести време, а времето е пари.Last edited by supertrader; 27.11.2016, 13:13.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Импе някой като ми предложи доходност от 3-4 % и му казвам че не става и това не е работа за мен. Ако имаш ресурс си го държиш сух и не го раздаваш на сульо и пульо и с една малка част от него търсиш 300% доходност..рискуваш, така се правят пари. Тези които си влагат парите на 0.08% доходност, на 5% доходност пък купуват някакви хартии си търсят белята. Ти в едно елементарно производство да вложиш то е с поне 300% печалба, в търговия в един супермаркет в България да влезеш цените са в пъти по високи отколкото тези в Ю Кей където избухна търговска война на супермаркетите с дребни търговци по интернет които доставят стоките в къщи. Там всяка четвърта къща пазарува по интернет продоволствието си, супермаркетите като усетиха заплахата и че ще останат без клиенти и влязоха в търговска война с тях.Така се видяха печалбите..та за какви 5-10% от инвестиции в шътове си говорим. Това не е за нас...НЕЕЕЕЕ не е.D.Y.F-091066
Коментар
-
Недев - точно защото компанията по принцип не се занимава с бамкиране, я прави сигурна, защото истинските бамки в Европа хич не са в сигурно състояние - особено ДБ и някои в Жабария и Марципания. Allianz може да гарантира парите на клиентите си по-добре именно защото има бамкиране само в две държави на света,което е нищожна част от целият бизнес на. Неслучайно бамката с най-висок кредитен рейтинг в България е именно Allianz, дори ДЪРЖАВАТА е с по-нисък.
Не съм казал, че бамките ни са в състояние да фалират. Просто ще станат НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНИ, което за хората е същото. Верижни неплатежоспособности ще станат, ако хората се подплашат и се наредят пред гишетата да си искат депозитченцата. Над 40 МБ има на депозити - 20 МБ дори как се изплащат? Какъв фонд и каква държава ще помогнат? Бамката може да има добри активи под формата на раздадени кредити - ама те са дългосрочни - ДЗИ (например) не може да каже на Хараламби Сулев: "Абе, Харо - ти имаш още 24 години от жилищният си кредит, ама айде - молим ти се - да ни върнеш цялата сума до петък, че хората си ги искат !!!" ... нито може да каже на депозантите: "Абе споко - ще ви върнем парите, ама разсрочено за 20-тина години !!!" както казах - когато ПИБ бе на косъм, цялата бамкова система бе на косъм - опашки имаше в офисите на Централна кооперативна бамка, по-малки и в другите бамки - нашата, ДЗИ и т.н. Ако ПИБ бе гръмнала, щеше да стане СТРАШНО !!! Какви гаранционни фондове, каква държава, какви пет лева?
Иначе за инвестиция което казваш - ти си прав. Да: дядо Дау в момента е баси балонът - и аз искам да си купувам секси работи в САЩ (P&G ги дебна Coca cola си имам), ама на тия цени съм пас. Ама само в Америка ли може да инвестира човекът? И в България още има читави компании - тия, дето търпят депозит с лихвичка 1%, ще са навити и на дивидентченце 4-5%. Ако търсиш дивидентченца 3-5%, навсякъде по света можеш да си намериш това. Е, ако имаш 200 Б свободни - защо да не инвестираш полека-лека 100 Б, търсейки дивидентна доходност минимум 3.8% средно, а другите 100 Б, ако ги искаш да са ти налични по всяко време, да си ги туриш в сейфченцето? пак общата ти доходност ще е по-висока, отколкото да туриш всичко в бамката - и ако някоя сутрин видиш по телевизията опашка половин километър пред някоя бамкова централа, да ти се разтреперят краченцата.
Споменаваш и фондове - там плюсът ти е, че парите ти се управляват от специалисти и можеш по всяко време да си местиш парите от акции към бондове (вкл. най-най-консервативни) и обратно, както и да си движиш парите по целият свят според ситуацията.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеИзлишно е да пита нас,с 2 мил евро трябва директно да говори с шефовете на банките и който му даде най-доброто при него.Пък и как се дава акъл на човек с толкова пари щом ги е спечелил значи има акъл и сам да си ги харчи.
Аз ако съм бамкер и някой иска да ми депозира 2 КБ евро, ще му кажа: "Щом търсиш сигурност, ТИ на мен ще ми плащаш 0.04% лихва, мишкуняк !!!" Ако не ще - да си търси друга бамка.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение... Поне да беше писал 200К, за да се прикрие бъзика....Все пак 2 брокери, трима дилъри и четирима застрахователи се хвърлиха да му дават съвети...
Късмет !
Смятам, че човека не се бъзика,
виж за второто си прав .
Коментар
-
Първоначално изпратено от fashion_m Разгледай мнениеЗдравейте, имам спестявания в една банка, но напоследък чувам лоши неща за тази банка и искам да си евакуирам парите в по-стабилна банка. Веднъж вече страдах с КТБ и искам вече веднъж за винаги да си сложа парите в една банка и да не се притеснявам за тях. Писна ми от банкови простотии. Райфайзен банк ОК ли е?
Коментар
Коментар