IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте ми стабилна банка в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

Пич, интересна теза си развил!
    Харесва ми, че пишеш нахъсано!
    Аз обаче бих ти задал няколко въпроса!

1.
    "Въпроса по същество е елементарен.Която и банка да изберете не трябва да се държат в нея над 196 000лева за да имате напълно спокоен сън."

Аз да ти кажа, не виждам как бих имал спокоен сън за моите 196 000 лева, при положение, че фонда за гарантиране на влоговете, с дълг от 2 милиарда гарантира депозити за 45-46 милиарда. Ако стане нещо по-мащабно, от къде държавата ще намери 20-30, за да ги даде на фонда. От пазарите, които при това ти положение на държавата ще искат за 10 годишни облигации 50% лихва ли? Или държавата ще бутне валутния борд, за да си ги напечата?
    Хубаво е да си надъхан, но е и хубаво, когато пишеш, да знаеш, че конкретика не може да се гради, върху общи приказки!
    Депозитите в българските банки не бяха ли общо около 90 милиарда?А държавният дълг вече е близо 30% от БВП. Повече няма възможност да се теглят заеми за да спасяват клатещи се банки. Ако с друга банка се повтори аферата КТБ, тоя път не ми се мисли какво може да стане.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      За банки аз ги избирам така - да ми на близо първо, 50м по наблизо са фактор и второ да няма опашки но да има и няколко служителя - каси да е сигурно че при повече клиенти действат бързо. Така се пести време, а времето е пари.
      Доказано е, че първият критерий за избор на клон, е местоположението, дали до работата, дали до дома.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

ясен въпрос с кратка обосновка.

колко от вас разбирачите предоставиха поисканата препоръка кратко и ясно?

всяка тема я осирате и превръщате в искрено и лично
        Ами аз отговорих още в началото.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fashion_m Разгледай мнение
          Здравейте, имам спестявания в една банка, но напоследък чувам лоши неща за тази банка и искам да си евакуирам парите в по-стабилна банка. Веднъж вече страдах с КТБ и искам вече веднъж за винаги да си сложа парите в една банка и да не се притеснявам за тях. Писна ми от банкови простотии. Райфайзен банк ОК ли е?
          ясен въпрос с кратка обосновка.

колко от вас разбирачите предоставиха поисканата препоръка кратко и ясно?

всяка тема я осирате и превръщате в искрено и лично

Коментар

• След като все пак се намериха и хора които дадоха нормални мнения по темата ще я продължа с един друг проблем , който ще засегне частично и инвестирането в ценни книжа.В много от по-малките населени места има 5-6 банки и изобщо няма избор на съответна банка по критерии стабилност камо ли близост, че брой каси, бързо облсужване и т.н.Наскоро ми се наложи да мина през гр.Мадан и се наложи да правя банков превод.Оказа се че има три банки-едната Интернешанъл асет банк, която около обед просто не работи защото служителите почивали.Другата беше ЦКБ, ама там имаше опашка и тръгнах да търся третата, която се оказа Банка ДСК.Там поне случих и си свърших работата.Е в това населено място колко голям избор имат хората-три банки и това е.До преди две години имало Пощенска и Сибанк ама клоновете ги закрили.Та ако някой местен жител желае да инвестира в акции трябва да отиде в Пловдив най-близо да намери посредник и тука вече самата му цена на инвестицията скача 30-40лева само за горивото отиване и връщане.Ще кажете по телефон и е-мейл става ала-бала.Така е по принцип ама не са много хората които ще тръгнат с това да се занимават уреждайки всичко по телефон без да се видели поне веднъж офиса на посредника и евентуалния си брокер.
            Не мислете само от вашата си камбанария.Като изключим София, Пловдив, Варна намирането на посредник не е лесна работа.Не че няма в Стара Загора, Бургас, Хасково примерно обаче не са изобилие.

Коментар

• 1.
              2.

вие верно доказахте за пореден път колко ниско и слабо е нивото на този форум.
              да не мислите, че трезво мислещ човек ще ви иска мнението за инвестиране на парите си, незвисимо от притежаваната сума.

3.

тотална трагедия

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                За банки аз ги избирам така - да ми на близо първо, 50м по наблизо са фактор и второ да няма опашки но да има и няколко служителя - каси да е сигурно че при повече клиенти действат бързо. Така се пести време, а времето е пари.
                Значи ти трябва да живееш в Бамковата панелка в Надежда.

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                  Моля ви, внимавайте накъде отиват дискусиите ви за банките и как си формулирате мненията.
                  Хубаво е да се внимава, но ти не се впрягай ного. Аз бамката, дето дадох за например (и заради което ти ми писа лично съобщение) всъщност я похвалих, казвайки, че повечето западни бамки не биха издържали на подобен натиск от депозанти, така както тя издържа.

Коментар

• За банки аз ги избирам така - да ми на близо първо, 50м по наблизо са фактор и второ да няма опашки но да има и няколко служителя - каси да е сигурно че при повече клиенти действат бързо. Така се пести време, а времето е пари.
                    Last edited by supertrader; 27.11.2016, 13:13.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Импе някой като ми предложи доходност от 3-4 % и му казвам че не става и това не е работа за мен. Ако имаш ресурс си го държиш сух и не го раздаваш на сульо и пульо и с една малка част от него търсиш 300% доходност..рискуваш, така се правят пари. Тези които си влагат парите на 0.08% доходност, на 5% доходност пък купуват някакви хартии си търсят белята. Ти в едно елементарно производство да вложиш то е с поне 300% печалба, в търговия в един супермаркет в България да влезеш цените са в пъти по високи отколкото тези в Ю Кей където избухна търговска война на супермаркетите с дребни търговци по интернет които доставят стоките в къщи. Там всяка четвърта къща пазарува по интернет продоволствието си, супермаркетите като усетиха заплахата и че ще останат без клиенти и влязоха в търговска война с тях.Така се видяха печалбите..та за какви 5-10% от инвестиции в шътове си говорим. Това не е за нас...НЕЕЕЕЕ не е.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Моля ви, внимавайте накъде отиват дискусиите ви за банките и как си формулирате мненията.
                        रादोस्त

Коментар

• Недев - точно защото компанията по принцип не се занимава с бамкиране, я прави сигурна, защото истинските бамки в Европа хич не са в сигурно състояние - особено ДБ и някои в Жабария и Марципания. Allianz може да гарантира парите на клиентите си по-добре именно защото има бамкиране само в две държави на света,което е нищожна част от целият бизнес на. Неслучайно бамката с най-висок кредитен рейтинг в България е именно Allianz, дори ДЪРЖАВАТА е с по-нисък.
                          Не съм казал, че бамките ни са в състояние да фалират. Просто ще станат НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНИ, което за хората е същото. Верижни неплатежоспособности ще станат, ако хората се подплашат и се наредят пред гишетата да си искат депозитченцата. Над 40 МБ има на депозити - 20 МБ дори как се изплащат? Какъв фонд и каква държава ще помогнат? Бамката може да има добри активи под формата на раздадени кредити - ама те са дългосрочни - ДЗИ (например) не може да каже на Хараламби Сулев: "Абе, Харо - ти имаш още 24 години от жилищният си кредит, ама айде - молим ти се - да ни върнеш цялата сума до петък, че хората си ги искат !!!" ... нито може да каже на депозантите: "Абе споко - ще ви върнем парите, ама разсрочено за 20-тина години !!!" както казах - когато ПИБ бе на косъм, цялата бамкова система бе на косъм - опашки имаше в офисите на Централна кооперативна бамка, по-малки и в другите бамки - нашата, ДЗИ и т.н. Ако ПИБ бе гръмнала, щеше да стане СТРАШНО !!! Какви гаранционни фондове, каква държава, какви пет лева?

Иначе за инвестиция което казваш - ти си прав. Да: дядо Дау в момента е баси балонът - и аз искам да си купувам секси работи в САЩ (P&G ги дебна Coca cola си имам), ама на тия цени съм пас. Ама само в Америка ли може да инвестира човекът? И в България още има читави компании - тия, дето търпят депозит с лихвичка 1%, ще са навити и на дивидентченце 4-5%. Ако търсиш дивидентченца 3-5%, навсякъде по света можеш да си намериш това. Е, ако имаш 200 Б свободни - защо да не инвестираш полека-лека 100 Б, търсейки дивидентна доходност минимум 3.8% средно, а другите 100 Б, ако ги искаш да са ти налични по всяко време, да си ги туриш в сейфченцето? пак общата ти доходност ще е по-висока, отколкото да туриш всичко в бамката - и ако някоя сутрин видиш по телевизията опашка половин километър пред някоя бамкова централа, да ти се разтреперят краченцата.

Споменаваш и фондове - там плюсът ти е, че парите ти се управляват от специалисти и можеш по всяко време да си местиш парите от акции към бондове (вкл. най-най-консервативни) и обратно, както и да си движиш парите по целият свят според ситуацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                            Излишно е да пита нас,с 2 мил евро трябва директно да говори с шефовете на банките и който му даде най-доброто при него.Пък и как се дава акъл на човек с толкова пари щом ги е спечелил значи има акъл и сам да си ги харчи.
                            Да бе - щото ако иска да тури на депозит 2 КБ в евро, всички шефчета на бамки ще се надпреварват да му предлагат лихви от по 4-5%, що не и 8%, вместо да накарат охраната учтиво да го изведе навън... Хора, разберете - за бамките депозитите са ПАСИВ, при това в момента: неприятен и нежелан пасив - защото те са гъбави с пари, които се чудят как да разкарат !!! Неслучайно все повече бамки се договарят с инвестиционни дружества и учат служителите си да подкокоросват депозитарите да си турят парите във фондове.
                            Аз ако съм бамкер и някой иска да ми депозира 2 КБ евро, ще му кажа: "Щом търсиш сигурност, ТИ на мен ще ми плащаш 0.04% лихва, мишкуняк !!!" Ако не ще - да си търси друга бамка.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                              ... Поне да беше писал 200К, за да се прикрие бъзика....Все пак 2 брокери, трима дилъри и четирима застрахователи се хвърлиха да му дават съвети...
                              Късмет !
                              4i40,
                              Смятам, че човека не се бъзика,
                              виж за второто си прав .

Коментар

• Първоначално изпратено от fashion_m Разгледай мнение
                                Здравейте, имам спестявания в една банка, но напоследък чувам лоши неща за тази банка и искам да си евакуирам парите в по-стабилна банка. Веднъж вече страдах с КТБ и искам вече веднъж за винаги да си сложа парите в една банка и да не се притеснявам за тях. Писна ми от банкови простотии. Райфайзен банк ОК ли е?
                                Райфа е ОК. сигурни са има мнго добре развита клонова мрежа и що годе прилично обслужване макар че за обслужването има какво още да се желае

Коментар

Working...
                                X