IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

BRS EUROLINE- никога повече

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• BRS EUROLINE- никога повече

Нещата били свързани - абе лоялния клиент не се ли усещаш че искат да те откраднат като лоялен клиент от Транскарт? Просто сметките по картите няма как се водят в бакната и те нагово си иматинфо койплаща и по колко и сеопитват да го привлекат към свой продукт.

Коментар

Така е - Euroline нямат годишна такса, а такса само за обслужване на кредит. За сметка на това имат 15 лв. глоба за забавено плащане (а в този форум прочетох доста оплаквания на тази тема), по-голяма такса за теглене в брой, невъзможност да се правят справки за картата в сайта на Euroline, невъзможност да се плащат комунални услуги (тук все пак говорим за кредитни карти, а не за възможностите на дебитните), а и май нито един голям хипермаркет не приема Euroline. Лихвите при Т-карт започват да се начисляват от датата на извлечението ако не си погасиш изцяло усвоения кредит в безлихвения период. При Euroline лихвата тече от датата на усвояване, ако не платиш всичко в безлихвения период. Относно промоцията им в Технополиси Техномаркет си прав, че е много изгодна, но не знам защо всеки път като отида в Пощенска банка има поне 2-3 души, които завяват, че искат да си прекратят договора с BRS или че не искат да им се преиздава изтекла карта. А и промоцията беше само за покупки над определена сума.
      Както и да е. Не искам да влизам в някакви безсмислени спорове, все едно ние издаваме Euroline или Транскарт и си правим реклама на стоката. Според мен плюсовете на Т-карт са повече, но всеки сам си преценява.
      Относно собствеността на Транскарт грешиш, че са гърци. Това, че са партньори с Евробанк не означава, че са нейна собственост. Акционери в Транскарт са Петрол Холдинг и Систек Холдинг АД, а те уверявам те нямат нищо общо с Гърция.

Коментар

Вярно е че не купиха Транскарт, но на мен ми изпратиха писмо, че като лоялен клиент на Транскарт имам право да получа кредитна карта на Пиреос банк, което означава че нещата са свързани.

Коментар

Малко бъркаш , гърците купиха евро банк без да купят Транскарт , интересно нямаше кой да ги купи и на борсата , интересно също по отчета им загубата за миналата година се обаждаше на към 2мил. лева - много идеен продукт няма що , ама нещо не бачка както трябва , че и никой не го иска за сега /не тази цена/

Коментар

Euroline няма твърда годишна такса както Transcard. Месечната такса за обслужване на кредита се плаща само за периода на задължението, а не за цялата година. За плащания в рамките на гратисния период не се начислява такава такса.
            Transcard се приемат в Технополис и Техномаркет, но сигурно там правят най-голям оборот в барчетата им. Така е защото от началото на годината в тези вериги не са спряли промоциите на Euroline, а и на други за покупка на изплащане без лихва. Това е наистина изгодна промоция на Euroline, а и не е единствената такава от тях.
            Euroline са толкова гърци колкото са и Transcard. Първите са собственост на Eurobank Ergasias, а вторите на Piraeus Bank.
            Колкото до удобството при плащане с Transcard то същото го има и при най-обикновена дебитна карта. С една регистрация в epay може да си плаща със същия успех тока, водата и всякакви други.

Коментар

Аз имам и Visa, но с нея не мога да си плащам сметките на апартамента по Интернет, не мога да си проверявам по всяко време в Интернет салдото и движенията по картата и не ме известяват по мейл и със SMS за чакащо плащане на комунална услуга, не ползвам същите отстъпки в някои обекти, както с Т-карт, а и таксата за обслужване е по висока. Всяка карта си има своите предимства. А и Транскарт от тази година започват да предлагат JCB чип-карти, така че и с тях ще можеш да плащаш в чужбина.

Коментар

Преди 5 месеца написах следното:

Хора, защо въобще се занимавате с тези ментета на кредитни карти. Като ви трябва ИСТИНСКА кредитна карта - вземете си Mastercard или Visa и няма да имате проблеми.

Сега отново го повтарям - Махнете ги тия ментета! Колко е по-добре да си имаш една Mastercard с 39 лв. годишна такса, от 15 до 45 дни гратисен период, 1.5% лихва след изтичнае на гратисния период и 1% бонус cash back!
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

И аз съм фен на Транскард, освен изброените до сега неща бих казал, че си зареждам и бензин с картата, което си е много гот, защото го плащам наведнъж чак през следващия месец.

Коментар

За мен кредитната карта е преди всичко удобство при пазаруване. Не можах да разбера какъв е проблема, че нямат минимална вноска. Годишната такса за обслужване на Euroline е всъщност сбора от месечните им такси (посочих я като годишна, зада може по-лесно да се сравнят). М/у другото Фантастико все още не работят с Транскарт, но Била, ХИТ и Европа работят. Освен това с нея съм си купувал мебели от Como и почти цялата ми техника вкъщи от Технополис и Техномаркет, билети в Софияленд и в Мултиплекса, плащал съм в Хепи и Jimmi's, в Щастливеца в Търново и къде ли още не. Хайде да не излиза, че им правя реклама, че трябва да им искам увеличаване на лимита))
                    А относно разрешените лимити - на всеки според възможностите...
                    А и не забравяйте отстъпките, които получавате с Транскарт. Моите на практика ми покриват годишната такса за обслужване и ми остават и отгоре. И последно (но не по важност) - можеш да получиш до 2 допълнителни карти абсолютно безплатно и без такси за обслужване, което при гърците струва пари.
                    В крайна сметка всеки сам си решава.

Коментар

Със сигурност картите Транскард са направени с много идеи, но се използват основно за плащане на комунални услуги и от време на време за безналични плащания във Фантастико на някоя франзела и кофичка кисело мляко, защото кредитните им лимити са толкова ниски, че не стават за нищо друго - а най-малко за теглене на пари в брой. Кредитните карти може да не са измеслени затова, но все още в България властва кеша. И едно е с картата си да можеш да изтеглиш 1000 лв, а друго е те да са само 200 лв.

Информацията за Euroline е неточна - те нямат никаква годишна такса за обслужване. Колкото до Транскард и това че нямали минимална вноска, то това си техен проблем. Според мен не правят добра услуга на клиентите си, а и на себе си. Всъщност те си знаят, но през миналата година завършиха на загуба.

Коментар

Ами виж си в Общите условия:
                        "13. Прекратяване на договора от Картодържателя
                        13.1. Картодържателят има правото да прекрати с писмено уведомление договора с Картоиздателя във всеки един момент без да дължи обезщетение за това. Прекратяването на договора настъпва в момента, в който едновременно са налице следните обстоятелства: (i) получаване от Картоиздателя на писменото уведомление за прекратяването; (ii) пречупване на Картата на две; (iii) предаването на Картата, в който и да е клон на Картоиздателя и (iv) изплащането на всички задължения, произтекли от притежаването и използването на Картата."

Коментар

Някой може ли да ми каже как да прекъсна договора си с BRS EUROLINE?

Коментар

Напротив - с Транскарт можеш да пазаруваш свободно в доста търговски обекти, а не само да си плащаш комуналните такси. Също така можеш да теглиш до 20% от кредитния си лимит в брой, но идеята на тази карта е да пазаруваш с нея, а не да теглиш в брой. Лихвата е като на BRS, само че нямаш месечни такси за обслужване, а само годишна, която ти я вземат чак от 2-та година на ползване на картата. Годишната такса на BRS e 30 лв., а на Транскарт - 24 лв. за класик и 36 лв. за Голд. При Транскарт нямаш задължение за минимална вноска от усвоения кредитен лимит. Единственото условие е да си плащаш начислените лихви, за да минаваш за редовен платец.

Коментар

Еuroline и transcard се различни по предназначение продукти и затова не могат да се сравняват. Transcard ги използват за плащане на комунални услуги, а Euroline за покупки на лизинг и за теглене в кеш. Еuroline си е добър продукт, в момента по него текат доста изгодни промоции, но си изисква добро познаване и грижа за да ти служи добре.
                              Разликата при покупка на вноски и нормална покупка е в лихвата. При нормална покупка важи лихвата на еuroline - 18%. При покупка на фиксиран брой вноски важи лихвата на конкретният магазин, в Технополис в момента е около 9,5%. И при двата вида покупки има месечна такса за обслужване от 2.50 лв.
                              Според мен е неправилно да се правят големи покупки през кешовия лимит с идеята, че за около години и нещо все някак си ще изплатиш каквото дължиш. Получава се така, че вместо да плащаш по 50-60 лв месечно както си планирал отначалото плащаш само минималната вноска от 20 лв. Доста хора се изкушават по този начин, купуват си скъпи неща като си правят сметка да плащат по 20 лв на месец и когато накрая им се натрупат големи задължения обяснават че euroline са мошеници.
                              Кешовия лимит е по-подходящ например да теглиш някакви пари, които да върнеш в рамките на безлихвения гратисен период.

Коментар

накой има ли инфо дали BRS /Euroline имат заведени дела за невърнати кредити и как са се развили ?

Коментар

Working...
                                X