IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Паричен превод през банка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това има съмнителна законосъобразност.

Дал си му едни пари и ще искаш да ти ги върне. Може би с лихва? Ще се наложи да доказваш, че няма лихва. Защото ако има - това е лихварство. Може да те осъдят за такова. Ако те хванат. Ще се наложи и да доказваш, че не дължиш данък и това не е приход, който се облага с данък. Ако те проверят.

И какво ще пише братовчед ти в декларацията за произход на парите? „Братовчед ми даде едни пари и сега му ги връщам“?

Най-добре ги остави да ти ги пази. И когато имаш време му отиди на гости.

Иначе, ако братовчед ти има необходимите документи, няма проблем да си отвори сметка в каквато си иска валута. Банковия превод ще ти излезе стотина долара (приблизително) само за изпращането, не се знае какви ще са таксите на банките кореспонденти (включих ги в предполагаемите сто долара), освен това банката на получателя има таксичка от порядъка на 0,1%... (Ако си направиш доларова депозитна сметка в ЦКБ таксата е нула, при други банки също може да има подобни условия, чети тарифата, ПроКредит май също имаше нулеви такси при получаване, ако не са ги вдигнали.)

Има и вариант с TransferWise, Paysera и подобни. Но там пак се превалутират. Може би на малко по-изгоден курс.
    Last edited by vstoykov; 12.10.2016, 16:44.
    Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Борисов, пак ли ти бе неграмотнико?

Коментар

• откривате си и двамата
        сметка в долари и ги превеждате

Коментар

• Първоначално изпратено от Keymouse8801 Разгледай мнение
          питахме няма как да направи паричен превод с лестърн юнион и моней грам без да ги обърне в паундове, а това ще ме пореже с към 1000 лева , че може и повече.

Моля помагайте, всяка информация е добре дошла.
          Качвай се на Лиз еър и отивай си вземи Моней сам
          Ще ти отнеме 7-8 часа и 100-тина евро

Коментар

• Да отида аз да ги взема ..?

Коментар

• Паричен превод през банка

Здравейте драги финансисти. Имам следния проблем: Поради лош късмет така се случи че докато гостувах на мой братовчед в Англия му оставих доста голяма сума в долари. Тъй като тамън напускам Англия и нямаш как да се върна и да ги взема искам да попитам някой по-запознат възможно ли е той да си направи сметка в Англия с чужда валута и да ми прати парите на моя такава сметка в България. Питам защото доколкото и двамата проверихме и питахме няма как да направи паричен превод с лестърн юнион и моней грам без да ги обърне в паундове, а това ще ме пореже с към 1000 лева , че може и повече.

Моля помагайте, всяка информация е добре дошла.
            Working...
            X