IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиции Peer to Peer

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Инвестиции Peer to Peer = Балък to Тарикат
    Location: Terminal Island
    Institution: FBI Correctional Facility
    Jurisdiction: Unknown

    Коментар


    • Постарах се да събера отговорите на някои основни въпроси, свързани с данъчното облагане на доходите от P2P платформи. Надявам се да са полезни. И не се сърдете, ако някои от отговорите не ви харесват - не зависят от мен.
      Как се облагат доходите от P2P инвестиции? Какви данъци се дължат и от кого? Как да декларираме пред НАП доходите от най-популярните P2P платформи.
      www.wavetrader.eu

      Коментар


      • Първоначално изпратено от newbie84 Разгледай мнение
        Доста съм нов (буквално тазгодишен) в p2p инвестирането и ми е интересно мнението ви за ситуацията в Китай с този вид инвестиции? Какво се случи/случва там, какво го провокира и какво пречи (ако изобщо нещо пречи) това да достигне и Европа и в частност България (все пак сме страната, в която се падат едни и същи числа в два последователни тиража на 6/49)
        В Китай е малко по-различно. Това не са платформи, а схеми за измама, работещи с благословията на правителството и мафията. В тази държава нищо не става по друг начин Всъщност това е т.нар. сенчесто банкиране, което работи в Китай от години. Просто са го облекли в технологична реализация. Изобщо не е случайно, това което се случва. За момента са затворени по-малко от 1000 платформи от около общо 3400! От тях поне още хиляда имат проблеми. Това не е нормално, не мисля, че ще останат повече от 200 за държава като Китай. Така, че там този процес е здравословен.

        В Европа ги има от 10 години и са по-малко от 100. Най-много - 23 са в UK, от където през 2005 започва този бизнес модел. За 13 години има фалирали 3 платформи и един оригинатор. Не е лошо предвид, че само в САЩ от 2008-2012 са фалирали 464 банки и нито една P2P платформа За сравнение за предишния 5 годишен период от 2004-2008 са фалирали само 10 банки. Интересното е, че първата платформа в UK - Zopa получи банков лиценз в началото на декември 2018. Доста от платформите (и двете български) са лицензирани (някои от цели 3!) европейски регулатора, така че вероятността да се окажат Поци схеми е почти нулева. Има някои, които са много рискови и ги избягвам, но за момента това са само две от всички около 50, които знам.

        www.wavetrader.eu

        Коментар


        • Доста съм нов (буквално тазгодишен) в p2p инвестирането и ми е интересно мнението ви за ситуацията в Китай с този вид инвестиции? Какво се случи/случва там, какво го провокира и какво пречи (ако изобщо нещо пречи) това да достигне и Европа и в частност България (все пак сме страната, в която се падат едни и същи числа в два последователни тиража на 6/49)

          Коментар


          • Klear и iuvo вече имат справки, с които може да се декларират лесно получените доходи пред НАП. Тъй като често дискутираме въпроса във Facebook групата за P2P, съветвам всеки, който е инвестирал през 2018 да подаде данъчна декларация, тъй като няма минимална сума, под която не се подава такава, а глобата за неподадена декларация е до 500 лева. Едва ли си заслужава риска. Поне според мен.
            www.wavetrader.eu

            Коментар


            • Какво можем да очакваме от Mintos през 2019? Как ще се развива най-голямата P2P платформа в Европа? Информация от първо лице, от две ключови фигури за бъдещето на Mintos. Вижте интервюто с основателя и изпълнителен директор Мартинс Султе и ръководителя на продуктовото развитие Марцис Гогис
              Какво постигна Mintos през 2018 и какви са плановете за 2019? Интервю с Мартинс Султе - основател и директор и Марцис Гогис - ръководител на развитието.
              www.wavetrader.eu

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mariapetrova78 Разгледай мнение
                Гледам че iuvo вкарва нови фирми от Грузия и Полша, това е добър знак че компанията се развива.
                Да. И видовете кредити не са потребителски, а бизнес и за коли. Има избор на различни стратегии.
                www.wavetrader.eu

                Коментар


                • Не мога да не се похваля, че точно моето ревю в TrustPilot са избрали да цитират Mintos на обновената им страница за регистрация и да посреща новите инвеститори
                  www.wavetrader.eu

                  Коментар


                  • Гледам че iuvo вкарва нови фирми от Грузия и Полша, това е добър знак че компанията се развива.

                    Коментар


                    • Месечният P2P преглед е на път да се превърне в традиционен. Ето кои бяха най-интересните събития, които се случиха в областта на P2P инвестициите и финансовите технологии през последния месец на 2018.
                      Преглед на най-важните събития за инвестициите в P2P платформи през месец декември. Какво се случи в света на финансовите технологии през декември 2018.
                      www.wavetrader.eu

                      Коментар


                      • От миналата седмица Bondora вече говори български. Това е добър повод на направя едно ревю на Bondora Go&Grow - едно от най-добрите инвестиционни предложения за 2019, според мен. Позволява дори на инвеститори без никакъв опит в P2P платформите да започнат веднага да получават добра доходност. Друго голямо предимство е ликвидността, често подценявана от много инвеститори, но изключително важна за крайния резултат от всяка инвестиция. Подробно описание на предимствата и рисковете на Bondora Go&Grow има в статията.
                        Bondora Go&Grow дава 6.75% доходност, дори на инвеститори без опит в P2P платформите. Позволява внасяне и теглене по всяко време, без да се губи лихвата.
                        www.wavetrader.eu

                        Коментар


                        • Тези ще изпапкат баницата на българските банки много успешно при следващия цикъл И то с право. На може да държиш милиарди да ти мухлясват. Да бухаш таксички и комисионни за щяло и не щяло и да си живееш добре и нищо да не ти се случи.

                          В този ред на мисли не помня откога не съм правил международен превод с банка. Просто не виждам защо да чакам 3-4 дни вместо половин. И да дам 30+ евро вместо 3-4...

                          Сега са преводите после и депозитите.

                          Коментар


                          • Има промяна в общите условия за бонуса в iuvo. Вече бонуса не може да бъде изтеглен, ако не е бил инвестиран заедно с инвестираната сума поне 3 месеца в заеми. Ограничението се отнася само за бонуса. Внесените пари могат да се теглят без ограничение, но ако това стане преди да са били инвестирани 3 месеца, бонуса ще бъде отнет. Предполагам, че промяната е, за да не се злоупотребява с бонуса, без реално да се инвестира в платформата.

                            Има и някои други ограничение да не можеш да препоръчваш юридически лица, на които си титуляр и свързани лица. Изобщо основно мерки против врътки и злоупотреби с бонуса, което си е нормално. Иначе съществените параметри не са променени и бонуса остава все така щедър, а минималните суми, при които се получава са запазени.
                            Ако инвестирате в iuvo над 2000 лв ще получите 60 лв бонус. Ако до 2 месеца инвестирате още 3000 лв ще получите допълнително още 120 лв. Общо 180 лв бонус!
                            Last edited by snedev; 11.01.2019, 16:35.
                            www.wavetrader.eu

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
                              Интересно ми е как тази и подобните ѝ платформи ще понесат предстоящия пазарен спад. Bondora е изтърпяла един, но за десетките, появили се последните години, ще е първи. Да се надяваме, че няма да е последен.
                              Има данни за Bondora, както и за американските Lending Club, Prosper и английската Zopa. Справили са се просто прекрасно. Нито една не реализирала загуби, а само спад в доходността. Това за криза като предишната си е сериозно постижение. Разбира се, това изобщо не значи, че така ще се представят всички при евентуална следваща криза. Никой не може да предвиди. Въпреки всичко данните за миналата криза са интересни и планирам да напиша нещо, в което да ги споделя като остане време.
                              www.wavetrader.eu

                              Коментар


                              • Интересно ми е как тази и подобните ѝ платформи ще понесат предстоящия пазарен спад. Bondora е изтърпяла един, но за десетките, появили се последните години, ще е първи. Да се надяваме, че няма да е последен.

                                Коментар

                                Working...
                                X