Първоначално изпратено от investor4fun
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиции Peer to Peer
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от investor4fun Разгледай мнениеПри Mintos има особеност при продажба на вторичния пазар. На практика се продава главницата, а за лихвата се чака или длъжника да я плати или оригинатора да я плати при бай бека. Т.е. при продажба на вторичен пазар първоначално получаваш само главницата плюс/минус надценката/отстъпката а за лихвата чакаш. Респективно при покупка плащаш само главницата плюс/минус надценката/отстъпката. При просрочени кредити както писах лихвата продължава да се начислява до момента на бай бека.
Коментар
-
При Mintos има особеност при продажба на вторичния пазар. На практика се продава главницата, а за лихвата се чака или длъжника да я плати или оригинатора да я плати при бай бека. Т.е. при продажба на вторичен пазар първоначално получаваш само главницата плюс/минус надценката/отстъпката а за лихвата чакаш. Респективно при покупка плащаш само главницата плюс/минус надценката/отстъпката. При просрочени кредити както писах лихвата продължава да се начислява до момента на бай бека.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Добро ревю! Такива харесвам - с картинки, торти, пръчки...
За вторичния пазар имам питане. За колко време можеш да разкараш тези кредити за 2000 Е? В Twino това може да стане за по-малко от час, а в Iuvo сигурно ще трябват няколко месеца.Last edited by snedev; 16.09.2018, 20:30.www.wavetrader.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от snedev Разгледай мнениеНаправих едно ревю на Mintos, в което можете да научите личното ми мнение за платформата за инвестиране в Peer to Peer кредити.
Освен, че може да получите реална 12% годишна доходност от Mintos - най-голямата в Европа платформа за инвестиране в #P2P кредити, имате допълнителен 1% бонус за 90 дни, при регистрация на vivainvest.eu.
Надявам се да ви хареса!
Ще се радвам да чуя и други мнения за Mintos, както и да отговоря на въпроси, ако има.
За вторичния пазар имам питане. За колко време можеш да разкараш тези кредити за 2000 Е? В Twino това може да стане за по-малко от час, а в Iuvo сигурно ще трябват няколко месеца.
Коментар
-
Направих едно ревю на Mintos, в което можете да научите личното ми мнение за платформата за инвестиране в Peer to Peer кредити.
Освен, че може да получите реална 12% годишна доходност от Mintos - най-голямата в Европа платформа за инвестиране в #P2P кредити, имате допълнителен 1% бонус за 90 дни, при регистрация на vivainvest.eu.
Надявам се да ви хареса!
Ще се радвам да чуя и други мнения за Mintos, както и да отговоря на въпроси, ако има.
По мое мнение, Mintos e най-добрата платформа за инвестиране в P2P кредити в Европа. Предлага пълна прозрачност, 12% доходност и 1% бонус.www.wavetrader.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от karats Разгледай мнениеЗдравейте какво става ако не декларираме прихода от p2p lending?
Не мисля, че при 10% данък си заслужава риска да се крият приходи, защото ще излязат солено. Най-добре ги декларирайте.Last edited by snedev; 08.09.2018, 12:38.www.wavetrader.eu
Коментар
-
Paysera дава най-добрите условия за парични преводи за физически лица и фирми. Имате 30 напълно безплатни превода в Евро месечно. Превеждате желаната сума към Paysera IBAN сметката си в лева, превалутирате към Евро на курс 1BGN=0.51059EUR (курса е по-добър от повечето бг банки). Превеждате сумата в евро към желаната от вас сметка срещу 0 такса за първите 30 превода. Аз съм превеждал към Mintos, Twino, Iuvo, Grupeer ,Envestio- работи перфектно.Ако имате въпроси пишете.
https://www.paysera.bg/ref/1429163
Коментар
-
Току що сложиш една малко по-задълбочена статия как е най-изгодно да си захранвате сметките в P2P платформите извън България, а и тук, когато инвестирате в кредити в евро.
Депозиране пари в инвеститорската сметка в P2P платформите чрез международен превод в евро е скъпо. Изгодно е с Paysera и TransferWise, които пестят пари.www.wavetrader.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от s_krastev2001 Разгледай мнениеЗдравейте,
Отскоро започнах да се интересувам от peer to peer инвестициите, и най-стабилин ми се сториха MIntos.
Но искам да попитам някой по запознат с Mintos, задължително ли трябва да имаш банкова сметка в EUR, или там може и да се депозират пари и чрез paysera напр.
На блога си за P2P vivainvest.eu съм сложил доста подробна информация за Mintos, а също и линк, от който ако сегистрирате ще получите 1% кеш бек бонус от всичко, което инвестирате през първите 3 месеца. Ето линк към статията https://www.vivainvest.eu/mintos-v-chisla/
Ще получите бонус 1% допълнителна доходност, върху инвестираната сума през за първите 90 дни, ако се регистрирате от тук (1% cashback бонус за 3 месеца).
В коментарите под нея съм отговарял на въпрос за зареждането - става с Paysera или TransferWise.
Ползването на Paysera и TransferWise не само е възможно, но е и препоръчително. И двата метода работят. Ако ползвате Paysera е важно да направите банков превод от Paysera към посочената на сайта на Mintos сметка, а не по тази, която ще ви препоръча Paysera, тъй като това е фирмената сметка на Mintos, a те държат клиентските пари в отделна. Нищо фатално няма да стане, ако сгрешите, но ще трябва да пишете на поддръжката да ви прехвърлят парите по клиентската сметка. Успех и ако имате въпроси – питайте.Лихвените проценти по депозитите са почти нула, а средната доходност на Mintos е 11,83%. Въпросът "Кои банки дават най-високи лихви по депозити?" е безсмислен.www.wavetrader.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
За Бондора, доходностите, които си посочил реалните ли са или обещаните?www.wavetrader.eu
Коментар
Коментар