IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

IUVO group - мнение

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Здравейте,

    Имате ли свежа информация как се държи платформата, имам близък приятел който се оплаква от бавно обслужване...Има и някакви руски кредити с който са поизгърмяли...

    Правели се на интересни и искали и бележки за доходите и за сменишни суми...

    Може ли съвет или мнение как стоят нещата там?

    Коментар


    • Ако ще инвестираш в BGN таксата ти е колкото обикновен левов превод. Ако ще използваш евро БГ банките ще те натоварят с такси. Такъв превод е по-изгоден ако използваш сайтове като Paysera. iuvo имат сметка в Paysera и преводите ще стават бързо.
      От друга страна заемите в евро имат по-голяма доходност от тези в BGN.

      Коментар


      • Здравейте!След като направих собствено(навярно твърде повърхностно) проучване по темата реших да изпробвам p2p модела посредством iuvo и се интересувам има ли някакви големи неудобства проилизащи от вкарването и тегленето по банков път или разликата спрямо останалите методи е несъществена?

        Коментар


        • Проблема при тази платформа е, че няма достатъчно информация за да се оцени риска. Разгледах подробно и исках да споделя следното.

          Според мене повечето от инвеститорите разчитат на тази бай-бек „гаранция“ като смятат, че едва ли не парите им са гарантирани като при банков влог. Това абсолютно не е така и бай-бек гаранцията е със минимална стойност понеже оригинаторите ще обърнат коремите при следващата рецесия и гаранцията е последното, което ще платят. Диверсификацията не спасява при такива бързи кредити понеже те са най-лошите профили като цяло. Все пак за такива кредити дефолт пък и загуба от 30% е съвсем нормално, а в рецесия може и да е двойно.

          Освен това кредитите листвани на платформата са специално подбрани от оригинатора да са най-скапаните от портфолиото им от скапани кредити, за да могат да се отърват от тях или най-малкото да не платят лихва като дефолтират. Къде другаде оригинаторите ще намерят безлихвен заем освен от баламурници? Няма никаква пърформанс история по рейтинг или по оригинатор дори. Какъв е смисъла да има рейтинги на заемите като не значат нищо? За такива кредити не се събира кой знае каква информация, но със сигурност оригинатора има още информация, която може да се публикува на платформата, но това целенасочено не се прави.

          Ако имаше смисъл да се инвестира при тези условия щяха да се намерят големи инвеститори, които да оценят риска и да купят цялото портфолио от заеми. Но това явно не става и платформата се опитва да набира средства от ритейл инвеститори, които се доверяват при липсата на каквато и да е нормална и достоверна информация. Което за мене е безумие, но си има хора за всичко.

          Лихвите при такива заеми са 40-50%, а инвеститорите на платформата получават 8-9%, като според мене носят по-голям риск, особено в това пълно информационно затъмнение.

          Собствениците на IUVO са собсвениците на основните оригинатори – ето един конфликт на интереси. А бизнеса на тия фирми за краткосрочни кредити не е управление на риска а те са едни квартални магазинчета отпускащи кредити и кол центрове с лелки, които се пък опитват да събират лоши кредити, които да се чудиш как са отпускани.

          А и не на последно място, ревютата на платформата в TRUSTPILOT са фалшиви – повечето са публикувани на една и съща дата – голям червен флаг за купуване на фалшиви ревюта.

          Така че caveat emptor, но аз никога не бих инвестирал и един лев тук. Има други платформи с повече информация и без такива очевидни проблеми.
          Last edited by varna123; 23.06.2019, 15:42.

          Коментар


          • Имам опит с IUVO от 2 години. И мисля да се махна от там. Процентите им показани в сайта са доста неверни. Реално са до 40% по-ниски. Все по малко читави кредити имат. Подлъгаха ме с този бос и поканих двама приятели. Сега и двамата ми се сърдят. Лъжат ги, мотаят ги не им дават парите. Първо бяха уж 3 месеца, после им писали, че не инвестирали достатъчно активно и щели да задържат парите още месец, после пак така още месец и ги накараха да инвестират в по-дългосрочни кредити. Сега ще си вземат парите след година от както са ги инвестирали.
            Поради тази причина и аз ще се изнеса от там. Освен това чета на много места,че платформата е рискова. Рейтинга им в TRUSTPILOT е много нисък и явно доста хора са имали проблеми с тях.

            Коментар


            • Аз инвестирам в IUVO Group от почти 2 години и моето мнение е на база на доста натрупан опит в инвестиране в три различни валути и различни рискове.
              1. Процентите, на доходност които обявява платформата са много нереални. Около 30-40% по ниски са реално.
              2. Платформата няма достатъчно добри кредити, още по-малко краткосрочни.
              3. Съпорта им не от най-добрите. Някакви момиченца, които не знаят на кой свят са и се държат нагло.
              4. Не се хващайте на лъжите им за бонус програмата. Реално трите месеца през които трябва да инвестирате са много повече. Така поканих двама приятели и сега и двамата ми се сърдят,че съм ги излъгал. От IUVO просто промениха условията. Трябвало да стоят парите там 4 месеца, после 5...ама да били активно инвестирани. И докато излезеш от инвестициите(щото нямат достатъчно краткосрочни) става почти година.
              Като цяло платформата не е лоша, но не им се доверявайте много. Не са регулирани и първия срив, ще ги срине тях първи преди всяка друга по-голяма и стара платформа.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от OB4AR Разгледай мнение

                След като прочетох условията препоръчващия получава еднократен бонус в същия размер, колкото и препоръчания - до 180 лв.
                Ползите са ясни - и 2-мата прибирате едни пари предвидени за реклама.
                Благодаря, горе - долу и аз така разбрах, проучвам в свободбото време платформите за p2p и ми направиха впечатление промоционалните бонуси за нов клиент и като знам преди в покера, ако се запишеш през някой/препоръча те, същият взима % от твоя оборот/печалба/рейк бак и помислих да не е и тук така.
                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                  Някой запознат ли е по - подробно със схемата за бонус при първоначална инвестиция, като препоръчания горе - долу е ясно какво печели, но този, който му изпраща поканата-препоръчващия, еднократен бонус ли взима или е на принципа на покер affiliate, където се удържа всеки месец определен процент от печалбата на препоръчания и се превежда на този, който го е препоръчал?

                  Обобщено какви са ползите и недостатъците за препоръчващия и препоръчания(този който изпраща поканата и поканения)?
                  След като прочетох условията препоръчващия получава еднократен бонус в същия размер, колкото и препоръчания - до 180 лв.
                  Ползите са ясни - и 2-мата прибирате едни пари предвидени за реклама.

                  Коментар


                  • Някой запознат ли е по - подробно със схемата за бонус при първоначална инвестиция, като препоръчания горе - долу е ясно какво печели, но този, който му изпраща поканата-препоръчващия, еднократен бонус ли взима или е на принципа на покер affiliate, където се удържа всеки месец определен процент от печалбата на препоръчания и се превежда на този, който го е препоръчал?

                    Обобщено какви са ползите и недостатъците за препоръчващия и препоръчания(този който изпраща поканата и поканения)?
                    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от hantonov Разгледай мнение
                      Здравейте!

                      Четох доста за P2P платформите и инвестирах една сравнително малка за сега сума в тях с цел да ги изпробвам.

                      Така и обаче не разбрах, дали парите вкарани в тези платформи са по някакъв начин гарантирани и има ли някаква сигурност ако решиш да вложиш по-голяма сума? Какво се случва ако платформата фалира/изчезне и т.н.?

                      Тази несигурност до сега ме спира да инвестирам нещо по-голямо там. Какво мислите?
                      Парата не е гарантирана по никакъв начин. Като акциите е, фалира ли предприятието, мяташ пешкира и ти. Това е! Иначе лапаш 8-10-12%, но няма сигурност като на депозит. Скандалното тук е , че факирите на борсите не могат да изкарат такава доходност и яко дрънкат срещу P2P инвестирането. Кой крив, кой прав .... един Господ може да каже. Няма и читава статистика, на която да се опреш. р2р е твърде ново и още не влиза в пръчките и тортите на пишман анализаторите.
                      Ако си човек склонен на риск, можеш да пробваш. И акции си купи за диверсификация. Иначе си направи депозит, застраховка или ДДПО.
                      Аре, Ж и З!

                      Коментар


                      • Здравейте!

                        Четох доста за P2P платформите и инвестирах една сравнително малка за сега сума в тях с цел да ги изпробвам.

                        Така и обаче не разбрах, дали парите вкарани в тези платформи са по някакъв начин гарантирани и има ли някаква сигурност ако решиш да вложиш по-голяма сума? Какво се случва ако платформата фалира/изчезне и т.н.?

                        Тази несигурност до сега ме спира да инвестирам нещо по-голямо там. Какво мислите?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kosta77 Разгледай мнение
                          Iuvo направиха наскоро някой промени относно депозиране и теглене на средства. "С цел по-бързата обработка на твоите депозити и тегления, вече можеш да намериш само една сметка за депозити в евро, чрез която можеш да заредиш своя iuvo акаунт – тази на Paysera. " За момента постигам доходност 11.98% при лева и 14.93% при еврото.
                          Толкова постигаш или толкова ти показва на таблото При iuvo това са различни неща. И при моята стратегия ми показва 14.27%, но реално е 10.3% като се сметне. Подробности има в статията.
                          Инвестиционна стратегия, даваща висока доходност в iuvo, реализирана с портфейли за автоматично инвестиране. Постига отлична доходност без повишен риск.
                          www.wavetrader.eu

                          Коментар


                          • Iuvo направиха наскоро някой промени относно депозиране и теглене на средства. "С цел по-бързата обработка на твоите депозити и тегления, вече можеш да намериш само една сметка за депозити в евро, чрез която можеш да заредиш своя iuvo акаунт – тази на Paysera. " За момента постигам доходност 11.98% при лева и 14.93% при еврото.

                            Коментар


                            • Важни промени за инвеститорите, депозиращи евро в iuvo. Остават само сметките в Paysera.
                              Инвеститорите на iuvo в различна от лева валута вече ще ползват само сметки на Paysera. Сметката в Swedbank ще продължи да приема депозити до 15.04.2019.
                              www.wavetrader.eu

                              Коментар


                              • iuvo вече имат над 10,000 инвеститори и са финансирали общо на 50 милиона евро. Очакват се скоро два нови оригинатора. Единият със заеми до заплата, а другия за лизинг на автомобили. Добре вървят нещата при тях.
                                www.wavetrader.eu

                                Коментар

                                Working...
                                X