IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова тарифа на "Карол" от 01.07.2016

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
    мерси за инфото
    разгледах това което препоръчваш но никъде не открих инфо за таксите и комисионите които се взимат при сключване на сделки...
    https://www.plus500.com/Help/HelpFees.aspx

Unlike other service providers who also charge commissions on each trade, Plus500 does not charge dealing commissions.
    BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнение
      Тия каролци вместо да си подобряват услугите и условията, правят точно обратното! Още малко и ще се върнем в каменната ера с COBOS и 72 лева такса на година!!!

За CFD с изгодни условия през BG брокер - такова животно май няма. Имам реален акаунт в "Plus 500", защото по мои наблюдения са достатъчно надежден Forex брокер:

Ако намериш друг подходящ брокер за CFD търговия - пиши, за да знаем и ние кой брокер да имаме предвид за в бъдеще!

Успех в търсенето!
      мерси за инфото
      разгледах това което препоръчваш но никъде не открих инфо за таксите и комисионите които се взимат при сключване на сделки...
      "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Тия каролци вместо да си подобряват услугите и условията, правят точно обратното! Още малко и ще се върнем в каменната ера с COBOS и 72 лева такса на година!!!

За CFD с изгодни условия през BG брокер - такова животно май няма. Имам реален акаунт в "Plus 500", защото по мои наблюдения са достатъчно надежден Forex брокер:

Plus500 is one of the first CFD brokers that brought a wide range of trading instruments to retail clients. Depending on country, you can trade up to 2.000 CFD instruments in Plus500. Those include US and UK stocks, commodities, exotic forex pairs, ETFs, national indices and some crypto currencies like Bitcoin.
        Ако намериш друг подходящ брокер за CFD търговия - пиши, за да знаем и ние кой брокер да имаме предвид за в бъдеще!

Успех в търсенето!

Коментар

• Здравейте Колеги
          За съжаление в близкия месец закриват платформата за търговия със СФД-та на Karoll.Хубавото тук беше че можеше да се търгува без минимална такса на сделка но това за съжаление остава в миналото.Някой може ли да предложи български брокер при сходни условия,при който могат да се търгуват голям брой финансови инструменти и същевременно да няма минимална такса при сключване на сделка??
          "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Нови тарифи? За какво - за супер обслужването им ли?!

Коментар

• Накратко - югаджиите начисляват дори по-големи попечителски такси от тези на Карол, а от страна на Евро-Финанс, поне засега, не начисляват никакви попечителски такси.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                Офисът на ИП Карол в Пловдив затваря врати

Уважаеми клиенти,

С настоящето писмо Ви уведомяваме,че считано от 13.06.2016 ще бъде закрит офисът на ИП Карол в гр. Пловдив. Обслужването на клиенти на офиса ще се извършва от централния офис на дружеството в София или от клоновата мрежа на ИП Карол в страната.
                ми да, за какво им е!??? само кинти на вятъра за персонал и наеми, докато някой от региона ЕВЕНТУАЛНО реши да инвестира на бфб.
                скоро ще последва и бургаският офис.
                няма бг борса, инвестиционната култура е концентрирана в тесен кръг заинтересовани и състоятелни индивиди.
                ИП се опитват да правят обучения, но невежите нямат вяра в тези обучения ... така че.... затваряй, затваааряааай

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                  Аз казано честно не виждам никаква логика в тези такси...

Нали си вземат парите от сделките, които правиш.... а това за такса в/у кеша е направо нелепо....

Какви наистина са таксите при другите посредници.... има ли такива безумици ?
                  Кешът в днешно време стана скъпо удоволствие. Приятели, които до сега не са имали проблем да го държат в банка, в момента се чувстват унизени като за няколко стотин хиляди евро в края на годината след таксите и смешните лихви получат 100-200 евро. И в момента са в шах, какво да правят и как да получат 2% без да изгубят от главницата .

Иначе таксите имат логика. Пак много време изкараха Карол без да ни ги поискат (фондът за гарантиране на инвеститорите е от поне 10 г по спомен). С тази "бясна" търговия на борсата, не виждам как ще си взимат парите за тези такси. А и не е голяма драма таксата - на 100К портфейл примерно таксата е 50 лв на година или около 4 лв на месец. Карол дават опция, ако търгуваш да се освободиш от таксата, което май не го виждам при другите брокери?

Честно казано не бих разчитал на малките брокери да ми пазят активите, да ме обслужват и да съм сигурен, че няма да ми ги откраднат. Да, имат същия лиценз, имат брокер, имат счетоводител, ама това е все едно да си търся костюм и да отида в магазина за спортни стоки. До скоро и с банките се отнасяхме пренебрежително и ходихме си давахме парите на кой ли не да ни ги "пази", ама се видя риска.

Кабелната ми струва 25 лв на месец , така че не ми пречи, че през някои от месеците, когато нямам сделки, ще се наложи да платя няколко лева за съхранение на инвестициите ми. Тези които са с по няколко стотин хил. евро портфейли и нагоре е добре да видят, дали могат да се регистрират като професионални, въпреки че и това е излишно според мен.

Коментар

Някой от тук присъстващите знае ли дали тези попечителски такси важат, ако човек търгува през ЕТ или ЕООД и акциите се водят на името на фирмата?
                    Важат за всички, без разлика.

Коментар

• Някой от тук присъстващите знае ли дали тези попечителски такси важат, ако човек търгува през ЕТ или ЕООД и акциите се водят на името на фирмата?

Коментар

Кой по точно е закрил офиса си - каролци, юговете или евраците?

Офисът на ИП Карол в Пловдив затваря врати

Уважаеми клиенти,

С настоящето писмо Ви уведомяваме,че считано от 13.06.2016 ще бъде закрит офисът на ИП Карол в гр. Пловдив. Обслужването на клиенти на офиса ще се извършва от централния офис на дружеството в София или от клоновата мрежа на ИП Карол в страната.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          Този фонд съществува отдавна, но до този момент Карол плащаше дължимата си част към него без да начислява отрицателни лихви или такса съхранение. Иначе съм доста доволен от тях!
                          Ако посредникът държи една година мои акции за 1000 лева, то дължи 0,50 лв към Фонда. Правя, не правя сделки сумата е дължима.

Попечителската услуга обаче има ДДС и ми е чудно защо от Карол не го събират.

Друг е въпросът, че Фонда има събрани над 12 млн лв и докога ще събира такси не е ясно.

http://sfund-bg.com/%d0%b2%d0%bd%d0%...1%d0%ba%d0%b8/

Ама имаше ли Фонда депозит в КТБ, нямаше ли? Не си спомням добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            тия мишоци си закриха офиса в Пловдив, е гаси!
                            Кой по точно е закрил офиса си - каролци, юговете или евраците?

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                              Не разбрахте ли, че тази такса е към Фонда за компенсиране на инвеститорите!
                              http://sfund-bg.com/

Демек, нещо като Фонд за гарантиране на влоговете в банките.

Следва цитат от сайта на ФКИ

"
                              Гарантирани суми

Фондът изплаща компенсация на всеки клиент на инвестиционен посредник в размер на 90 на сто от стойността на вземането, но не повече от 40 000 лв.
                              ...............................

"
                              Този фонд съществува отдавна, но до този момент Карол плащаше дължимата си част към него без да начислява отрицателни лихви или такса съхранение. Иначе съм доста доволен от тях!
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Не разбрахте ли, че тази такса е към Фонда за компенсиране на инвеститорите!
                                http://sfund-bg.com/

Демек, нещо като Фонд за гарантиране на влоговете в банките.

Следва цитат от сайта на ФКИ

"
                                Гарантирани суми

Фондът изплаща компенсация на всеки клиент на инвестиционен посредник в размер на 90 на сто от стойността на вземането, но не повече от 40 000 лв.
                                ...............................

"

Коментар

Working...
                                X