Съмнителна е тази работа. 99,9% вероятност да ви се разминават целите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чуждестранни инвеститори в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеЕстествено, че става въпрос за измама и за пране на пари. Превеждат ти по-високата сума при условие, че ти ще прехвърлиш пари на определена от тях сметка. На теб ти оставят някаква комисионна за услугата, както и проблеми с данъчните, полиция и прокуратура.
Във въпросния договор средствата са представени като "Инвестиционен фонд, прехвърлен за управление на довереното лице".
Законно?
Или ще се наложи да посещавам прокуратурата?
Най-много ме заинтригува фактът, че прегледаха набързо на бързо проекта и без никакви въпроси и колебаят ми предложиха средствата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.C. Разгледай мнениеИмам въпрос към всички компетентни лица.
Преди време пуснах обява в сайт за търсене на инвеститори. В един момент с мен се свърза, личност която твърдеше, че е от Германия. Помоли ме да му изпратя проекта. Прати го и въпросната личност ми даде кординатите на друга личност, която се твърдеше, че е агент по набиране на инвестиции (или нещо такова). Той също ме помоли да му изпратя проекта и една седмица по-късно ми изпрати договор, който трябва да подпишем в Австрия.
Тук започва интересното! Моя проект, е на стойност не повече от 400 000 лв., а предложените от тях средства са около 30-пъти повече от необходимите!
Въпросът ми е -възможно ли е да има някакъв вид измама, като: пране на пари или друг вид измама за който в момента не се сещам?
Може би подозренията ми са неоправдани, обаче трябва да се признае, че когато нещо е прекалено хубаво за да е истина, обикновеное измама!
Всяко мнение по темата ще е от полза. Благодаря.
Коментар
-
Чуждестранни инвеститори в България
Имам въпрос към всички компетентни лица.
Преди време пуснах обява в сайт за търсене на инвеститори. В един момент с мен се свърза, личност която твърдеше, че е от Германия. Помоли ме да му изпратя проекта. Прати го и въпросната личност ми даде кординатите на друга личност, която се твърдеше, че е агент по набиране на инвестиции (или нещо такова). Той също ме помоли да му изпратя проекта и една седмица по-късно ми изпрати договор, който трябва да подпишем в Австрия.
Тук започва интересното! Моя проект, е на стойност не повече от 400 000 лв., а предложените от тях средства са около 30-пъти повече от необходимите!
Въпросът ми е -възможно ли е да има някакъв вид измама, като: пране на пари или друг вид измама за който в момента не се сещам?
Може би подозренията ми са неоправдани, обаче трябва да се признае, че когато нещо е прекалено хубаво за да е истина, обикновеное измама!
Всяко мнение по темата ще е от полза. Благодаря.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар