IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя банка ни обслужва най-добре

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кредити - Лихвени равнища

Нищо не бъркам, в техния сайт/на Експресбанк/ си има калкулатор. За 5000 лв кредит "Еспресо" се искат 12 мес.вноски по 459.59 лева. Смятайте го.
    Комисионите: за управление, за пускане на молба са отделно, не ги включвам в изчислението. Ако ги включа лихвата ще отскочи над 24% /зависи от срока на кредита/.

Коментар

• До Стоян

Мисля, че си се объркал за ефективната лихва по еспресо. Честно пич, бъркаш някъде при сметките. Слагам и произволна комисионна не от 1 от 2 или от 3% за обслужване на кредита и пак е по-ниско оскъпяването от твоите 18.5% Правя сметките за едногодишен заем

Коментар

• До Стоян

Къде намери в сайта таксата за обслужване на заема? Аз не успях, а без нея незнам как си изчислил ефективното оскъпяване.

Коментар

• До Красимира

Оппа момчета, а също Красимира, рекламирания в сайта на Експрес-банк кредити съвсем не са с 10% или по-малко процента.
          Например при кредит “Еспресо” ефективната лихва е 18.50%, на жилищния кредит е 15%, на кредит Фортисимо /макс за 36 мес./ е 13%. На “ремонт експрес” без ипотека е 16%

Не се подлъгвайте че ви обявяват 10% оскъпяване или среден годишен процент и други залъгалки
          Банките дерат яко. Например на Биохим / т.нар. кредит без поръчител до 7000 лв, дето се грабели като топъл хляб/, при 1 годишен срок (12 вноски) лихвата е 32.7%. За 7000 лв се правят 12 вноски по 692 лв. Ха смятайте го. Късат ти главата от кръста.

Коментар

• До Красимира

Мдааа, прав си. Но пък и човек се учи. Следващият път ще знаеш, че като отидеш в банката ще кажеш, че искаш крайна калкулация. Като я получиш ще помолиш да ти я подпишат под някаква задължаваща форма. И след това ако възникне нещо допълнително ще ги посъветваш допълнителното нещо да си го заврат където пожелаят (да не ставаме груби все пак). Всъщност само предполагам аз как бих постъпила ако трябва днес да изтегля кредит. При всички положения ще проверя поне 10 банки. Нищо, че ще загубя 2 дена. Погледни го от положителната страна - сега вече знаеш за какво да питаш ако те не ти го кажат )) Следващият път ще е по-добре - не за друго, а заради опита ти.

Коментар

• До Красимира

Краси, след като някоя банка ти е отнела 3 месеца, една камра допънителни такси и купчина безхаберие - как ей така да решиш да пробваш другаде. Кредит ще тегля, когато дойдат у нас с парите и ми кажат крайна цифра та мойте разходи. Съжалявам, ако говора така радикално, но се опарих от две банки и ми е трудно да се опитвам отново.
              А не става само ? за кредити, много малко банки предлагат реално обслужване на корпоративни клиенти. Не може да отидеш да внасяш 50-60000 лева, да ти вземат 100-120 лева такса и да чакаш на опашка с баби и дядовци по 1-2 часа. Това не е никаква банка, местна бакалия...

Коментар

• До Красимира

Красимира, 20 ст. не са малка цена. Но въпросът е по-скоро принципен - защо в Западна Европа (говоря от личен опит) това е безплатно, а тук не?

Харесва ми разсъждението ти, че именно клиентите могат да наложат промяна в условията - щом взимаме кредити при такива уславия, явно сме принудени. Ако това не се промени, и банките няма да имат стимул да подобрят обслужването и тарифите си. И аз така мисля.
                Това ми напомня и на друго - дали не е време Комисията за конкуренцията да провери защо и как са толкова високи таксите, няма ли договореност... Подобно е положението с Мтел - нормално ли е според вас повече от две години да няма намаление на тарифите, дори след като влезе втори оператор?

Коментар

• До ***

След като някоя банка ти е скъсала задника от глупости, защо просто не я смениш? Опитай с някоя друга. Може пък да останеш доволен

Коментар

• До Красимира

Няли знаеш, че всяко нещо си има предимствата и недостатъците, така че гледай весело на живота и почивай по-често.. без пропуск. ;-))

Коментар

• До ***

Да ти кажа *** мъничко ти завиждам )) с най-добри чуства. На теб поне ти се е наложило да теглиш оборотен кредит. А на мен не (((. Ако не бях обикновен наемник на някого сигурно и аз щях да имам твоя поглед върху нещата

Коментар

• До Красимира

Не, просто се ядосвам на нашите банки(то такива вече няма-български), защото явно ни вземат нас българите за големи рибки. Отиваш да теглиш кредит и ако те надушат, че си платежоспособен (надежден) клиент почват да ти свалят звезди. след като решиш и се хванеш на хорото ти се разказва играта. То не са такси, то не са доплащания, то не са извънредни таксички и т.н. Не на последно място стои въпросът със контрола по използването на кредита. Когато го изтеглиш започват да ти съобщават, че кредита не може да се изпозва за това, за онова и за всичко неустойки. Да ти кажа честно Краси, допреди да тегля оборотен кредит и аз бях на твойто мнение, но сега съм малко огорчен. Не може банка, на която и правиш оборот над 1.5 млн. лева годишен оборот(вече трета година) да теразкатава като последния "циганин" за 60 000 лева.

Коментар

• До Красимира

Удоволствието да теглиш от банкомат (ако мога така да се изразя, без да ми се смеете) си струва някакви парички. И тези 20 ст. са пренебрежима цена. От това банките едва ли печелят. По-скоро си покриват разходите.
                          Но като говорим за развитие на пазара, прегледайте последните статистики за нарастването на кредитните портфейли на банките. Явно и на тези цени на заемния ресурс, търсенето е значително (според БНБ и МВФ дори нездравословно високо).
                          Разбирам също, че крайната цел са условия, като в белите държави, но все пак трябва да минем по пътя, за да стигнем до там. Не можем просто да се телепортираме. А по-хитрите от нас успяват да си вземат заеми от вън. Където лихвите са значително по-поносими. Но операцията не си струва за потребителски кредити (какъвто е масовият случай в България). А ние по-глупавите и по-дребните трябва да се задоволим засега с нашите си банки и техните условия.
                          Условията могат да се променят от клиента, ако търсенето спре ресурсът все ще трябва да се пласира. Но сме толкова беднички уви, че сме склонни да си взимаме кредити и при сегашните условия. Търсенето е голямо, а и хората имат нужда от парички. За почивка, за кола, за къща, за ремонт и т.н.

Коментар

• До Красимира

Красимира, по последното се съгласявам с теб. Защото моята теза е, че именно сравнението с белите страни трябва да ни отрезви и да проумеем, че имаме още много какво да очакваме. Включително да отпаднат и онези досадни такси, които ми събират от банкоматите или понякога като тегля на каса. Това е един от най-големите доказателства, че в банковия ни сектор конкуренцията е слаба. Все още.
                            Както казваш обаче, нещата все пак вървят към подобрение.

Коментар

• До ***

Няма поблем, знаеш че не винаги успяваме да прочетем всичко ))

Коментар

• До Красимира

Да, ако трябва да съм откровена не ми се е налагало да тегля кредит. Може би защото не съм се захванала да правя нищо сериозно, което си е изцяло мой минус. Но мисълта ми е, че такси и комисионни винаги има. Аз правя сравнението само с България, не с белите държави. Преди три години например лихвата по заемите беше по-висока, отколкото е сега, а таксите, комисионните и застраховките пак си ги имаше. Според мен макар и бавно, нещата се подобряват. Не казвам, че са добри, а че се подобряват

Коментар

Working...
                                X