IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя банка ни обслужва най-добре

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Обслужването на банките

Не мога да коментирам, спомням си че до неотдавна наши банки искаха за VISA и AMEX, USD 3,000.00, какво беше неснижаем остатък или пък гаранция не помня вече точно

Коментар

Nick i Dido5,
      Ползвам Visa-та от края на 2002 в България и досега не са ми взели и цент комисион.

Що се отнася до българските карти, какво да се каже за маркетинга на някои банки, които рекламират Visa Electron като "истинската Visa" или слагат снимки на Visa и MC по рекламите си на дебитни карти при положение, че издават Maestro и Electron.

Също така, пазарното поведение на българските банки по отношение на кредитните карти е повече от неадекватно. Ясно е, че ръскът от подобен продукт в България е трудно оправдаем при сегашните условия. Едновременно с това, ползите от предприемането на сериозно развитие биха били огромни. (Не слагам в сметката двата нови продукта Euroline и Transcard, защото те изглежда са много далеч засега от истинските кредитни карти).
      За какво му е на някой да си вади осигурена карта от българска банка, при положение, че може да го направи от Chase например при по-добри условия и много по-големи позитиви?

Някой да е чувал обаче за инициатива за създаване на централно кредитно бюро например?

Коментар

Добре, Нет, без генерални обобщения. Може би пък ПИБ е едно добро изключение.

Коментар

Ама моля Ви се, без генерални обобщения:

"А тук в България хем ти ползват остатъка почти без лихва, хем ти задържат винаги няколко лева по картата, хем ти събират по 20 ст."

Не че си хваля банката де, ама ПИБ събира 15 ст. и дава 3 % лихва по остатъка от ресурса по картата. - И не събират пари за теглене и внасяне на каса.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Не мисля. АТБ като структура няма пари, а независим картов оператор у нас няма.
            По последни слухове най-вероятно ще го купи "Банксервиз", където пък от своя страна участие имат БНБ и банките, и така горе-долу всички ще са доволни.

(Което ми напомня на друга тема - след като има недоволни от Централния депозитар, защо не се създаде нов, а всички да си продадат участието в сегашния ЦД.)

Коментар

мисля че мога да те успокоя защото може да го купи и АТБ, както и независим картов оператор, а останалите, сега създаващи се ще създадат необходимата среда и наситенсот на банкоматите за да сме доволни

Коментар

Дано.
                Представям си обаче какви проблеми ще има около приватизацията на "Борика", ако определени банки ще го притежават (или част от него), а други - не.

Коментар

Сега картовия оператор е собственост на БНБ и политиката му е да се издържа от тези такси. Ако го купи консорциум от български банки моце и да си спестим онези 20 ст. Освен това две банки си правят собствени картови оператори и там услугите ще са повече а плащането "зиро" за типичните транзакции сега.

Коментар

Martinus,
                    predpolagam shte usetish charge-a sled mesec.

Коментар

И според мен след време ще разбереш, че ще ти вземат нещо - може би няма да ти го вземе ДСК, но твоята банка. А ДСК се е разбрала с картовия оператор и/или твоята банка.
                      Дискусията по-долу се отнасяше за български карти, използвани в банкомати в България.

Коментар

Според мен ДСК няма как да те чарджи в момента, сте разбереш, като си видиш движението по сметката след време. Няма начин да минеш без такса.

Коментар

Да ние сме богатите и таксите, комисионните, лихвените нива не ни впечатляват за разлика от западноевропейците.

Коментар

Ето поредният странен случай от практиката на една българска банка:

Тегленето на пари чрез моята американска Visa Check Card от банкомат на ДСК се оказа
                            абсолютно безплатно.
                            Учудих се толкова, че дори отидох специално да ги попитам и никой, разбира се, не можа да ми обясни.
                            (Не съм пробвал банкомати на други банки.)
                            Аз съм последният човек, който ще се оплаква от това :-> но не ми се струва редно по принцип, като се
                            има предвид, че от българските дебитни карти взимат комисиони почти за всичко.
                            Особено, че в USA плащам минимум $1.5 за ползване на банкомат на друга банка.

Коментар

С това съм напълно съгласен, Ник, няма особена разлика от предишните български банки и сега когато практически всичко е чуждестранно.
                              Наистина си заслужава да се попитаме защо - нали уж за това бяха приватизирани българските банки.

Коментар

Имам предвид клоновете на чужди банки, както и купените наши банки от чужди инвеститори..

Коментар

Working...
                                X