IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя банка ни обслужва най-добре

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Обслужването на банките

Търговеца си търси парите, а банката отнякъде трябва да му ги даде, затова търсят, като кучета и намират транзакцията.

Коментар

Стават грешки. Но рядко, търсят неравнението до 23.00 часа и след това си ходят да спят.

Коментар

Абе така е, ама вече 5 месеца се бави.... Знам ли, все пак не съм платил на ПОС терминал в Уганда, а в центъра на Виена.
        Например сметката от автомат за продажба на билети и карти в метрото, дойде в края на същия месец.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Забавят но не забравят. Иначе някъде няма равнение. Факт.

Коментар

netware, поздравления!!!
            дано все пак не се окаже, че просто информацията не е дошла още... не искам да звуча песимистично, ама все не ми се вярва че е възможно да има "безплатен обяд"

Хареса ми че си проучил - в чужбина теглиш от банкомат с дебитната ти карта, защото е по-евтино, но плащаш с кредитната. всеки трябва внимателно да проучва условията, преди да прави операции с карти в чужбина (съответно с чужди карти в България)

Коментар

, няма грешка - салдото не мръдна. Наглеждам картовата сметка през интернет и нямам чак толкова много транзакции, че да се объркам. Аз по принцип рядко използвам кредитната карта - само за някои покупки като съм в чужбина. Пари в брой в чужбина тегля с международната дебитна, защото е по-евтино. Затова пък с нея не пазарувам от ПОС терминали там, защото ме чарджват, а с кредитната няма такса.
              Наистина е куриозно....

Коментар

Красимира, предполагам е точно това - ако не се лъжа ОББ държи над половината от банкоматите и ще им е по-изгодно ако не плащат на Борика, а сами си организират нещата. А понеже банкоматите им са много, клиентите им няма да са ощетени. С многото си банкомати пък ще чарджват клиентите на други банки.
                Освен ако не се споразумеят след време и тегленето да става безплатно (или с еднаква цена), независимо кой на кого е клиент.

Коментар

Martinius, тук наистина банките тепърва прохождат в банкирането на дребно (то и ИП-тата предпочитат едрите клиенти и не са достатъчно активни в привличането на ребни инвеститори, но това е друга тема). По твоя случай, сега като се замисля имам само една версия - всъщност става дума за отношение между теб и американската ти банка. Има логика ако там в САЩ от нейните банкомати да не те чарджва, да реши така да бъде и по света (в смисъл че тя не е пряк конкурент с ДСК, за да те наказва ако теглиш от чужд банкомат). Твърде възможно е обаче вместо това американската ти банка да те порязва с леко изкривен валутен курс... Винаги си пази бележките!

Има и друго - тук да чете и netware (когото питам какво значи че не ти е дошла сметката - извлечението или си сигурен че балансът ти не е намалял?).
                  Не знам дали не говорим за различни неща. Тоест наистина ли имате предвид "истински" кредитни карти? Ако предварително имаш някакъв баланс по картата, при покупка с нея може и да НЕ се наложи да възстановяваш нищо. По "истинската" кредитна карта обаче балансът може да е нула или отрицателен - тогава в определен срок след покупката банката те кара да довнесеш, да погасиш кредита един вид - иначе идват непосилни лихви и всичко расте главоломно (това ми се случва, когато аз пазарувам - имам кредитна карта от английска банка).
                  Но може предварително да си захранил картата, и тогава нищо няма да ти искат от банката, ако покупката е в размера на положителното салдо.... Тоест, netware, може би просто салдото ти е намаляло с 20 евро, а ти не си го забелязал в извлечението или пък извлечение изобщо не си виждал... Възможно ли е?

Коментар

Именно, защо не ползват БОРИКА, а решават да инвестират в собствена мрежа. Явно не е особено приятно да си плащаш на БОРИКА. А едва ли услугата на ОББ ще се оскъпи от това, защото клиентите и ще избягат в останалите 30-тина банки ))

Коментар

Защото купиха на ПЧБ банкоматите и идеята за собст. мрежа. За ОББ говорим.

Коментар

,

Няма комисиони в месечните извлечения и най-важното, че всички пари, които трябва са си на мястото по сметката :->
                        Не мога да се сетя в момента точно по какъв банков курс правят обмяната, но е напълно нормален (поне на око) - не си пазя бележките :->
                        Банката е малка и се казва The First National - базирана в Maine.

Точно в това е въпросът - политиката на банките тук (като цяло) е насочена само към т.нар. големи клиенти. Дори и като отношение, когато човек влезе в някой офис. Точно затова ще си държа парите в американска банка - нямам проблем с дистанционното банкиране, не само по интернет, а и по телефон и факс.
                        Покрай това се сетих, че ми се струва нелепо въздесъщият "виртуален клон" на една банка да предлага услуги срещу месечна такса и комисиони за вътрешнобанкова трансакция.

Имах предвид подобна институция като американските credit bureaus, които събират информация за всички и всичко :->

Коментар

А според вас защо ОББ си прави паралелен картов оператор на БОРИКА? Това добре или зле ще се отрази на клиентите? Доколкото си спомням и Росексим май се бяха включили в тази инициатива, но не съм сигурна

Коментар

Що се отнася до учудването, че на някой не са му удържали такса за теглене от банкомат с кредитна карта от чужда банка.
                            Имам много по-куриозен случай. През април си купих билет за влак от Виена до Братислава от гише на южната гара във Виена. Използвах кредитна карта Мастеркард от ПИБ.
                            За най-голямо мое учудване, СМЕТКАТА НЕ ДОЙДЕ! И още не е дошла, при положение че обикновено идва до месец след покупки през ПОС терминал във Виена.
                            Направи съм удивен (и щастлив - двайсетина евро далавера -))) ПОС терминала е отчел транзакцията, защото освен билета ми дадоха и квитанция на която пишеше, че с кредитна карта еди кой си номер са похарчени еди колко си евро за билет до Братислава. Да ама после някъде се е загубила транзакцията....

Дай Боже всеки му такъв късмет, ама с покупка на самолетен билет или нещо по едро -))))

На някой да му се е случвало нещо подобно?

Коментар

Nick, по последното - ами точно затова българските кредитни карти не са никакви кредитни карти.

Коментар

Martinius, много странно ми се вижда че не са ти вземали комисиона - какво имаш предвид, че не се вижда нещо да ти е удържано според разписката от банкомата, или в извлеченията които ти праща американската банка няма нищо удържано? Всъщност от коя банка ти е картата? И ми се струва странно ако не ти вземат и комисиона за прехвърлянето от долар към лев. Моля те поясни.

Какво е централно кредитно бюро? Тук се опитват да има централен кредитен регистър, но засега не е особено успешно (освен за големи клиенти).

Коментар

Working...
                                X