If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Най- добре обслужва тази банка , която не те бави.
Коментар
mia
Обслужването на банките -DEPOZITI I LIHVI
merci za otgovora!
Коментар
mia
merci za ideiata!
Коментар
Partizan Belgradski
къде са директорите
Sluchi se tochno predi sedmica - otivam v 8:35 v edin maluk klon na Bulbank v Sofia da smenia malko valuta i kakwo stava - 3-a choveka sme se naredili na opashka, kasierkata pie chai i si govori s ohranata, shefkata na klona zakacha mlad kolega (predpolagam che beshe stajant) za tova kude e hodil na more, a drugite i kolejki sa gi obikolili i slushat s interes. Taka chakah 10 minuti. Nikoi ne ni pogledna, che chakame na opashka. Togava vleze edno momche da pita neshto svurzano s teglene na kredit. Shefkata na klona go poem (i bukvalno i prenosno) i za 2 minuti go sduvka i bukvalno izgoni. Samo deto ne mu kaza 'ti puk kyv si, kredit sha iskash, ade begai', no momcheto i taka se stresna i si izleze. Nie, chakashtite za kasa izgledahme i izslushahme. Veche minaha 15 min i nikoi ne ni obrushtashe vnimanie. Kasierkata zapochna da si naglasiava edno kalendarche i ne proiavi nikakuv interes kym horata. Nervite ne mi izdurjaha i si izliazoh. Drugite ostanaha da chakat. Superbanka sa tia.
Коментар
paxaH
къде са директорите
Имаше един учебник по банково дело, който Първа частна банка преведе от немски и го подари на служителите си навремето. Че в този учебник в първите му страници се твърди, че КЛИЕНТЪТ Е ЦАР. Следва да си зададем въпроса дали директорите (на централа, офис или клон) знаят това и как правят връзка с подчинените си. За мене, само сляп може да не забележи опашките пред гишетата. Особено по време на обедна почивка.
Но скъпи депозитари, ще дойде и нашето време, когато ще ни глезят да си внесем паричките в някоя банка. Само търпение му е майката.
Коментар
разбиращ
Обслужването на банките
Подобно нещо ми се случи и на мен в клон на Евробанк на бул.Стамболийски. Четири човека чакахме 30 минути. Касиерката беше на пазар, а другата служителка цели 30 минути си говореше с някой от "централата", какво ще се случи когато се продаде банката, как щели да ги съкратят и т.н., къде ще карат летните си отпуски. Изобщо не я интересуваше, че абсолютно непознати хора - клиенти стават неволни слушатели на неща от "кухнята" на банката.
Коментар
paxaH
Обслужването на банките
Обслужването на банките е под всякаква критика. Все още разни лелки с манталитет на махленски продавачки обслужват клиентите, които са имали наглостта да им прекъснат сладкият разговор. Определено има значение каква е лихвата, защото все пак трябва да се плаща от заплатата, прихода. Обаче все пак трябва да се има предвид, че тази банка че обслужва сметките и ще трябва поне веднъж да се ходи там се замислям къде ще е.
Според мене една банка като Райфайзенбанк се справя много добре с обслужването и с лихвените равнища. Първа инвестиционна банка също се справя добре. В Експресбанк никога няма да отида.
ING bank. No nali znaesh, che ako ti e fiksirana lihvata susto moje da si nazad s materiala. Drug variant e da si kupish DCK i da gi durjish do padeja. Vuzvrustaemostta ti ste ti e dohodnostta do padeja na koito si gi kupil + malko ot reinvesticia na kuponite.
Коментар
mia
Purvo, izvinete, tche vuvejdam tema po sredta na razgovor, no ne znam kak tehniceski moga da vuveda nova tema.
Onova, koeto me vulnuva, e slednotot - Lihvite po depozitite v BG sa super visoki, sravneni naprimer s Germania.
No nikude ne namiram informatzia za "tvurdi" lihvi, Zaschtoto ako Evrobank ili CIBank mi predlagat dnes 7-8 %,
a sled dva mesetza gi svaliat na 1-2%, niama smisul ot razkrivane na vlog, pecalbata ti e nikakva i samo se razpraviasch s fomalnosti.
Niakoi ima li ideia kude ima takiva "tvurdi" lihvi, koito vajat za zelia srok na sro4nia depozit?
Pri Ci Bank naprimer evrodepopzita e s plavaschta liva, nischto, tche e za konkretern srok.
Имах впредвид, че ако наказателната лихва за предсрочно погасяване е пр-но 3%, по-добре е да рефинансираш при банка която предлага пр-но с 1% (и по-малко) по-ниска лихва по кредитите си.
Коментар
Стоян
Обслужването на банките
Ti, тук става дума, ако тръгнеш да се рефинансираш при по ниски лихви, тези 2-3% не са никак безобидни.
Наказателната лихва за предсрочно погасяване съвсем не е толкова важна, защото се плаща като процент върху погасяваната сума само веднъж а и е в повечето случаи 2-3%. От друга страна, лихвата по заемите се плаща всяка година (месец) върху цялата остатъчна главница. Така че 2-3% в никакъв лучай не изравняват разходите в сравнение със заем чиято лихва е с 2-3% по-висока.
Коментар