IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фирмена сметка за преводи от чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Обадих се в Про кредит. Вярно е ,че нямат такси. Ще проверя още няколко банки за всеки случай и ще избера едната тези дни. В про кредит пък имат 50лв такса за откриване на сметка @_@ Егати как ни точат тия банки...

Коментар

• ПИБ нямаха мисля до 10 000 евро, ДСК до 100 евро, това за входящи преводи.Но това е за физически лица.
      За изходящи Грую добре е посочил алтернативата, поне до края на октомври, чудя се тогава каква магария ще направят. Даже имам усещането, че преводи през Трансфъра някои банки ги забавят до следващия ден.
      Ето и още един линк за безплатен превод до 3 000 паунда или тяхната равностойност.

https://transferwise.com/u/99b04

Коментар

• Първоначално изпратено от Evabg Разгледай мнение
        Здравейте,

В порецес съм на смяна на банковата ни сметка. Накратно търсим банка за фирмена сметка, по която получваме по няколко превода месечно във Евро или в Долари. Текущата ни сметка е в райфаизен и освен, че от предния месец вдигнаха месечната такса с 50% разбрах, че при всеки получен превод се взимат 0.07% от него или 5евро минимум. Получи се доста неудобно като разгледах преводите от Януари и видях, че има 2 превода по 3-4 $ и такса върху тях 5 евро

При 7-8 превода на месец се получава тъпо да двам на банката 100 лева. Та ако някой ползва сметка в българска банка и получава преводи от чужбина без значение в каква валута нека да сподели. Ако не намеря информация почвам да звъня по банките, но си е доста разправия да ги прослушам всичките
        аз да ти кажа моето мнение по въпроса - имам 2 сметки в райшайзен - лева и евро, като, ако получа пари по евровата сметка от чужбина, си ме цакат по схемата, която си казала и ти, но ако ползвам левовата сметка и ми пратят от чужбина - не ме цакат.
        И за да избегна и клатенето с превалутирането, ползвам Трансферуайз, които предлагат перфектните курсове за почти всяка една валута, която ти хрумне. Ползвани са, абсолютно кроектни са и първият превод е безплатен - има ги по-назад в темите, в които са обсъждани в детайли.
        Така най-лесно се избягват и всякакви такси за преводите, както и за превалутирането на банките. Ако имаш въпроси - давай, като имам време, ще отговоря
        Last edited by Грую Груев; 14.10.2016, 21:06.
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Прокредит Банк

Прокредит Банк няма такса за входящ превод.

Коментар

Здравейте,

В порецес съм на смяна на банковата ни сметка. Накратно търсим банка за фирмена сметка, по която получваме по няколко превода месечно във Евро или в Долари. Текущата ни сметка е в райфаизен и освен, че от предния месец вдигнаха месечната такса с 50% разбрах, че при всеки получен превод се взимат 0.07% от него или 5евро минимум. Получи се доста неудобно като разгледах преводите от Януари и видях, че има 2 превода по 3-4 $ и такса върху тях 5 евро

При 7-8 превода на месец се получава тъпо да двам на банката 100 лева. Та ако някой ползва сметка в българска банка и получава преводи от чужбина без значение в каква валута нека да сподели. Ако не намеря информация почвам да звъня по банките, но си е доста разправия да ги прослушам всичките
            Няма БГ банка, която да не взима такси за входящ валутен трансфер. Питай ги ако дадеш на изпращача сметка в лева дали ще има такса за входящия трансфер, но тогава ще те цакат (с топла бира) в курса за превалутирането. Винаги ще си наведен
            Only God Can Judge me...

Коментар

Здравейте,

т.к. минах през това октомври 2015, мога да споделя как свърших работата за 3 дена

- избрах 6-7 банки
              - свалих документите за тарифи и такси от уеб страниците им, разпечатах ги(не е наложително, но по-лесно се работи с документ в ръка и спестява време при разговора със служителя).
              - прегледах ги и маркирах неясните "моменти", някои от които са доста подвеждащи.
              - отидох в Бизнес Парк София и Да Мол (много банкожи офиси на едно място)
              - обиколих всичките избрани банки (събрани в периметър от 200-500м) и изясних неясните положения в таксите и тарифите от официялните документи.
              запознах се в детайли с всичките предложения относно предлаганите пакети за малки фирми(3-4 часа)
              - сравних предложенията по тарифи/такси и гъвкавост за извършване на банкови операции, изключително що се отнася до интернет банкирането на всяка банка.
              - направих един кратък тур за няколко доизясняващи въпроса в рамките на 30-40мин.
              - на кафе 'претеглих' най-подходящият вариант за мен (20-30мин): международни преводи,плащания към бюджета, такси и интернет банкиране.
              - подписах договор с избраната банка(20мин)
              Веднага получих интернет банкиране, до 10 дни получих всичките фирмени карти.

До момента всичко работи перфектно и без никакви закъснения/забавяния
              Успех!

* Забележка: със прозвъняване/мейли детайлна информация(както и неофициална информация, няма да получиш). Това е факт!

Коментар

• Фирмена сметка за преводи от чужбина

Здравейте,

Working...
              X