Обадих се в Про кредит. Вярно е ,че нямат такси. Ще проверя още няколко банки за всеки случай и ще избера едната тези дни. В про кредит пък имат 50лв такса за откриване на сметка @_@ Егати как ни точат тия банки...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фирмена сметка за преводи от чужбина
Collapse
X
-
ПИБ нямаха мисля до 10 000 евро, ДСК до 100 евро, това за входящи преводи.Но това е за физически лица.
За изходящи Грую добре е посочил алтернативата, поне до края на октомври, чудя се тогава каква магария ще направят. Даже имам усещането, че преводи през Трансфъра някои банки ги забавят до следващия ден.
Ето и още един линк за безплатен превод до 3 000 паунда или тяхната равностойност.
https://transferwise.com/u/99b04
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evabg Разгледай мнениеЗдравейте,
В порецес съм на смяна на банковата ни сметка. Накратно търсим банка за фирмена сметка, по която получваме по няколко превода месечно във Евро или в Долари. Текущата ни сметка е в райфаизен и освен, че от предния месец вдигнаха месечната такса с 50% разбрах, че при всеки получен превод се взимат 0.07% от него или 5евро минимум. Получи се доста неудобно като разгледах преводите от Януари и видях, че има 2 превода по 3-4 $ и такса върху тях 5 евро
При 7-8 превода на месец се получава тъпо да двам на банката 100 лева. Та ако някой ползва сметка в българска банка и получава преводи от чужбина без значение в каква валута нека да сподели. Ако не намеря информация почвам да звъня по банките, но си е доста разправия да ги прослушам всичките
И за да избегна и клатенето с превалутирането, ползвам Трансферуайз, които предлагат перфектните курсове за почти всяка една валута, която ти хрумне. Ползвани са, абсолютно кроектни са и първият превод е безплатен - има ги по-назад в темите, в които са обсъждани в детайли.
Така най-лесно се избягват и всякакви такси за преводите, както и за превалутирането на банките. Ако имаш въпроси - давай, като имам време, ще отговоряLast edited by Грую Груев; 14.10.2016, 21:06.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
В порецес съм на смяна на банковата ни сметка. Накратно търсим банка за фирмена сметка, по която получваме по няколко превода месечно във Евро или в Долари. Текущата ни сметка е в райфаизен и освен, че от предния месец вдигнаха месечната такса с 50% разбрах, че при всеки получен превод се взимат 0.07% от него или 5евро минимум. Получи се доста неудобно като разгледах преводите от Януари и видях, че има 2 превода по 3-4 $ и такса върху тях 5 евро
При 7-8 превода на месец се получава тъпо да двам на банката 100 лева. Та ако някой ползва сметка в българска банка и получава преводи от чужбина без значение в каква валута нека да сподели. Ако не намеря информация почвам да звъня по банките, но си е доста разправия да ги прослушам всичкитеOnly God Can Judge me...
Коментар
-
При 7-8 превода на месец се получава тъпо да двам на банката 100 лева. Та ако някой ползва сметка в българска банка и получава преводи от чужбина без значение в каква валута нека да сподели. Ако не намеря информация почвам да звъня по банките, но си е доста разправия да ги прослушам всичките
- избрах 6-7 банки
- свалих документите за тарифи и такси от уеб страниците им, разпечатах ги(не е наложително, но по-лесно се работи с документ в ръка и спестява време при разговора със служителя).
- прегледах ги и маркирах неясните "моменти", някои от които са доста подвеждащи.
- отидох в Бизнес Парк София и Да Мол (много банкожи офиси на едно място)
- обиколих всичките избрани банки (събрани в периметър от 200-500м) и изясних неясните положения в таксите и тарифите от официялните документи.
запознах се в детайли с всичките предложения относно предлаганите пакети за малки фирми(3-4 часа)
- сравних предложенията по тарифи/такси и гъвкавост за извършване на банкови операции, изключително що се отнася до интернет банкирането на всяка банка.
- направих един кратък тур за няколко доизясняващи въпроса в рамките на 30-40мин.
- на кафе 'претеглих' най-подходящият вариант за мен (20-30мин): международни преводи,плащания към бюджета, такси и интернет банкиране.
- подписах договор с избраната банка(20мин)
Веднага получих интернет банкиране, до 10 дни получих всичките фирмени карти.
До момента всичко работи перфектно и без никакви закъснения/забавяния
Успех!
* Забележка: със прозвъняване/мейли детайлна информация(както и неофициална информация, няма да получиш). Това е факт!
Коментар
-
Фирмена сметка за преводи от чужбина
Здравейте,
При 7-8 превода на месец се получава тъпо да двам на банката 100 лева. Та ако някой ползва сметка в българска банка и получава преводи от чужбина без значение в каква валута нека да сподели. Ако не намеря информация почвам да звъня по банките, но си е доста разправия да ги прослушам всичкитеТагове: Отмаркиране на всички
Коментар