IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пращане на евро от Бг до Англия. Хелп

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
    Може ли с Trensferwise да се изпращат $ от САЩ до Бг.по-евтино от банков превод без превалутиране в лв.и сигурно ли е ?
    Имаше по едно време нещо за регулациите там, но не ми се рови сега.
    Ето повече от поддръжката - https://transferwise.com/support/cus...d=8790#fromUSA
    По отношение на курса - взимат го от Ройтерс. Да, получателя може да получи точно определена сума, но за целта взимат 3 % и връщат рестото след пращането. Но трябва вместо твоята валута да посочиш точно колко искаш да получи този в другата валута.
    Видно от сайта им може да се пращат долари в лева.
    Станаха вече и няколко линковете за безплатен първи превод, в случай че решите да пестите докато може.

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
      Може ли с Trensferwise да се изпращат $ от САЩ до Бг.по-евтино от банков превод без превалутиране в лв.и сигурно ли е ?
      Аз лично не съм пращал от доларова в щатите до доларова в България (затова трябва да имаш и доларова сметка в Бг, нали си наясно ), но съм получавал от доларова там в левова тук. Превалутирането ти реално е 0, тъй като transferwise ползват фиксинг и нямат курс купува и курс продава - казват ти точно колко ще получиш реципиента в левове, ако получат парите в долари от изпращача до 24 часа. Ако не ги получат до 24 часа, то пак си на фиксинг, но към момента, в който ги получат реално по тяхната сметка, т.е. получателя може да получи и малко повече или малко по-малко, в зависимост от промяната в курса. Първият трансфер е безплатен - по-долу съм дал линк, с който можеш да го ползваш този фрий трансфер
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Може ли с Trensferwise да се изпращат $ от САЩ до Бг.по-евтино от банков превод без превалутиране в лв.и сигурно ли е ?

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
          Transferwise.com
          Добри са!

Коментар

• Transferwise.com

Коментар

• идея

Подаваш заявление и ти издават платежна карта trans.pay or trans.cash.
              http://www.transcard.bg/bg/no_credit/

Картата е Mastercard и си я ползваш без ограничения в UK.
              Всеки в България (вкл. баба ти) може да ти зареди картата с произволна сума пари, като посети гише на ИЗИПЕЙ и поиска да внесе пари по карта ТРАНСКАРТ. Трябва да съобщи само твоето ЕГН и последни 4-ри цифри на картата, която ти е в джоба на дънките в UK. Таксата е 1 лев (взима се от картата, а не на гишето), а парите са достъпни за ползване ВЕДНАГА!!!
              Ако поискаш да ги изтеглиш кеш на АТМ в UK имаш такса, но тъй като няма курсови разлики е все едно да купиш паунди в брой от чейндж бюро срещу левове с курсова разлика. Всичко е real time!

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
                Видял ли си през Пейпал как обменят евро - лев около 2.04 лв .
                Можеш да кажеш Пейпал да ти вземат евро от картата, а твоята банка ще те фаулира по нейния си, но все пак по-изгоден курс

Коментар

• Мога да ти продам биткойни по курса на http://preev.com
                  След час са в Англия, там ще си намерят някой купувач на същия курс..

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
                    Не е, отде да види - той само пише на ангро тоя "специалист"

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Няма по-добро от Пейпал. Уестърн и Мъни са кожодери.

Коментар

• От тази тема - http://www.investor.bg/forum/showthr...39#p1452106769

За банковите преводи извън България и аз категорично препоръчвам Transferwise - проверени са на 100% и може да се разчита на тях - взеха ми само левче за превода от моята сметка до тяхната в Булбанк, а иначе изпратих 1000 долара на тъста в щатите от майка му и преводът пристигна за 2 дни. Ето и безплатен линк за пръв трансфер с моя референция, за който желае
                        Aз вече банки за международни преводи не ползвам, но всеки сам си знае - за подобен превод щяха да ми вземат около 30 долара, сега платих само левче

Ако ти трявба допълнително инфо - пиши, може и на лични, процесът е доста елементарен, като може ти да си направиш всичко, отнема не повече от 10 минути в нета, а баба ти само да ги внесе по сметката в Булбанк. Успех.

Първоначално изпратено от gabrielapl Разгледай мнение
                        Здравейте.

Преди всичко искам да кажа - не ми се карайте,че ми се случва почти всеки път в който пускам запитване във форум. Все пак ако знаех нямаше да питам, а и не ги разбирам особено въпроса с банките. Човек от България се налага да ми прати евро до Англия. Аз имам сметка в евро в Барклис Банк. Въпроса ми е имате ли представа коя банка би взела евтина комисионна за подобно нещо, за пращане на евро до евро акаунт в Англия? Може да става с подател със сметка или без, няма значение важното е таксата да не е голяма. Та ако си бях в Бг щях да обикалям банките и да разпитвам, но не съм. Човекът, който се налага да ми преведе парите е баба ми, а тя още по-малко разбира жената. Чета из сайтовете на банките ама... не му разбирам. Та ако може някои ако знае ще ми помогне много. Мерси предварително!
                        Last edited by Грую Груев; 14.10.2016, 21:10.
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Няма по-добро от Пейпал. Уестърн и Мъни са кожодери.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от gabrielapl Разгледай мнение
                            Здравейте.

Преди всичко искам да кажа - не ми се карайте,че ми се случва почти всеки път в който пускам запитване във форум. Все пак ако знаех нямаше да питам, а и не ги разбирам особено въпроса с банките. Човек от България се налага да ми прати евро до Англия. Аз имам сметка в евро в Барклис Банк. Въпроса ми е имате ли представа коя банка би взела евтина комисионна за подобно нещо, за пращане на евро до евро акаунт в Англия? Може да става с подател със сметка или без, няма значение важното е таксата да не е голяма. Та ако си бях в Бг щях да обикалям банките и да разпитвам, но не съм. Човекът, който се налага да ми преведе парите е баба ми, а тя още по-малко разбира жената. Чета из сайтовете на банките ама... не му разбирам. Та ако може някои ако знае ще ми помогне много. Мерси предварително!
                            Нямам представа каква е сумата, но всички преводи са горе-долу еднакви като разходи:
                            - ако сумата е под 10 000евро - 25-30евро комисионна
                            - ако сумата е над 10 000евро - 0,15 - 0,30% комисионна
                            Отделно (това вече можеш да го провериш) ще имаш и комисионна от Барклис за входящ трансфер.
                            Съвета ми е ако сумата е в рамките на 100 - 2 000 евро да ползва Western Union, Moneygram, Eurostream, EasyPay, PayPal и много други бързи преводи - едно че ще стане за минути (а не за три работни дни)... друго, че бумагите са много по-малко и няма да е необходимо на баба ти да си открива сметка в евро, която също има такси и комисионни за поддръжка, откриване и прочие...
                            Дано съм бил полезен!
                            Only God Can Judge me...

Коментар

• Пращане на евро от Бг до Англия. Хелп

Здравейте.

Working...
                            X