Много благодаря, бях чула че и с портфейлите е таксите са същите и не се замислих.. Следващия превод ще го имам предвид
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Превод на пари до Англия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ани Василева Разгледай мнениеНаскоро дали някои е правил преводи до Англия. Налага ми се такъв, сумата е около 500 лв, а за самия превод на няколко места искат между 80- 90 лв. което мн оскъоява и се чудя за вариант лично предаване през посредник?
таксата на 400 паунда преди около 2 месеца ми беше 1,21паунда
става дума за превод в банкова сметка
иначе може да си прехвърляш пари между 2 револют акаунта безплатнопрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ани Василева Разгледай мнениеНаскоро дали някои е правил преводи до Англия. Налага ми се такъв, сумата е около 500 лв, а за самия превод на няколко места искат между 80- 90 лв. което мн оскъоява и се чудя за вариант лично предаване през посредник?
Коментар
-
Първоначално изпратено от alek Разгледай мнениеПреводи в GBP, най- ефективен се оказва превод чрез paysera ...таксата е 0,80 GBP.
Коментар
-
Имам богат опит в обратното направление - от Британия накъм туканка.
Уестърн и Мъни просто НЕ са сгоден вариант -дерат кожички - първо имат комисион (немалко сосен), после ти обменят парите по цигански курс, от който биха се засрамили и чейндж-ветераните от Магурата.
Само че хората са измислили Пейпалът - няма по-сгоден вариант за. Пак има такси, но доста по-поносими.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеЗа банков превод от България по английска сметка с двудневен вальор на 3 900 лири, разноските са 31 лири.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
1. Във всички случаи ще ти е нужна банкова сметка с карта в английска банка. Иначе просто няма да можеш да живееш там. Така че не губи време и проучи как стоят нещата. Някои английски банки предлагат специални студентски сметки за чужденци. Моята дъщеря си откри в Barclays, но има и други банки. Обикновена сметка като за англичанин няма да можеш да си отвориш.
2. Наличието на българска международна дебитна карта е мнного полезно. Тя ще ти позволи да плащаш на ПОС терминали в магазини и други търговци. Таксите за плащане на ПИБ например са ниски (20 ст. на транзакция). Българската дебитна карта НЕ Е за теглене в брой от банкомат в Англия, защото таксите са високи. Но за плащане е идеална. Това ще ти позволи и спешни (за минути) преводи на пари, защото родителите могат да превеждат пари в картата ти мигновено (подразбира се, че твоята и на родителите сметки са в една и съща българска банка).
3. За преводи към английската ти сметка нещата стоят малко по-кофти. Българските банки дерат безбожни такси. Ако прекалено държиш на сигурността и си много консервативен - избери си варианта с международен превод от българска банка към сметката ти в английска банка. Ако държиш на бързината и ниските такси, ти препоръчвам ТОЗИ ВАРИАНТ. Проверено е и работи без грешка, много бързо и много евтино. Ако се регистрираш през горния линк, първият превод ще ти е безплатен, а дъщеря ми ще добави един човек в списъка си. Като събере трима ще получи 50 паунда награда Ако искаш можеш да се регистрираш и от основния сайт, без да ползваш реферирането към профила на дъщеря ми.Last edited by netware5; 25.09.2015, 14:47.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
http://www.transcard.bg/bg/no_credit/
Могат да ти зареждат картата по следните начини:
http://www.transcard.bg/bg/pogasiavane_zarejdania/
Коментар
-
Превод на пари до Англия?
Здравейте! Предстои ми да започна изучаването висшето си образование в UK. Все още търся най-изгодния вариант за получаване на пари от България. Каква карта е по-изгодна, българска или британска? Мислех си да изкарам българска карта за България и отделно да си направя сметка с дебитна карта в английска банка за разплащанията там, като родителите ми директно да превеждат парите по сметка. Има ли по-добри начини? Благодаря предварително!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар