IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДСК трябва да бъде купена от ОТП

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БАНКА ДСК СПРЯ КРЕДИТИРАНЕТО

Права си елено, не подхожда на името, опита и традициите на ДСК да се държи като селско терикатче
    такова поведение е доказателство за качеството на ръководния състав, а както знаем той не се отличава с особен авторитет в банковите среди и поради това явно не му пука за авторитета на банката!!!

Коментар

Хитрата сврака с двата крака!!!
      А кой се надбягваше с кредитните ограничения на БНБ???
      А кой се опитваше да заобиколи правилата определени от регулаторния орган???
      А кой с фиктивни кредити си надуваше кредитната база???
      Рисковано ли е поведението на банката???
      Ето сега отговорът си идва сам!!
      Действията на целия мениджмънт са били в посока да надхитри БНБ!!!
      Редно ли е уважаваща себе си банка в лицето на висшия управленски състав да следва политика на заобикаляне на правилата определени от ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА????
      Такова ли следва да е поведението на най-голямата банка в страната???
      Така ли следва да се държи банката -стожер на финансовата стабилност на страната???
      Този стил е наложен от самите управленци, тяхната психика е такава -да успяват но не по правилата, правилата важат за другите, но не и за тях!!!

Коментар

30% реално вдига цената на кледита си ДСК, твърде показателно за целите и причините за това решение
        м. Февруари В-к "Труд"
        До 31 март Банка ДСК предлага по-ниски лихви по потребителските си кредити. С един пункт до 12,95% намалява лихвата по заемите в лева (до 5000). В сила са и нови условия за потребителски кредити, обезпечени с ипотека. Лихвата за суми над 5 000 лв. става 11,95%, а за заеми в евро - 10,95%.
        05 май В-к " 24 часа"
        Банка ДСК вдига лихви по кредити
        Лихвата за суми до 5000 лева се вдигат от 14,95% на 16,95% а за кредити над 5000 лева от 13,95% на 15.95% за кредити взети след 3 май

Коментар

BRUT:
          Аз знам - мани, мани ....

Коментар

Не знам за тях за съжаление не познавам добре тази банка, за да давам мнения за нейното бъдеще. Бил съм там клиент и честно казано съм недоволен, но за банката като цяло не знам

Коментар

Каква по-висока печалба, като те вдигат лихвите само на новоотпуснатите кредити след 03.05.2005 г. а по вече раздадените лихвите са старите - по-ниските, и тъй като има рестрикции от БНБ новите кредити ще са значително по-малко от отпуснатите да 30.04.2005 г. , с тези лихви те показват нежелание да дават нови кредити и стремеж с всеки нов кредит да компенсират разходите по предстоящите санкции на БНБ по отношение на задължителните резерви заделяни за превишение на кредитните ограничения, това е - толкова са наджапали че трудно ще се оправят без плащане на санкции към БНБ

Коментар

downup, BRUT
                Не ви познавам и не искам да ви засегна, но какво мислите за балона Райфайзен .... в смисъл не са ли следващите точно те? ))

Коментар

Аз лично съм склонна да повярвам, че причината за вдигане на лихвените равнища от ДСК е именно желанието за реализиране на по-висока печалба. Извън София в общия случай 80% от ползващите банкови услуги се обръщат към ДСК първосигнално. Да речем, че има някои регионални специфики, но те са пренебрежимо малки.
                  Сигурна съм, че в България все още при търсенето на потребителски кредити не цената е водеща. Водеща е традицията, навика, познаваемостта и факторът, който е нов за мен е бързината или липсата на бумащина (макар че не е с толкова силно влияние).

Коментар

"запитан от репортер на вестника " Кеш", шефът на ОТП и председател на Надзорния съвет на Банка ДСК Шандор Чани ясно и категорично заяви: "Не искаме ценова война, но сме готови за нея...". По-късно почти същото мнение изрази и изпълнителният директор на трезора Дияна Митева",
                    Ценовата война за ДСК приключи с вдигане на бялото знаме, останалите играчи са още на бойното поле, а защо са там - може би заради по- добро планиране на бойните действия и по-добро разчитане на силите. Силичките на ДСК са дотук, то не бяха кредити за държавни служители то не бяха кредити без обследване на дохода и т.н. и т.н. промоции, промоциики и др. такива.

Коментар

Ако съжденията ви се окажат вярни нищо добро не чака банката. Лошото на проблемните кредити в ритеила е че идват по принципа на лавината - в началото са малко, а печалбите от такси, комисионни лихви големи и изведнъж след първата година се почва. А най лошо е като в ДСК има кредити на цели предприятия и в един момент предприятието фалира и гледай какво става.

Истина е че в ДСК от 1-2 години, откакто суперспециалистите напуснаха мениджмънта и, а и по по ниските нива кредитирането се води от уникални аматьори - все разни изгонени от други банки, шефове от малки банки които изобщо не са в час - получава се противоречието при което малкото дете слиза от колелото и се качва на 20 тонен ТИР - естествено катастрофира и прави поразии.

За ритеила им не знам но на какви фирми дадоха кредити - .................... Аз съм в крдитирането от 8 години смея да твърдя че поне в София познавам фирмите и пазара. А кредитните специалисти сме малко (не броим разни МСПта или такива дето за по 1 година минават през банките) и честно като гледам кои им движат нещата в ДСК - по банките правихме купони като си отиваха...

Коментар

Остави практиката, че издънките идват от корпоративните кредити.
                        ДСК винаги се и била ритейладжийска банка, и напъните им за съществена роля в корп. сегмент са по-отскоро.
                        Ами ако наистина потребителските им кредити са станали губещи или печалбата вече не е пропорционална на риска???
                        Не знам, просто разсъждавам. Аз не съм работил в ДСК ...

Коментар

Колко е 5% на 2 милиарда потребителски, май е 100 млн. лева, а колко е печалбата на ДСК за 2004- 76 млн. лева, и ако тия 5% станат факт , какво следва ??? ами ако са повече??? е има заделени и провизии , ама това са си загубени пари ако се сбъдне.........

Коментар

Па- па - паника!!! Па- па - паника!!! На това ми прилича вдигането на лихвите по кредити в момент когато конкурентите ти - ОББ, Райфайзенбанк, Пощенска, Биохим, Хеброс, ЦКБ, ПИБ хвърлят луди пари за реклама на кредитите си.

Коментар

Теорията на потребителското кредитиране позволява до 3-5% лоши кредити (като под лош кредит разбираме експозиции отнесени като загуба по наредбите на БНБ). Обикновенно доста от тях се събират по натам след дела и стъпване в дълг на поръчители. За съжаление в някой банки в БГ и по отделни продукти (най често без поръцхители или картови) процента достига 20 - това вече прави кредитите губещи.

Когато аз бях в ДСК лошите кредити по целият портфеил бяха 1.5% - много добър показател за стар портфеил (принципно кредитите се издънват след първата година). Сега не знам

Практиката обаче показва че банките се дънят от корпоративни кредити не от потребителски. Потребителските са по рискови но са малки като размер и огромните обеми диверсифицират риска

Коментар

Вдигат цената на кредитите защото нямат какво да продават, когато ти се изчерпват запасите от една стока нормално е да вдигнеш цената й за да я имаш в асортимента от стоки по- дълго време, в общи линии разсъжденията ти са във вярната посока -сами излизат от пазара на кредити поради ресурсни и регулаторни съображения. На практика първи си изядоха козунаците и агнешкото- и сега ще го карат на репички и марулки. Увлечени в желанието за себедоказване всеки един ресор се стремеше да дава повече и повече кредити, а кацата с медеца не е бездънна и се стига до момента в който медец няма, а и процесите не са били следени и анализирани и при липса на разумен глас, който да каже - СПРИ, ОГЛЕДАЙ СЕ, ОСЛУШАЙ СЕ И ТОГАВА ПРЕМИНИ се получава с двата крака на спирачките и загасване на двигателя.

Коментар

Working...
                                X