IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ипотечен кредит с отрицателна лихва - реалност или лудост?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
    След втората световна война в Австрия е правен такъв експеримент. Отрицателни лихви по депозити. За кредити не съм сигурен. Но парите почват да ти се топят в банката. И искаш не искаш, бързаш да ги инвестираш в някакви активи. Просто се стимулира икономиката. Та за кредити е достатъчно и на нула да са лихвите, пак си е голяма далавера.
    Но вече зависи от държавата и ЦБанка каква политика водят, щото при този отворен свят, парите могат да потекат и на вън!!!
    Ама то и сега има много кредити на отрицателни лихви бе Гоше.

Какво друго освен кредит (към нечие правителство) с отрицателна лихва е доходността по доста от бундовете, швейцарските книжа или датските...доколкото още ги има .

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Чудех се да сложа тази новина в Бисери и вицове, но колкото и да звучи абсурдно не е просто бисер и виц, а реалност! В Испания някои ипотечните кредити са станали с отрицателна лихва и банката плаща на клиента

http://www.wsj.com/articles/as-inter...ers-1428939338
      След втората световна война в Австрия е правен такъв експеримент. Отрицателни лихви по депозити. За кредити не съм сигурен. Но парите почват да ти се топят в банката. И искаш не искаш, бързаш да ги инвестираш в някакви активи. Просто се стимулира икономиката. Та за кредити е достатъчно и на нула да са лихвите, пак си е голяма далавера.
      Но вече зависи от държавата и ЦБанка каква политика водят, щото при този отворен свят, парите могат да потекат и на вън!!!
      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
        Е, това не е точно кредит с отрицателна лихва.
        По-скоро е сконтиране на кредита - намаляване на дължимата главница.
        За това изглежда като отрицателна лихва мисля.
        Наздраве за испанците!!
        Английския пример обаче използва кредит фиксиран към Еурибор:

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          То много просто излиза - вземаш як кредит и прецакваш банкеро
          Купуваш си имот за 10 милиона долара и банката ти плаща 500 000 долара годишно отрицателна лихва за да имаш с какво да живееш! Добър живот ни очаква
          Такава система и комунистите не успяха да измислят

Коментар

При отрицателна лихва какво значение има колко е цената? Колкото е по висока, дори е по добре, защото номинално ще получаваш повече пари от банката
            То много просто излиза - вземаш як кредит и прецакваш банкеро
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Доколкото знам в Дания има подобен "прецедент". Имам ходене натам това лято и ще проуча въпроса. Само където са малко по-скъпи от нашите имоти ....около 10 пъти ...
              При отрицателна лихва какво значение има колко е цената? Колкото е по висока, дори е по добре, защото номинално ще получаваш повече пари от банката

Коментар

• Доколкото знам в Дания има подобен "прецедент". Имам ходене натам това лято и ще проуча въпроса. Само където са малко по-скъпи от нашите имоти ....около 10 пъти ...
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Е, това не е точно кредит с отрицателна лихва.
                  По-скоро е сконтиране на кредита - намаляване на дължимата главница.
                  За това изглежда като отрицателна лихва мисля.
                  Наздраве за испанците!!
                  "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Преди 2-3 години ( бях тогава в Барса), създадоха "лоша" банка с 80 000 ипотекирани и прибрани от банките имоти. Държавата ги купи с ДЦК от всички изгърмели банки в Испания и така си стабилизира системата. Опитаха се да продават на световни инвеститори по 5-10000 апартамента на лотове. Не знам дали са ги продали всичките...
                    Сега, според мен, "купуваш" от тази банка апартамент, тя ти записва кредит, но дефакто ти дава апартамент със задължението да го изплащаш.....Напълно е възможно да ти го дадат и с нулева или даже отрицателна лихва ( според мен зависи от местоположението...)

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Ако пуснат и 100 годишен кредит на -1% с отложено плащане на главница за 95 години и аз мога да се включа на всеки имот
                      Аз ще се навия и без отложено плащане на главницата стига да “плащам“ 1% годишно за главницата

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                        Ти може да се опиташ, ама македонците какво мислят по тоя въпрос? Какъв си ти, че да купуваш на луната
                        Аз имам македонски корени, така че нямам подобни проблеми

Коментар

• Сега чакам да обявят за отрицателни и рисковите премии и продавам всичко

Коментар

• Сега идва моментът един анализатор да изчисли, колко е фундаментално приемливата цена на акциите или имотите при отрицателни лихви

Реално няма такава цена Колкото и скъпи да стават акциите и имотите, винаги ще си струва да ги купиш при отрицателни лихви ЕЦБ откри финансовото перпетуум мобиле

Коментар

Чудех се да сложа тази новина в Бисери и вицове, но колкото и да звучи абсурдно не е просто бисер и виц, а реалност! В Испания някои ипотечните кредити са станали с отрицателна лихва и банката плаща на клиента

Испания е държава - пример в ипотечното кредитиране. След като въведоха 50 годишните ипотеки за народа, сега ще опънат и едни кредити с отрицателна лихва. Колко му е.

Коментар

При такива лихвени условия доходите ми ще са достатъчни да покриват обслужването на ипотечен кредит за закупуване на 100% от недвижимите имоти в света, дори може да се опитам със сделки на луната марс и т.н.
                                Ти може да се опиташ, ама македонците какво мислят по тоя въпрос? Какъв си ти, че да купуваш на луната
                                #dagoduhatbednite

Коментар

Working...
                                X