IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продажба на компания от финансовия сектор

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това е мажо на банка, сигурен съм. Според мен е Петя Славова.
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Vasev1975 Разгледай мнение
      Не бъркам термините.Зарежи цената на придобиване.Тя може да бъде доста по-различна от цената в момента.Може на номинал да съм я взел, а сега да е 5 пъти по-скъпа.Идеята ми е, м един момент мажо продава пакета си от 70% на някой и не обявява цената.Какво ще стане с цената на акции от фрий флоута? Запазват същата цена? Ако новият мажо е стратегически инвеститор ще рипнат с някакъв %?

Ти улав ли си или само се правиш!!! Ако си далеч от темата (което е видно по тъпите ти въпроси) няма да научиш много тук. Трябва четене.
      Last edited by cymru; 29.11.2014, 12:22.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

Здравейте.
        Интересно ми е каква е практиката и тренда при акциите на финансова институция - застраховател, ПОД, банка и др., която е с нормални показатели и сменя собственика си. Какво се случва с акциите? Цената след придобиването се качва, замръзва докато не се види накъде духа вятъра или пада? Знам, че въпросът трябва да се разглежда индивидуално, но все пак има ли правило в общия случай?
        Какво е вашето мнение?
        Поздрави
        Интересно защо никой не иска да ти отговори.

На мен до колкото ми е известно, получаваш кеш или акции от новата компания. Но в България не знам как е... гледам още се търгува Кремиковци...

Нямам личен опит с подобно нещо (т.е. да имам акции в компания по време на придобиване), но познавам хора които са получили акции от новата компания като компенсация.

На БФБ не са ми много ясни работите... иначе и аз съм любопитен, обаче вероятно няма да се намери някой да отговори. Също така ми е интересно въпросния мажоритар как ще си продаде акциите без да обяви цена и как може да е разрешено подобно нещо при публична компания (според мен не би трябвало).
        Last edited by Xman1; 29.11.2014, 12:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
          Пак си объркал термините.
          Вероятно искаш да кажеш, че имаш 1000 акции по цена на придобиването им 200 лева.
          Мажо ги продава на нов собственик по 1 лев. (може и по 100, но обикновено ги продава по 1 лев ). Значи от този момент цената на акцията е 1 лев.
          Тънкото е, че информация за цената няма да намериш никъде.
          Ето защо: ден по-късно ти идваш при мен и искаш моите 10 акцийки, които и аз съм придобил също по 200 лева, както и оня. Обаче аз ти ги предлагам на цена 400 лева бройката. Плащаш и името ти влиза в регистъра на ЦД като притежател на 10 акции.
          Къде е въпросът, пак не виждам, сори. Това, че списъкът на акционерите на подобни институции е в ЦД не означава, че цената на акциите им е публична.
          Ако въпросът ти е счетоводен, отговорът е следния:
          Купувачът от мажо ще си осчетоводи придобиването на 1 лев бройката, а твоят счетоводител ще ти ги осчетоводи на 400 лева бройката.

... Сори, сега виждам, че питаш за публична компания. Аз съм й древен фен
          Не бъркам термините.Зарежи цената на придобиване.Тя може да бъде доста по-различна от цената в момента.Може на номинал да съм я взел, а сега да е 5 пъти по-скъпа.Идеята ми е, м един момент мажо продава пакета си от 70% на някой и не обявява цената.Какво ще стане с цената на акции от фрий флоута? Запазват същата цена? Ако новият мажо е стратегически инвеститор ще рипнат с някакъв %?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Ми да каже така - левче за цялата банка
            Чакай да засилят и последния жив портфейл и имаме сделка.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Според мен е някой от квесторите и събира оферти за Виктория
              Ми да каже така - левче за цялата банка

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Е, тъкмо бях решил, че ще се споразумеем. Отдавна търся да си купя банка...
                Според мен е някой от квесторите и събира оферти за Виктория

Коментар

• Е, тъкмо бях решил, че ще се споразумеем. Отдавна търся да си купя банка...
                  Custodite sortem vestram

Коментар

Този с 60% акции, разбира се, мажо-то.
                    Питам какво се случва с цените на акциите след продажбата.
                    Т.е. имаш 1000 акции по цена към момента на продажбата 200 лева.Мажото продава 60% на нов собственик.Какво се случва с цената на акциите ти? Зависи от цената на която мажото ги е засилил на новия собственик? Щото той може и на 100 лева да ги е метнал.
                    Пак си объркал термините.
                    Вероятно искаш да кажеш, че имаш 1000 акции по цена на придобиването им 200 лева.
                    Мажо ги продава на нов собственик по 1 лев. (може и по 100, но обикновено ги продава по 1 лев ). Значи от този момент цената на акцията е 1 лев.
                    Тънкото е, че информация за цената няма да намериш никъде.
                    Ето защо: ден по-късно ти идваш при мен и искаш моите 10 акцийки, които и аз съм придобил също по 200 лева, както и оня. Обаче аз ти ги предлагам на цена 400 лева бройката. Плащаш и името ти влиза в регистъра на ЦД като притежател на 10 акции.
                    Къде е въпросът, пак не виждам, сори. Това, че списъкът на акционерите на подобни институции е в ЦД не означава, че цената на акциите им е публична.
                    Ако въпросът ти е счетоводен, отговорът е следния:
                    Купувачът от мажо ще си осчетоводи придобиването на 1 лев бройката, а твоят счетоводител ще ти ги осчетоводи на 400 лева бройката.

... Сори, сега виждам, че питаш за публична компания. Аз съм й древен фен
                    Last edited by Матю Стокс; 27.11.2014, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Кое се продава?
                      Давам за пример 12те% от Еврохолд България АД.
                      Да кажем обаче, че бяха 70%, т.е. маж. пакет.
                      Интересно ми е що не мръднаха. Ама 12% е твърде малко, за да има сериозно движение май май.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Човекът е мажо на банка и смята да навлиза в M&A. И разбира се пише в инвестор.
                        Не бе, далеч съм от сеткора. Просто срещнах подобен казус в нета.
                        Явно обаче тук има доста забавни типове като теб.

Коментар

• Човекът е мажо на банка и смята да навлиза в M&A. И разбира се пише в инвестор.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                            Васев, я опитай отново, а?
                            Финансова институция от подобен род няма собственик, а собственици.
                            Кой собственик се сменя? Този, дето има 60 акции или този, дето има 60% акции?
                            Какво очакваш да се случи на акциите? Какво имаш предвид с този въпрос?
                            По принцип не се случва нищо с акциите - те са безналични. Водят се в регистър на ЦД. И като се смени собственика, това се отразява в регистъра.
                            Цената на придобиване е случил се факт. Няма как вече случилата се цена да се качва или да пада. Или питаш за цената на евентуално бъдещо придобиване?
                            И така?
                            Този с 60% акции, разбира се, мажо-то.
                            Питам какво се случва с цените на акциите след продажбата.
                            Т.е. имаш 1000 акции по цена към момента на продажбата 200 лева.Мажото продава 60% на нов собственик.Какво се случва с цената на акциите ти? Зависи от цената на която мажото ги е засилил на новия собственик? Щото той може и на 100 лева да ги е метнал.

Коментар

Здравейте.
                              Интересно ми е каква е практиката и тренда при акциите на финансова институция - застраховател, ПОД, банка и др., която е с нормални показатели и сменя собственика си. Какво се случва с акциите? Цената след придобиването се качва, замръзва докато не се види накъде духа вятъра или пада? Знам, че въпросът трябва да се разглежда индивидуално, но все пак има ли правило в общия случай?
                              Какво е вашето мнение?
                              Поздрави
                              Васев, я опитай отново, а?
                              Финансова институция от подобен род няма собственик, а собственици.
                              Кой собственик се сменя? Този, дето има 60 акции или този, дето има 60% акции?
                              Какво очакваш да се случи на акциите? Какво имаш предвид с този въпрос?
                              По принцип не се случва нищо с акциите - те са безналични. Водят се в регистър на ЦД. И като се смени собственика, това се отразява в регистъра.
                              Цената на придобиване е случил се факт. Няма как вече случилата се цена да се качва или да пада. Или питаш за цената на евентуално бъдещо придобиване?
                              И така?

Коментар

Здравейте.
                                Какво е вашето мнение?
                                Поздрави
                                Кое се продава?

Коментар

Working...
                                X