IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Не е така. България на 23% плаща 0,6% от БВП за лихви. Ако вземе 70% ще плаща 5% от БВП за лихви - защото ще се вдигне и лихвата.

ЕС на 90% плаща 0,7 до 0,9% за лихви

Не ги гледайте само нивата на дълга, гледайте с колко затормозява икономиката чрез лихвите. Реално нашия дълг и в момента е голям - като спирачка на растежа. Ако го направим по-голям дори само с 10 пункта и вече спирачката ще е доста силна.
    Не казвам, че ще е добре ако България задлъжнее толкова, но твърдя, че държавата може да задлъжнее до 90% от БВП без това да доведе до фалит необслужване на държавния дълг и т.н. Ситуацията няма да е лесна, но ще е управляема!

От такава гледна точка ниската задлъжнялост на България е един голям буфер срещу възможни бъдещи кризи и ангажименти като този за запълване на фонда за защита на влоговете биха могли да бъдат изпълнявани и за в бъдеще.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Държавният дълг на България е около 23% от БВП, а този на държавите от еврозоната е над 90% от БВП. При големи катаклизми България би могла да вземе заем на стойност около 70% от БВП, за да попълни фонда за защита на влоговете. Това означава, че теоритично биха могли да изплатят всички защитени влогове във всички банки регистрирани в България!
      Не е така. България на 23% плаща 0,6% от БВП за лихви. Ако вземе 70% ще плаща 5% от БВП за лихви - защото ще се вдигне и лихвата.

ЕС на 90% плаща 0,7 до 0,9% за лихви

Не ги гледайте само нивата на дълга, гледайте с колко затормозява икономиката чрез лихвите. Реално нашия дълг и в момента е голям - като спирачка на растежа. Ако го направим по-голям дори само с 10 пункта и вече спирачката ще е доста силна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Митак кои са собствениците на Прокредит?Аз предпочитам Дойчебанк.Не ми е известно някъде да мога да направя 10% доходност към този момент.И на 6-7 ще съм доволен
        Не се интересувам ного от бамки, но мисля Прокредит е силна международна бамка – май немска, но не съм сигурен.

А къде можеш да направиш 10+ процента би трябвало да ти е известно, защото редовно ме четеш и дори с мен спориш.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
          Видя се, че за КТБ бяха нужни допълнително 1,7 млд лв заем, ами ако имаше депозити 8 ÷ 9 млд лв?
          Държавният дълг на България е около 23% от БВП, а този на държавите от еврозоната е над 90% от БВП. При големи катаклизми България би могла да вземе заем на стойност около 70% от БВП, за да попълни фонда за защита на влоговете. Това означава, че теоритично биха могли да изплатят всички защитени влогове във всички банки регистрирани в България!

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
            това ли си си купил ? И искаш някой да ти ги купува после така ли?
            Имам тези и още 10, няма да продавам скоро, не съм целял да убеждавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Щом искаш да си туриш сухото в бамка срещу нищожна лихва, вярвам все тая де ще туриш. Избери могъща чужда бамка – Уникредит или Алианц или Прокредит. Но – както каза чичото на Монти Брустър – може да пробваш късметът си с големите пари. Да инвестираш с годишна доходност 10+ процента.
              Митак кои са собствениците на Прокредит?Аз предпочитам Дойчебанк.Не ми е известно някъде да мога да направя 10% доходност към този момент.И на 6-7 ще съм доволен

Коментар

С оглед наближаването на 04.12 такава тема ще стане актуална.

Преди време къде на шега, къде на истина писах, че критерий за избор на банка ще ми бъде да има под 1 млд лв привлечени депозити на граждани, щото ако (или когато) се сговнят нещата, решението за изплащане да бъде по-лесно.
                Видя се, че за КТБ бяха нужни допълнително 1,7 млд лв заем, ами ако имаше депозити 8 ÷ 9 млд лв?
                ----------------------------------------------------------------------------------------------
                Inspired by Igrach.
                Щом искаш да си туриш сухото в бамка срещу нищожна лихва, вярвам все тая де ще туриш. Избери могъща чужда бамка – Уникредит или Алианц или Прокредит. Но – както каза чичото на Монти Брустър – може да пробваш късметът си с големите пари. Да инвестираш с годишна доходност 10+ процента.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• това ли си си купил ? И искаш някой да ти ги купува после така ли?
                  The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                  не е препоръка

Коментар

• И аз мисля по тоя въпрос, мъка. Може би Атера, Спиди и Сфтрд са вариант по добър от депозит.

Коментар

Преди време къде на шега, къде на истина писах, че критерий за избор на банка ще ми бъде да има под 1 млд лв привлечени депозити на граждани, щото ако (или когато) се сговнят нещата, решението за изплащане да бъде по-лесно.
                      ----------------------------------------------------------------------------------------------
                      Inspired by Igrach.
                      http://www.ishares.com/lu/individual...haracteristics

Коментар

• Къде да набутам кеша след КТБ?

Inspired by Igrach.
                      Working...
                      X