IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Аз пак да дам очевидното решение.

http://www.ishares.com/lu/individual...ualisedReturns
    Това през български ИП или директно през чужд? Гледам, че и Saxo Bank въвеждат custody fee от 2015-а, което не яко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lizandar Разгледай мнение
      Здравейте,

Имам спестявания в евро и в лева. Понижението на еврото спрямо долара, започнаха доста да ме притесняват. Нямам икономически познания. Може ли да ме ориентирате , какво е положението.

1.Каква е тенденцията за евро/долар?
      Според вас. Рано ли е да се каже още?
      2. Какво ниво евро/ долар трябва да сменя еврата и левовете си в друга валута, ако тенденцията е да станат 1:1 или по - малко ?
      3. Каква валута да сменя за да си запазя стойността на спестяванията ?

Благодаря !!!
      Обикновено, когато хората започнат да се притесняват за ниската цена и са стигнали до фаза паника, нещата са пред обръщане. Да в момента цената е ниска, но според мен с много голяма доза вероятносст няма скоро да видим цени под 1,2300, ако тръгнеш да си обменяш валутата, банката или чйндж бюрото юе ти вземе 3 цента комписионна за всяко евро, това са 300 пипса, казано на наш език. Знаеш ли колко време трябва за да се промени цената с 300 пипса за да излезеш на печалба? И и после по някое време трябва да ги обърнеш отново еврво и да платиш комисионна още от 300 пипса. Пазара минава през върхове и спадове, това че сега цената е ниска, означава че след 5-6 години ще е висока. Ако искаш да си по-защитен дръж си половината от парите в евро, другата в долари. Когато си мислищ че долара е достатъчно скъп дърпай си пари от доларовата сметка и ги харчи, когато стане евтин тегли си парите от евровата сметка. Като цяло системата така е направена че винаги сме прецакани, ако парите ти не работят за теб, лека полека ги губиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
        +1

Много точно казано. Корпоративните облигации на родната ни борса в най-добрия случай са просто "побългарен" начин на реинвестиране от страна на собствениците (най-често мажоритаря и сворзаните с него лица) на свободните им в момента пари в бизнеса на контролираното от тях предприятие. С други думи, те не са предназначени за масовия инвеститор, а "само за избрани". Ако не вярвате, хвърлете едно око на списъка с облигационерите на Холдинг "Нов век" например. Затова и Cymru първо посъветва колегата да провери дали има котировки и какви. Отделно от това не са за пренебрегване рисковете, за които пише LuckyYou, защото те са реални основно за миноритарните облигационери, а не за собственика, който преди това си е взел своето. Най-пресния пример са облигациите на КТБ.
        Верни размисли, които подкрепям.
        Особено горчив дъх оставят конвертируемите облигации.
        Нещата опират до един много тънък момент на фин баланс между лихва по облигацията и конверсионно съотношение, което пък съотношение има сериозни последици във връзка с някаква бъдеща неясна цена на акциите.
        Колкото пъти съм се заглеждал в подобни хартии не мога да се освободя от усещането, че лихвата има за цел да отведе подподяща част от прихода във вярната посока (чичо Манчо вярно казва, че практически у нас мажоритарите финансират сами себе си), а при конвертирането разводняването си е напълно възможнаопция.
        Две партите, на които Миноритарите остават предимно откъм страна на булката.

Коментар

• Е, това за сигурността на бамките вече го слушахме, ама сега някак не върви – иначе нямаше да я има темата. Да – някои компании се спихнаха, ама аз още не съм се набутвал в такава, дори се мъчех да предпазвам другите да се набутват в изброените от тебе.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Напълно споделям долното мнение.Все пак за 15-20 000лв. (каквито са повечето БФБ "играчи") няма проблем с ликвидността.Един куп фирми, чрез какви ли не машинации се източват и активите се прехвърлят на други.За това покупка на облигации на българска компания си е огромен риск.Лихва от 8-9% е твърде малко.По-добре с такава доходност да си купите ДЦК на Гърция.
            Таксите на пенсионните и застрахователните дружества са доста високи, но има някои хибридни продукти (например сумата се разделя на 70% депозит и 30% застраховка живот свързана с фонд) които са доста интересни.Нямам много информация обаче за това не споделям повече подробности.
            В крайна сметка за големите вложители най-доброто е недвижим имот, ако искат ликвидност обаче просто по-добре се примирете с ниската лихва и се откажете от идеята да богатеете от депозит.Защото доходности каквито предлагаха масата банки до скоро 8-9%, че и 10% в един момент си е близко до класическата доходност (12%) залагана от Бъфет, което си е точно трупане на богатство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Защо не обичаш БФБ?

Кайзеров, газчицата ще печели – нали има концесийка, но и ти прав, затова там – малко бройки, човекът искаше по-сериозна диверсификация – затуй. А има и мегдан за поскъпване, същото и за Бръзият мишок.
              Поради две причини :
              1.Ликвидност нулева
              2.Голяма част от компаниите са на 4-5 групи/лица с меко казано съмнителни профили и репутация, ако утре решат да правят нещо си заминал в канала.
              Следствие от т2. - ОЦК, КТБ, Кремиковци, Мостстрой и др.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Благодаря ти за изчерпателния отговор. Ич не съм фен на БФБ-то, ама мисля да пробвам с малко за спорта, та в тази посока мнението ти ми е доста полезно.
                Защо не обичаш БФБ?

Кайзеров, газчицата ще печели – нали има концесийка, но и ти прав, затова там – малко бройки, човекът искаше по-сериозна диверсификация – затуй. А има и мегдан за поскъпване, същото и за Бръзият мишок.

Коментар

Няма бамки, щото бамки: нехубаво. Портфейл – 15 Б. Сосният дивидент ще пъкне от Атерата (32-34 стинки, може и повече), Златното Жабок (знаем колко) Имотаджийската Софарма (поне 25-27 стинки), Търговската Софарма (28-30 стотинки), Жабешките облизвации (12% лихва), Химимпорт (20 стинки), Мишоците (ако запазят 1 лев дивидент), Газчицата (тоже), Буллендът (8-10 стинки). Да не говорим, че човекът може да вземе сосният дивидент от Атерата, да си купи с него Жабоци (примерно) и да вземе и от тях – ще стигнат за около 170 нови жабока, т.е. там удвояваме и повече дивидентът.

Тоест лесно може да се стигне до 1800-1900 лв дивидент, половината – реинвестиран веднага между сборищата. С останалият се купуват например още 400 Атерки – и догодина – пак така.
                  тва да разчиташ че газчицата ще повтори е сериозна спекула.
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Protokol

Европа има нужда да се справи и то завинаги с дефлацията, тя няма да премине с мерките които Драги предприема.Ето японеца не можа да се пребори с дефлацията, защото разсъждаваше погрешно и вдига данъка на всичко и то за потребителите с което потреблението им отиде надолу.
                    Сега трябва да се направи така - това което хората притежават дългосрочно да му се качва цената, стоките които купуват ежедневно трябва да поспаднат като цени.
                    D.Y.F-091066

Коментар

Няма бамки, щото бамки: нехубаво. Портфейл – 15 Б. Сосният дивидент ще пъкне от Атерата (32-34 стинки, може и повече), Златното Жабок (знаем колко) Имотаджийската Софарма (поне 25-27 стинки), Търговската Софарма (28-30 стотинки), Жабешките облизвации (12% лихва), Химимпорт (20 стинки), Мишоците (ако запазят 1 лев дивидент), Газчицата (тоже), Буллендът (8-10 стинки). Да не говорим, че човекът може да вземе сосният дивидент от Атерата, да си купи с него Жабоци (примерно) и да вземе и от тях – ще стигнат за около 170 нови жабока, т.е. там удвояваме и повече дивидентът.

Тоест лесно може да се стигне до 1800-1900 лв дивидент, половината – реинвестиран веднага между сборищата. С останалият се купуват например още 400 Атерки – и догодина – пак така.
                      Благодаря ти за изчерпателния отговор. Ич не съм фен на БФБ-то, ама мисля да пробвам с малко за спорта, та в тази посока мнението ти ми е доста полезно.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                        Спийдито

Импе, мързи ме да смятам. Този портфейл около 10-15 бона ли е?
                        Откъде този висок дивидент? Що няма баМки?

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                          Да ама не се яде и не се възпроизвежда/златцето/
                          Това му е хубавото, като се замислиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                            КО Е ТУЙ ВЕ?
                            Спийдито

Импе, мързи ме да смятам. Този портфейл около 10-15 бона ли е?
                            Откъде този висок дивидент? Що няма баМки?

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                              КО Е ТУЙ ВЕ?
                              0SP

Коментар

Бръзи мишоци – 20
                                КО Е ТУЙ ВЕ?
                                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Working...
                                X