IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Дания не я слагай - тя си е досат развита държава.
    Унгария, Хърватска, полша и Румъния си обезцениха валутите. Аз ти казах че можем да взимаме дълг но може да се наложи да излезем от борда. Т.е. да си обезценим валутата. Тези държави точно това направиха, само където не са в борд
    Обезценката на валутата не ти помага, а ти утежнява връщането на дълг в чужда валута. Да не говорим, че нито една от гореспоменатите държави не е обезценила много сериозно валутите си за да може това да е изобщо някакъв сериозен фактор.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Какво постигнаха идиотите като дадоха добавки миналата година?
      Това да теглиш дълг, за да даваш добавки и да увеличаваш заплати/пенсии за мен е най-тъпата идея на света.Догодина откъде ще ги вземеш тези пари? Пак дълг... Отделно не коментирам другите черни дупки - НЗОК, МВР, енергетика и т.н.
      Спорем мен ще влезем в рецесия не заради Горанов, а заради КТБ. Но зависи как ще се развият нещото там, все още има доста неизвестни.
      Това не знам дали е вярно - http://www.blitz.bg/news/article/302962 , но и догодина около 3% дефицит е много лоша новина.1% ръст съвсем спокойно може да падне под нулата и тогава лоше...
      Мисля че даваш мнения по въпрос от който не разбираш нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Държавата за злочестина е в тотално различна ситуация и по отношение на човешкият потенциал и демографията. Аз лично не бих дал и долар заем на държава, инвестираща основно в развъждане на цигани, защото това е държава, която се самоубива. Ако натрупаме дълг над 38% никой няма да иска да ни кредитира, освен при нечовешки условия, при каквито богатите хъхряци в маалата дават заеми на пълните мръшляци.
        Ти кого би кредитирал си е твой личен въпрос! Емисиите ДЦК от последните 6 месеца показаха, че стига да има предлагане пазарът би изкупил всякакво количество български ДЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
          По тази логика Унгария с 82,8%, Хърватска 58,2%, Полша с 57,2%, Дания с 44,4%, Литва с 40,7%, или Румъния с 38,7% дълг спрямо БВП отдавна трябваше да са фалирали! Да не говорим за Гърция с дълг 160%, Италия 130% или Португалия 127% от БВП! Средният дълг спрямо БВП в еврозоната е 93,9%, а на ЕС28 88%.

Не съм фен на задлъжняването, но стига с тези глупави апокалиптични прогнози, че едва ли не ще дойде краят на света ако се изравним по дълг спрямо БВП дори само с държавите извън еврозоната.
          Дания не я слагай - тя си е досат развита държава.
          Унгария, Хърватска, полша и Румъния си обезцениха валутите. Аз ти казах че можем да взимаме дълг но може да се наложи да излезем от борда. Т.е. да си обезценим валутата. Тези държави точно това направиха, само където не са в борд

Коментар

• Какво постигнаха идиотите като дадоха добавки миналата година?
            Това да теглиш дълг, за да даваш добавки и да увеличаваш заплати/пенсии за мен е най-тъпата идея на света.Догодина откъде ще ги вземеш тези пари? Пак дълг... Отделно не коментирам другите черни дупки - НЗОК, МВР, енергетика и т.н.
            Спорем мен ще влезем в рецесия не заради Горанов, а заради КТБ. Но зависи как ще се развият нещото там, все още има доста неизвестни.
            Това не знам дали е вярно - http://www.blitz.bg/news/article/302962 , но и догодина около 3% дефицит е много лоша новина.1% ръст съвсем спокойно може да падне под нулата и тогава лоше...

Коментар

Колега, нищо лично, но по този въпрос доста си оплел нещата.
              1.ЕС спаси Гърция, защото е у еврозоната.Ние пари няма да получим,а ще си идем като стой, та гледай.
              2.При дълг над 35-40% сме пътници.Тези 70%, които ги цитираш са абсурдни. Лихвите по дълга при такива нива ги е дал равновесния, според мен може и да са по-високи от цитираните от него.Единственият ни шанс в момента е Горанов да направи балансиран бюджет и да започнем да харчим колкото събираме/изкарваме.
              70% е огромно число за България - нито сме ЕС, нито Япония, нито САЩ
              3.По кой механизъм ЕС ще ти даде ликвидна подкрепа?
              По тази логика Унгария с 82,8%, Хърватска 58,2%, Полша с 57,2%, Дания с 44,4%, Литва с 40,7%, или Румъния с 38,7% дълг спрямо БВП отдавна трябваше да са фалирали! Да не говорим за Гърция с дълг 160%, Италия 130% или Португалия 127% от БВП! Средният дълг спрямо БВП в еврозоната е 93,9%, а на ЕС28 88%.

Не съм фен на задлъжняването, но стига с тези глупави апокалиптични прогнози, че едва ли не ще дойде краят на света ако се изравним по дълг спрямо БВП дори само с държавите извън еврозоната.

Коментар

• Не бих казал че рязането на коледин добавки и пенсии е мъдра идея. Напротив - ще удари потреблението точно когато икономиката и без това е взела малко да дърпа нагоре.

Честно казано мисля че до 6 месеца Горанов ще ни вкара в рецесия - всъщност съм почти убеден в това. В момента отново прави тези неща дето и Дянков ги правеше, но в по-малък мащаб. А супер тъпото парче Дянков наистина бе супер тъп. Горанов и той не е по-умен, няма си идея какво прави и прави това което би направил Дянков. С което ще ни забие в рецесия също както Дянков. Само дето ще е по-малко дълбока, защото прави по-малко от същото.

Герберите - как само луди икономисти сте събрали. Когато правиш едно и също и да очакваш различен резултат си е симптом на лудост. Или на тотална некадърност.

Коментар

Нямам идея дали е добър експерт, така че съм се въздържал от изразяване на мнение. Нещата, които знам за него са две - снимката с Пеевски и изказването за черешите и БФБ. Искрено се надявам да е по-адекватен от чУбануфф. Фактът, че няма да дава коледни добавки + отряза едни 0,4% от бюджетния дефицит за мен са добър сигнал, но да видим...
                  Нищо в неговата визитка не показва да е добър експерт – счетоводител. Ми и аз имам познат и бивш колега – счетоводител, дето дори визуално прилича на дянков, ама човекът не се бута да става министър, но си гледа неговата работа.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Аз силно се съмнявам горанов дали може да направи и семейния бюджет, а на ЕС не им пука за нас.
                    Нямам идея дали е добър експерт, така че съм се въздържал от изразяване на мнение. Нещата, които знам за него са две - снимката с Пеевски и изказването за черешите и БФБ. Искрено се надявам да е по-адекватен от чУбануфф. Фактът, че няма да дава коледни добавки + отряза едни 0,4% от бюджетния дефицит за мен са добър сигнал, но да видим...

Коментар

• al64ad

Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                      Ново и интересно ,като вариант :https://www.procreditbank.de/en/priv...-accounts.html

не е реклама ,чакам коментари.

Втората част също е любопитна : https://www.procreditbank.de/en/serv...guarantee.html
                      В Германия май трябва да си живеещ там, за да си отвориш банкова сметка/депозит.
                      Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

1.ЕС спаси Гърция, защото е у еврозоната.Ние пари няма да получим,а ще си идем като стой, та гледай.
                        2.При дълг над 35-40% сме пътници.Тези 70%, които ги цитираш са абсурдни. Лихвите по дълга при такива нива ги е дал равновесния, според мен може и да са по-високи от цитираните от него.Единственият ни шанс в момента е Горанов да направи балансиран бюджет и да започнем да харчим колкото събираме/изкарваме.
                        Аз силно се съмнявам горанов дали може да направи и семейния бюджет, а на ЕС не им пука за нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                          Ново и интересно ,като вариант :https://www.procreditbank.de/en/priv...-accounts.html

Втората част също е любопитна : https://www.procreditbank.de/en/serv...guarantee.html
                          (1) Open an instant access savings account with ProCredit Bank AG. Provide information on your current account at a bank in Germany; this will serve as a reference account.

А с туй какво правим? Коя банка предлага дистанционно откриване на сметка?

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                            Аз мисля, че всеки с депозит под 100 000 евро може да спи спокойно, независимо в коя българска банка има депозит! Нека не забравяме и каква ликвидна покрепа предостави ЕС на Гърция и Кипър, като в нито една от двете държави депозите под 100 000 евро не изгоряха (В Гърция с дълг 180% от БВП 1 евро депозит не изгоря!).

ЕС не може да си позволи в нито една държава от общносттта да пострадат дребни вложители, защото това ще предизвика паника в цялата общност и ще доведе до много по големи загуби от спасяването на дребните депозитари. Да не говорим, че на една слабо задлъжняла България много по лесно ще дадат ликвидна подкрепа от колкото на една Гърция например.

Най-безрисковото е депозитите да са разпределени в няколко банки под 100 000 евро.

Коментар

• За мераклиите за "задграничен депозит"

Last edited by al64ad; 16.11.2014, 21:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                                Темата е специално за кеша създадена, не я спамете с държавни дългове.Импе къде е това с 10%+?Нали видяхме на 8%+ какво стана.Иначе Прокредитбанк е собственост на Прокредит Холдинг - Германия.Водещ акционер там е IPC, както и пенсионни фондове, подробности тук- http://www.procreditbank.bg/bg/aktsioneri/page/51
                                Аз имам депозит в Дойчебанк - лихвата е 0.2% годишно за двегодишен депозит.Общо взето там се слагат пари само за сигурност и нищо друго.Банката управлява близо 3 трилиона долара активи (тоест 5 пъти по голяма от Леман Брадърс)!На практика фалита е невъзможен, ако все пак стане независимо къде си държите парите ще ги загубите защото това значи световен финансов крах.
                                Идеята е хитра да се държат пари в малките банки.Според мен считано от 01.12.2014г. всички банки рязко ще намалят лихвите, по дългосрочни депозити и ще пуснат промоции по спестовни сметки и краткосрочни депозити (до 6 месеца).

Хе-хе: аз мисля – това инвеститорски форум, а не депозитарски. В нашата бамка лихвите са вече под 2% и така и трябва. Човек трябва да търси възможности, мъдрост и знания да инвестира парите си, а не да ги укрива в бамките като миш. Разбира се, когато такива неща коментирате вий, това си е частна работа... но когато преди време по телевизията цяло студио хора, представящи се за „икономисти” и „финансисти”, някои бивши министри и зам-министри, дискутиращи казусът КТБ, започнаха да се хвалят един на друг кой къде и на каква лихва има депозит, направо се хванах за главата с потрес, защото разбрах защо държавата ни е на тоя хал – защото икономиката и финансите и се управляват от хора, които нямат една инвестиция и една сделка в живота си !!!
                                Иначе ного пъти съм казвал какви ли не варианти – и ного хора туканка ги знаят:
                                - БФБ. Все още има акции, а дори облизвация, дето носят над 10% доходност само от дивиденти, без да броим евентуален капиталов ръст. А допреди година те бяха ного повече... но дори сега, ако човек си тури за долна граница например 6% (гледам някои от депозиращите туканка биха се радвали и на 3-4%), има немалък избор.
                                - Метали. Дори и в същността си златцето и сребърцето са на ниски нива и си струва човек да си напазари. А ако човек знае как да инвестира в нумизматика, сам ще се шашне от ефектът – например две монети, които Шеста-Осма година си купих за по 500 лв, днес общо струват – според търсенето и предлагането – 5-6 Б !!! Това си е ръст от 1000% за 7-8 години.
                                - Елмази. Един от любимите ми камъни купих за около 350 кинта от сигурен търговец в България... еквивалентни камъни в Бейското вървят по 2.5-3 Б в зелено... разликата само е в отсъствието на сертификат, но такъв се вади. Разбира се, трябва разбиране.
                                - Домове. Ако човекът купи запуснат и избушен, но на хубаво място дом от някой клошарин и пияница и инвестира мерак и пари в превръщането му в секси гнезденце или поне приятно място за живучкане, може да спечели ного повече от 10% за година. Друг вариант е да купиш от бамка.
                                - Пенсионен фонд. Човек само от данъчните облекчения ще си върне 10% първата година, а и в следващите е незле, защото доходността на фондовете е 6-7% на година, понякога и повече. Ликвидността е добра, защото можеш да си дръпнеш парите с минимална такса.
                                - Човешка застраховка. Пак 10% данъчни облекчения, а и в следващите години доходността може да е 6-8%, дори и над 10%. Разбира се, трябва човек да избере нужния продукт, а и да го структурира правилно, а за това е нужен опитен консултант в сферата на човешкото, а такива са малко... или пък сам да разбира. Също добра ликвидност, но пак при правилно структуриране на продуктът.
                                Може би има варианти и при инвестиране в земица, но за това примерно питайте Фортисов – той разбира от.

Коментар

Working...
                                X