IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Даѝте съвет, моля

Здравеѝте, имам нужда от съвет. Моля, помогнете! Доста години бях в чужбина и сега се прибрах. Имам малко парици, които са ми необходими за да се опитам да направя малка ферма. разгледах имформацията в интернет и маѝ, че не открих банка, която да не ми взема пари за това че имам банкова карта за нея.Посъветваѝте ме в коя банка да вложа парите си така че да мога по всяко време да изтегля колкото ми са необходими.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      ИП
      Сега ще пита какво е ИП.

ИП = Инвестиционен Посредник.
      Интерактив = Interactive Brokers.

Недостатък на този ИП е, че трябва да плащаш за валутен превод. Ако ползваш български ИП имаш възможност да платиш за превода около 1 лев (вместо десетки левове за валутен превод), ако банковият превод е левов или вътрешнобанков (между сметките на лица в една и съща банка - тогава банката взима обикновено под 1 лев, но виж тарифата за всеки случай).

Ползването на ИП вместо банка е интересно решение за тези, които имат "добри" чувства към банките... Но в крайна сметка парите ви (свободните пари, с които не сте си купили финансови активи чрез ИП) пак се държат в банка (нали ИП има сметка в банка). Но ако ползвате небългарски ИП и банката ще бъде небългарска.

Аз лично не мисля да си набутвам парите при ИП, защото може да се изкуша да спекулирам, което не е здравословно... (спекулацията с финансови инструменти в повечето случаи е хазарт, а хазартът е вреден не само за вашето здраве, но и за вашето "финансово здраве").

Преди време като четох за Interactive Brokers - май имаха месечна такса. Има ли начин да се вкарат пари там без да се плаща месечна такса? Повечето потребители на банки искат банката да им дава пари на тях, а не да плащат такса за това, че им съхраняват парите.
      Last edited by vstoykov; 30.01.2015, 23:39.
      Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        И 0.001% да направят лихвата, пак ще си туря парите в бамката.
        Импи, кефиш ме. Тъкмо да си помисля, че няма любители на разходките из минни полета, и ме опровергаваш

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          нЕма ли борси и пенсионно за тебе бре?

Коментар

• Първоначално изпратено от mailoff Разгледай мнение
            Никви буркани, за радост народът явно мисли http://profit.bg/news/Depozitite-na-...id-134020.html

Last edited by chronos; 28.01.2015, 13:02.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от astran Разгледай мнение
              Още не съм изтеглил депозита от КТБ.Не знам дали да го взема в Евро,долари или шв.франкове.Да го оставя в БГ банка или да си го преведа в Германия с лихва максимум 1 процент.
              Късно е либе за долари и франкове, поне според мен.

Първоначално изпратено от astran Разгледай мнение
              Интерактив / какво е това
              ИП

Коментар

• Никви буркани, за радост народът явно мисли http://profit.bg/news/Depozitite-na-...id-134020.html

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                  За мързелив депозит (едноцифрена доходност) ако кеша е над 6 цифри задължително в западна банка! За предпочитане в Англия, Швейцария или Германия.
                  Който пък е склонен да поема повече риск има хиляди възможности по пазарите които могат да донесат двуцифрена и дори трицифрена годишна гоходност.
                  Само за пример една елементарна сделка в момента - керито във руска рубла (къса USDRUB) носи по над 5% на година без лост. При 5 към 1 е над 25% на година. В момента и нивата са добри за купуване рубли понеже старите керита продадоха всичко на загуба в паниката около Украйна и западните санкции и това изтреля цената до исторически нива които изобщо не съответстват на фундамента. В средносрочен план се очертава рейдж и дори поскъпване на рублата. Отделно че да си държите парите в Интерактив например е 100 пъти по сигурно от колкото в Бг банка.
                  При акциите в щатско пък има още по добри възможности(biotech and healthcare секторите) но не ми се навлиза в подробности че ще стане много дълго. Но само за информация, там е пълно със акции които правят по над 100% на година. Но трябва да се следят плътно щото повечето се движат много бързо в двете посоки и стават и сакътлъци ако не се внимава.
                  Интерактив / какво е това

Коментар

• Страшна тема И, види се, някому едно набутване не стига, ами си търси ново. както и да е, обавил съм преди години: При мен има място за целия кеш в БГ.
                    Обаче, съществува рискът от висока /ок 50% / IRR от втората година насетне та, де да ви знам. Щом не търсите това, и аз не ви ща.

Коментар

• Първоначално изпратено от astran Разгледай мнение
                      Още не съм изтеглил депозита от КТБ.Не знам дали да го взема в Евро,долари или шв.франкове.Да го оставя в БГ банка или да си го преведа в Германия с лихва максимум 1 процент.

Мъкаааааа....

Коментар

• quo vadis

Коментар

• Бутаме кеша в буркани, иде зима...

Коментар

• [QUOTE=Ташунко със сапа;1059730207]
                            Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            9 е цифра! Добре, че не ги купих ЦКБ-ейските акции на 1,60

Е сега има на 1 лв може да си купиш .
                            Чекай леко под 1 лв да паднат и тогава може

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                              Керита с рублата са много рисково начинание, докато не се решат проблемите на Русия със запада. По-скоро ако са керита - да са с турската лира. Там доходността е дори повече при лост 1-5.

А някои акции на БФБ са доста добри за дългосрочна инвестиция.
                              Напротив! Точно сега при рублата (USDRUB) риска е много по малък понеже голямата част които държаха дългосрочни керита, ги продадоха в паниката! Тоест няма много дълги в момента. Дори всичките които са останали да започнат да продават най много да подскочи до към 50 и после веднага ще коригира. Отделно че руската централна банка със сигурност ще се намеси отново ако цената отиде над 50! От другата страна имаш щатския долар който поскъпва вече няколко месеца понеже всички очакват и се надяват ФЕД да вдигнат лихвите скоро. Само че това няма да стане в близките 6-8 месеца а и в щатско нещата не са толкова розови колкото ги изкарват. И затова в долара ще има корекция.
                              А турката лира тепърва може да изгърми! Там не се знае колко народ държи керита и една малка паника е достатъчна за да срути пазара.

За БФБ не мога да коментирам щото не ги следя а и не ме интересува..... няма ликвидност.......

Коментар

• [QUOTE=andy2000;1059730203]9 е цифра! Добре, че не ги купих ЦКБ-ейските акции на 1,60

Е сега има на 1 лв може да си купиш .

Коментар

Working...
                                X