If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Интересното е, че в договора за безсрочния депозит „плюс“ няма клауза за промяна на лихвата. Тази промяна е в нарушение на договора, но въпреки това вероятно е законна, защото има закон, където пише, че БНБ има право да променя лихвите, ако бюрократите така решат.
Лихвите по тези сметки са по-малки в сравнение със срочните депозити. Няма вече такива изгодни предложения като на КТБ - висока лихва и теглиш когато си искаш (освен когато банката е под специален надзор).
И трите банки имат безплатно електронно банкиране (на Алфа Банк е безплатно само пасивното електронно банкиране).
Носи си флашка, ако ходиш в Токуда Банк - там ще ти запишат сертификата, с който ще се логваш. Желателно е и да се регистрираш в сайта им преди да посетиш офиса - ще спестиш малко време.
Майтапа е, че дори в момента под специален надзор, лихвата в КТБ е 3% което не е хич лошо
Лихвите по тези сметки са по-малки в сравнение със срочните депозити. Няма вече такива изгодни предложения като на КТБ - висока лихва и теглиш когато си искаш (освен когато банката е под специален надзор).
И трите банки имат безплатно електронно банкиране (на Алфа Банк е безплатно само пасивното електронно банкиране).
Носи си флашка, ако ходиш в Токуда Банк - там ще ти запишат сертификата, с който ще се логваш. Желателно е и да се регистрираш в сайта им преди да посетиш офиса - ще спестиш малко време.
Предложението на Алфа Банк (Алфа Ултима) е интересно с това, че ти дават безплатно до две дебитни карти на сметка (ако искаш - може да си поискаш само една или николко) - Visa и MasterCard. С тях теглиш от банкомат на банката безплатно (но има и едно изключение - ако при тегленето салдото пада под 1000 лева трябва да ползваш друг банкомат, за което има такса*; иначе може да пазаруваш в магазините без такса дори и салдото да пада под 1000 лева; при салдо под 1000 лева няма лихва).
* Това не го намерих на сайта, каза ми го служител на банката. Не знам дали е актуално, питай в банката за подробности.
Аз пък си харесвам Спестовна Сметка Мега в Пощенска ама на последък и свалиха лихвите под 3% имаш право да довнасяш по всяко време и до 2 тегления на месец. Не е чиста свободна сметка ама пак става. ПИБ също имат подобна сметка която си е чиста разплащателна сметка с лихва ама лихвите не са особенно впечатляващи.
Спестовната компонента на ДСК също е опция но лихвата от 3% там е при суми над 10 000 лв.
Някой знае ли дали друга банка има нещо подобно на универсалната сметка на централна кооперативна. Характеристиките и са, че не плащам данък върху лихвата, самата лихва е около 4%, което е доста за сметка, от която може да си изтеглиш парите по всяко време и да ти начислят лихвата, дори да е по средата на месеца.
Според мен, почти всяка банка ще ти предложи нещо подобно.
Аз например бях изненадан от ДСК Имам разплащателна сметка, и тя има спестовна компонента. По спестовната компонента лихвата е 3%. Можеш по всяко време да местиш пари от спестовната към разплащателната компонента и обратно. Уловките са
1) Можеш да теглиш и разплащаш само от разплащателната компонента .т.е. за да си разполагаш с парите, първо ги местиш от спестовната в разплащателната и после ги теглиш (за това може би има такса, не зная)
2) Местенето напред назад става само през електронното банкиране, на гише не може.
3) Лихвата е 3 а не 4% но пък ДСК си е ДСК според мен ще фалира предпоследна
Някой знае ли дали друга банка има нещо подобно на универсалната сметка на централна кооперативна. Характеристиките и са, че не плащам данък върху лихвата, самата лихва е около 4%, което е доста за сметка, от която може да си изтеглиш парите по всяко време и да ти начислят лихвата, дори да е по средата на месеца.
Дааам, КТБ имаше. В момента хората си внасят и теглят по всяко време
Коментар