IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подходящ ИП за дългосрочно инвестиране в акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Давам своето мнение като новак, на който му се наложи преди 3 месеца да си търси брокер.

Моята цел също е дългосрочно инвестиране. До скоро бях клиент на Бенчмарк, които представляват Saxo в България (както и Елана). Бях много доволен от тях до един мартенски ден тази година, когато обявиха, че спират да подържат немската борса. От проучването на всякакви знайни и незнайни бг и чужди брокери, до финала стигнаха Елана, IB (през Карол), IB (директно).

Елана
    за:
    * бг брокер, по-лесно е за комуникация при проблем;
    * ниски такси за внасяне и теглене на средства.
    против:
    * високи такси за търгуване,
    * все пак са бг брокер - има риск да извъртят някой номер като Бенчмарка,
    * ако фалират (не дай Боже), се покриват до 40 000 лв.

Interactive Brokers (през Карол)
    за:
    * бг брокер, по-лесно е за комуникация при проблем;
    * практически няма inactivity fee - тези $10, които иначе се дължат ако не направиш комисионни за $10 към IB в рамките на месец.
    * по-нисък начален праг от $5000.

против:
    * малко по-високи такси за търгуване, сравнено с чистия IB;
    * високи такси за парични преводи до и от чужбина.

Interactive Brokers (директно)
    за:
    * уникално ниски такси за търговия;
    * покритие до $500 000 при фалит (по американското законодателство)

против:
    * $10 inactivity fee на месец (за сметки под $100 000). Започва да се начислява след първите 3 месеца;
    * минимум $10 000 първоначална инвестиция;
    * високи такси за парични преводи до и от чужбина.

Аз избрах да стана директно клиент на IB, и досега не съм имал проблеми. Кой брокер е най-подходящ за теб е въпрос на сметки…

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Не знам защо му казват такса за неактивност.
      Това си е таксата за дейтафийд, която се плаща за котировките от борсите и за индивидуални акаунти не се изисква, ако направиш 30-40 сделки месечно.
      А комисионните на европейски и азиатски борси по принцип са си по-високи.
      различни са едното е montly activity fee 10$ което отпада ако комисионните са над 10

другото е data feed където пак има няква оферта пакет за 10$ който отпада ако имаш комисионни за няква стойност
      https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=4969

п.с. при булброкерс няма, за другите не знам какви са условията - карол последно като говорих с тях казаха, че ще се опитат да договорят по-добри условия, но в момента какви са незнам
      Last edited by ceneto; 01.08.2014, 17:24.
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
        при единият представител на IB няма месечна такса за неактивност
        и минимума за откриване е 2000$;
        комисионите са по-скъпи за американски акции(от обичайното на IB),
        а за европейски ми се виждат доста скъпи
        но като цяло IB в сравнение с други американски брокери са с доста по-ниски такси,
        но имат такса за данни, което не знам дали те вълнува като дългосрочен инвеститор
        При кой няма такса за неактивност?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
          при единият представител на IB няма месечна такса за неактивност
          Не знам защо му казват такса за неактивност.
          Това си е таксата за дейтафийд, която се плаща за котировките от борсите и за индивидуални акаунти не се изисква, ако направиш 30-40 сделки месечно.
          А комисионните на европейски и азиатски борси по принцип са си по-високи.

Коментар

• Първоначално изпратено от avok00 Разгледай мнение
            А има ли някакъв вариант да ползвам директно Interactive Brokers? Ако трябва да превеждам редовно пари до US банка, според мен ще ми излезе солено? Пък и как ще си отворя сметка там?
            Това е най-добрият вариант. Минимумът за откриване на акаунт за щатски акции обаче е 10 000 долара. За европейски - не знам сигурно също има минимум.
            В щатите е забранено и да се дейтрейдва с акаунт под 25К.
            Колко скъпо да ти е превода? 20-30 кинта

Коментар

• при единият представител на IB няма месечна такса за неактивност
              и минимума за откриване е 2000$;
              комисионите са по-скъпи за американски акции(от обичайното на IB),
              а за европейски ми се виждат доста скъпи
              но като цяло IB в сравнение с други американски брокери са с доста по-ниски такси,
              но имат такса за данни, което не знам дали те вълнува като дългосрочен инвеститор
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Е, нямаш ако правиш над 30 долара в комисионни. Това е в САЩ. За Европа по всяка вероятност е по-скъпо.
                Не виждам причина да се ползва български посредник работещ с IB, освен ако няма по ниски минимуми за откриване на сметка.
                БГ посредниците минимум удвояват комисионната на ИБ.
                А има ли някакъв вариант да ползвам директно Interactive Brokers? Ако трябва да превеждам редовно пари до US банка, според мен ще ми излезе солено? Пък и как ще си отворя сметка там?

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladoo88 Разгледай мнение
                  Голямото предимство е, че нямаш никакви месечни такси.
                  Е, нямаш ако правиш над 30 долара в комисионни. Това е в САЩ. За Европа по всяка вероятност е по-скъпо.
                  Не виждам причина да се ползва български посредник работещ с IB, освен ако няма по ниски минимуми за откриване на сметка.
                  БГ посредниците минимум удвояват комисионната на ИБ.

Коментар

• Интерактив Брокърс в Карол или Булброкърс

По принцип един от най-сигурните брокери за акции в света е Interactive Brokers в САЩ. В България имат няколко представителя, като Карол и Булброкърс са най-нормални. Голямото предимство е, че нямаш никакви месечни такси. Купуваш някви акции и 10 години например нямаш такси. Дивидентите се плащат автоматично по сметката ти, няма занимавки.
                    Провери комисионните им в сайтовете и ходи където е по-тънко

Коментар

• Първоначално изпратено от avok00 Разгледай мнение
                      Благодаря!

Кои са им най-силните страни по-конкретно? Имаш ли идея?
                      От основателите на инвестиционния пазар в БГ са.
                      "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                        ИП ЕЛАНА ТРЕЙДИНГ АД!
                        Благодаря!

Кои са им най-силните страни по-конкретно? Имаш ли идея?

Коментар

• ИП ЕЛАНА ТРЕЙДИНГ АД!
                          "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Подходящ ИП за дългосрочно инвестиране в акции

Здравейте,

Аз съм нов, нямам достатъчно финансови познания за да търгувам с акции или други инструменти. Искам просто да си намеря добри и стабилни дългосрочни акции за инвестиция и дивиденти.

Интересуват ме повече европейските и азиатските пазари.

Ще се радвам, ако някой може да ми препоръча подходящ ИП за целта, стабилен, да плаща коректно диведентите, с ниски такси за съхранение и поддръжка на повече борси. Неща като качество на платформата не са ми толкова приоритетни.

Късмет и дебел портфейл пожелавам на всички
                            Last edited by avok00; 01.08.2014, 16:11.
                          Working...
                          X