Да, така е - акциите са си акции, но все пак е още една възможност. Има и друг недостатък - може да махнат някоя от акциите за търговия и ако държиш позиция в нея, ще се наложи да я затваряш. Но пък и инвестиранито в акции има недостатъци - гербов налог за английските, за основните френски акции има данък върху финансовите транзакции. За сега такива няма при cash CFD-тата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подходящ ИП за дългосрочно инвестиране в акции
Collapse
X
-
на мен също ми допадаха кеш дзр,
но имат и недостатъци ето някои освен изброените:
-че са ограничен брой - не върху всички акции има кеш дзр
-спреда е по-голям от нормалният за акцията(инструмента) - съответно това си е разход (ама това го има при всички дзр)
-случвало се е да трябва да им се напомня, че дадена акция е дала дивидент“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Още една възможност за дългосрочно инвестиране, която сте пропуснали - Cash CFDs в
Делтасток.
Позитиви: български брокер - ниски разходи при парични трансфери. Ниски комисионни. Няма такса неактивност. Не се начисляват лихви за поддържане на позицията дългосрочно. Дивидентите се плащат, като при истинските акции. Възможност за къси продажби.
Негативи: При фалит на брокера не можеш да си прехвърлиш позицията при друг брокер, както би било, ако търгуваш с истински акции. Поради тази причина е удачно да се инвестират суми до 40 000 лв - колкото е гаранцията на фонда за гарантиране на инвеститорите.
Става и за суми до 50 000 паунда, ако си откриеш сметка в дъщерното им DF Markets, което е базирано и регулирано в Лондон. Предлага всичко, което предлага и майката с тази разлика, че парите ти не са в БГ, което при сегашната ситуация на банките тук е допълнителен бонус и парите са ти гарантирани до 50 000 паунда в Англия, а не в България.
Надявам се с това да съм помогнал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от avok00 Разгледай мнениеДоколкото разбирам фалита на посредника може да засегне само твоите пари по сметка при тях. Ако притежаваш закупени акции например, те винаги могат да се въстановят от информация в централния депозитар или директно от самите дружества издатели на акциите. Говорим не само за БФБ, а за акции от която и да е борса по света.
Но... Брокерите имат достъп до активите на клиента, нали това им е работата - да извършват сделки от името на клиента. Ако един брокер реши да злоупотреби с доверието на клиентите си, не е невъзможно да го направи. За тези случаи именно са създадени гаранциите за ценните книжа на клиентите. Т.е. гарантира се не толкова кеша, за който в повечето случаи така или иначе действат гаранциите на банковия депозит, а ценните книжа.
За мен е немислимо фирма като Елана, Карол или Булброкърс да рискуват репутацията си. Още по-малко пък IB. Когато хоризонтът на инвестицията е 20-30-40 години, все пак човек трябва да има едно на ум. 100% гаранция не съществува за нищо в природата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xeronmud Разгледай мнениеПри Карол гаранцията също е $500 000. Само че така и не можах да си изясня, дали тези пари са на всеки клиент, или една такава сума ще се раздели между всички клиенти - все пак акаунта на Карол в IB е един.
Парите си ги държиш в каквато валута пожелаеш, не е задължително да са долари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЕ вие пък кво толкова комуникирате с тези брокери? Аз се сещам само веднъж когато комуникираха те с мен, когато бях сгазил сериозно лука
Коментар
-
Първоначално изпратено от avok00 Разгледай мнениеБлагодаря, и аз мисля че ще се насоча към тях или Карол засега. Това 90% и 40 000лв при фалит малко ме притеснява, но да си държа парите в долари също е ми е притеснително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от amateur Разгледай мнениеАз търгувам през Булброкърс, преводите ги правя до тяхна банкова сметка тук в България и нямам разходи за трансфери към чужди банки.
Имат 24 часа съпорт, не че Interactive нямат, ама е друго да комуникираш с някой тук. Нямат monthly activity fee, a само data fee (котировките в реално време, ако не, ги виждаш с 15 мин. забавяне) – зависи от пазара, за САЩ е безплатно или 10$.
Минималната им сума за откриване на сметка преди беше 2 000$, не съм чул да са го променяли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от amateur Разгледай мнениеАз търгувам през Булброкърс, преводите ги правя до тяхна банкова сметка тук в България и нямам разходи за трансфери към чужди банки.
Имат 24 часа съпорт, не че Interactive нямат, ама е друго да комуникираш с някой тук. Нямат monthly activity fee, a само data fee (котировките в реално време, ако не, ги виждаш с 15 мин. забавяне) – зависи от пазара, за САЩ е безплатно или 10$.
Минималната им сума за откриване на сметка преди беше 2 000$, не съм чул да са го променяли.
Коментар
-
Аз търгувам през Булброкърс, преводите ги правя до тяхна банкова сметка тук в България и нямам разходи за трансфери към чужди банки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от avok00 Разгледай мнениеБулборкерс защо отпадна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение+1 и моето мнение е такова
според капитала и инструментите и честотата на търгуване трябва да избереш
Коментар
-
Първоначално изпратено от xeronmud Разгледай мнение.....
Кой брокер е най-подходящ за теб е въпрос на сметки…
според капитала и инструментите и честотата на търгуване трябва да избереш“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от xeronmud Разгледай мнениеДавам своето мнение като новак, на който му се наложи преди 3 месеца да си търси брокер.
Моята цел също е дългосрочно инвестиране. До скоро бях клиент на Бенчмарк, които представляват Saxo в България (както и Елана). Бях много доволен от тях до един мартенски ден тази година, когато обявиха, че спират да подържат немската борса. От проучването на всякакви знайни и незнайни бг и чужди брокери, до финала стигнаха Елана, IB (през Карол), IB (директно).
Елана
за:
* бг брокер, по-лесно е за комуникация при проблем;
* ниски такси за внасяне и теглене на средства.
против:
* високи такси за търгуване,
* все пак са бг брокер - има риск да извъртят някой номер като Бенчмарка,
* ако фалират (не дай Боже), се покриват до 40 000 лв.
Interactive Brokers (през Карол)
за:
* бг брокер, по-лесно е за комуникация при проблем;
* практически няма inactivity fee - тези $10, които иначе се дължат ако не направиш комисионни за $10 към IB в рамките на месец.
* по-нисък начален праг от $5000.
против:
* малко по-високи такси за търгуване, сравнено с чистия IB;
* високи такси за парични преводи до и от чужбина.
Interactive Brokers (директно)
за:
* уникално ниски такси за търговия;
* покритие до $500 000 при фалит (по американското законодателство)
против:
* $10 inactivity fee на месец (за сметки под $100 000). Започва да се начислява след първите 3 месеца;
* минимум $10 000 първоначална инвестиция;
* високи такси за парични преводи до и от чужбина.
Аз избрах да стана директно клиент на IB, и досега не съм имал проблеми. Кой брокер е най-подходящ за теб е въпрос на сметки…
Булборкерс защо отпадна?
Коментар
Коментар