IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Откриване на сметка в рубли?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение
    Превеждал съм през Райфайзен и през ПИБ.
    На самото платежно не слагаш РИНГС,но преводите,които съм излъчвал си го хващат тъй като са за над 100К лв.
    Просто във валутния превод не пишеш 51 130EUR ,а 100 000лв - задължително на хартиен носител
    Нещо бъркаш според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Дай пример към коя държава и банка може да преведеш левове! Аз лично не знам да има такава, а да не говорим че през РИНГС според мен е невъзможно да пратиш пари в чужбина...
      Превеждал съм през Райфайзен и през ПИБ.
      На самото платежно не слагаш РИНГС,но преводите,които съм излъчвал си го хващат тъй като са за над 100К лв.
      Просто във валутния превод не пишеш 51 130EUR ,а 100 000лв - задължително на хартиен носител
      Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение
        Йосифе,
        Ходи да видиш как Мария-та аджеба непорочно е заченала и не се занимавай с неща дето не ги разбираш !!!

Превеждал съм толкова много левове към чужбината,че толкова косми и на главата си нямаш - това е единственият начин да заобиколиш убийствените такси за изходящи валутни трансфери и за 10-15лв (колкото е левовият РИНГС) изпращаш колкото си искаш и накъдето си искаш (стига да няма рестрикции към съответните държави - тероризъм,пране и други).
        Единственото дърво е в превалутирането,но както сам каза (единственото ти вярно) е не повече от 1%.
        Дай пример към коя държава и банка може да преведеш левове! Аз лично не знам да има такава, а да не говорим че през РИНГС според мен е невъзможно да пратиш пари в чужбина...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          готов си за Господари на ефира и неговото - А такаааа....
          Ти пробвал ли си да преведеш български лев нанякъде ... а ?
          същото е за рублата ...И то защото е "Ограничено" конвертируема ... иначе "загубата" ти от ПРЕВАЛУТИРАНЕТО е едва ли повече от 1 %
          Йосифе,
          Ходи да видиш как Мария-та аджеба непорочно е заченала и не се занимавай с неща дето не ги разбираш !!!

Превеждал съм толкова много левове към чужбината,че толкова косми и на главата си нямаш - това е единственият начин да заобиколиш убийствените такси за изходящи валутни трансфери и за 10-15лв (колкото е левовият РИНГС) изпращаш колкото си искаш и накъдето си искаш (стига да няма рестрикции към съответните държави - тероризъм,пране и други).
          Единственото дърво е в превалутирането,но както сам каза (единственото ти вярно) е не повече от 1%.
          Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Пирамеде, кво не им харесваш на Маестрото бре? Таксите са много по-малки по всички земни кълбета при теглене в брой.
            А, за левА-та, ти ксерокс ползваш ли?
            Таксите им може и да са, ама да си купиш една дрънкулка през интернет - нъцки.
            Виж, ксерокс ползвам, ама за дЕсна.

Коментар

• Първоначално изпратено от yordanp Разгледай мнение
              В кои банки в България е възможно създаването на сметка в рубли ,които впоследствие да бъдат изтегляни в лева?

Става въпрос за следния случай.Превод на руска пенсия в България.
              От Русия преобърщат рублите в евро и така се получават в България в еврова сметка.
              От България се теглят в лева.

Дали няма по директен начин без толкова преконвертирания да се получава сумата, примерно директно рубли и тук да се теглятв лева?
              Сигурен ли си, че само с валутните курсове те цакат? Майка ми живее в чужбина и НОИ казаха, че ще и удържат и таксата за международен превод ако иска да получава пенсията си в чужбина. Аз и отворих сметка в лева в българска банка с банкова карта и така си харчи директно от левовата сметка в чужбина без да и удържат комисиони. При международни преводи има такси за изпращане и за получаване, които могат да изядат голяма част от пенсията.
              Дори и да има банка, която да води сметка в рубли в България не съм съгурен, че ще е изгодно да обменяш директно в левове, защото маржовете при такива валути обикновено са много големи. Винаги е по изгодно да обменяш на ликвидни пазари и вероятно няма да получиш по добро предложение от обмяна на рубли за евро и евро за левове. Виж какви са маржовете в България за норвежки крони, швейцарски франкове и т.н. и ще разбереш за какво говоря.

Коментар

В кои банки в България е възможно създаването на сметка в рубли ,които впоследствие да бъдат изтегляни в лева?

От Русия преобърщат рублите в евро и така се получават в България в еврова сметка.

Дали няма по директен начин без толкова преконвертирания да се получава сумата, примерно директно рубли и тук да се теглятв лева?
                готов си за Господари на ефира и неговото - А такаааа....
                Ти пробвал ли си да преведеш български лев нанякъде ... а ?
                същото е за рублата ...И то защото е "Ограничено" конвертируема ... иначе "загубата" ти от ПРЕВАЛУТИРАНЕТО е едва ли повече от 1 %

Коментар

• Офтопик:

Не бях обръщал внимание на неправилната употреба на валутата лев.
                  Забелязвам масово използване на лева спрямо левовове.

В лева - 1 670 000
                  https://www.google.bg/#q=%22%D0%B2+%...0%B2%D0%B0%222

В левове - 138 000
                  https://www.google.bg/#q=%22%D0%B2+%...D0%B2%D0%B5%22

Това трябва да е относителна статистика на масовата без/грамотност.

(1) Един лев - два лева - много левове
                  (2) Един лев - два лева - много лева

Лично аз предпочитам първия вариант, но не бих се заял, ако някой каже ответното в някой друг подобен на моя случай.

А защо казваме "добър вечер" ... "вечер" не е ли в ж.р. ..май всички сме неграмотни?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Проблемът е в неграмотността: Как да се знаят толкова сложни неща, като не се знаят простите? Например, че българската валута се нарича "лев" /от "лъв"/, че думата е в мъжки род и, както се казва "в доларИ", също е и "в левОВЕ" ? "В левА" е нещо, СКРИТО ВЪТРЕ в самия лев. Ама това е за нас, гламавите българи.
                    Иначе, както каза: дебитна карта (от типа "Visa", "Mastercard" /да не се бърка с "маестро"/ или "American expres", коментарът е мой). Прочее, да се внимава, какъв договор подписва човек с баМката, тези неща може вътре да се опишат. Каквото и да прави, обаче, превалутирането по дневния курс на валутата, щом заплатата се начислява в рубли /а не "в рублите"/, май едва ли ще може да се заобиколи. И си носи риска от падане/вдигане ...
                    Пирамеде, кво не им харесваш на Маестрото бре? Таксите са много по-малки по всички земни кълбета при теглене в брой.
                    А, за левА-та, ти ксерокс ползваш ли?

Коментар

• Проблемът е в неграмотността: Как да се знаят толкова сложни неща, като не се знаят простите? Например, че българската валута се нарича "лев" /от "лъв"/, че думата е в мъжки род и, както се казва "в доларИ", също е и "в левОВЕ" ? "В левА" е нещо, СКРИТО ВЪТРЕ в самия лев. Ама това е за нас, гламавите българи.
                      Иначе, както каза: дебитна карта (от типа "Visa", "Mastercard" /да не се бърка с "маестро"/ или "American expres", коментарът е мой). Прочее, да се внимава, какъв договор подписва човек с баМката, тези неща може вътре да се опишат. Каквото и да прави, обаче, превалутирането по дневния курс на валутата, щом заплатата се начислява в рубли /а не "в рублите"/, май едва ли ще може да се заобиколи. И си носи риска от падане/вдигане ...

Коментар

Всички банки !!
                        Не е необходимо сметката да е в рубли - каквато и да е валутата,те си ги сменят по вътрешните курсове.
                        Тук така и така никой няма да му изплати рубли "на каса" ... така,че няма значение - всяка една разплащателна/картова сметка им върши работа.
                        Only God Can Judge me...

Коментар

• Да си открива сметка в Русия с дебитната карта по която да му превеждат. Взема дебитната и си ги тегли тук. Какъв е проблема?

Коментар

Ха дано, но - надали.
                            "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Откриване на сметка в рубли?

Working...
                            X