IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Откриване на сметка в рубли?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение
    Въпроса,който коментирахме е дали може да получи рубли в левова сметка или не
    Всичко останало е екстра към основния въпрос.
    Ами отговорът е, че може.... стига банката да работи с тази валута.

За yordanp:

Имам известни подозрения, че разходите може да са по-малки ако банката в Русия изпрати EUR от сметка в RUB и тук си превалутирате EUR в някое бюро. Естествено това зависи от EURRUB спреда на официалния курс на банката в Русия, но във всеки случай ще е по-добре отколкото да ви пристигнат рубли по сметка в BGN или EUR тук.

Някой беше предложил да си извадите дебитна карта към сметка в рубли в Русия и тук да теглите на банкомат. При това положение парите се превалутират по фиксинги, на VISA или MC, които са по-близки до пазара от официалните курсове на банките, а таксите за теглене ще са по-малки от таксите за превод.
    Last edited by mktmkr; 13.03.2014, 23:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Не е коренно различен въпрос, защото оригинална задача беше да се минимизират разходите по превода и превалутирането. Дори да имаш теоритична възможност за по евтин левов превод, ако те ударят при обмяната на валутата, какъв е смисълът от “спестяването“ на таксите за по валутния превод?
      Въпроса,който коментирахме е дали може да получи рубли в левова сметка или не
      Всичко останало е екстра към основния въпрос.
      Only God Can Judge me...

Коментар

• TransferWise.com много го хвалят за възможността да се правят валутни преводи при малки разходи (за превалутиране и банкови такси).

Не съм ги пробвал лично.

Банките обменят валутите при абсурдни валутни курсове. Например пращат ти долари в левова сметка, банката ги обменя автоматично в левове по курса на банката към момента. Много по-изгодно излиза да имаш доларова сметка, да пратиш доларите в банковата сметка на обменно бюро (трябва задължително да е вътрешнобанков - обменното бюро да има сметка в същата банка за да не плащаш такса превод или таксата превод да е много ниска) и обменното бюро да ти прати левовете в левова сметка.

Обменните бюра (някои от тях) предлагат много по-изгоден курс от банките. За малки суми не си струва занимавката, но ако сумата е по-голяма е добре да се помисли как да се направи обмяната на валутата при по-изгоден курс.

Също някои инвестиционни посредници обменят валути при изгоден курс (само за клиенти, които имат договор с тях).
        Last edited by vstoykov; 12.03.2014, 14:53.
        Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          За дрънкулките по интернет е друга заверата.
          Което потвърждава факта, че има ПОНЕ две завери. Тази, едната, и онази, другата.

Коментар

Това вече е коренно различен въпрос от този,който коментирахме.
            Не е коренно различен въпрос, защото оригинална задача беше да се минимизират разходите по превода и превалутирането. Дори да имаш теоритична възможност за по евтин левов превод, ако те ударят при обмяната на валутата, какъв е смисълът от “спестяването“ на таксите за по валутния превод?

Коментар

Това е някакъв трънски курс Все едно да кажеш, че и на летището може да обменяш пари! Може, но по добре е да не го правиш!
              Това вече е коренно различен въпрос от този,който коментирахме.
              Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Накратко:

1. Можеш да преведеш чужда валута от левова сметка в българска банка в сметка в чужда валута в чужда банка. В този случай превалутирането се прави от банката изпращач. Това съм го пробвал като изпращач и работи.
                2. Можеш да получаваш преводи във всякаква валута по левовата си сметка - пробвано и работи.
                3. Вероятно можеш да наредиш левове от българска левова сметка към сметка в чужда валута в чужда банка. В този случай превалутирането би трябвало да го прави банката получател. Не съм го пробвал, електронното банкиране на ПИБ не ми го разрешава.
                Благодаря ти!
                Нямах времето да го опиша така детайлно.

Именно за това задължително се пуска на хартиен носител,където ти сам посочваш валутата на превода.
                Иначе ми вземат РИНГС,защото сумите са над 100К лв. Предполагам,че за по-малки суми и таксата ще е по-малка/стандартна.
                Only God Can Judge me...

Коментар

Веднага ти посочвам Bank Austria, member of Unicredit БЕЗКАСОВО и БАНКНОТИ
                  Това е някакъв трънски курс Все едно да кажеш, че и на летището може да обменяш пари! Може, но по добре е да не го правиш!

Коментар

Проблемът е, че когато чуждата банка не котира левове няма да може и да ти ги обърне. Банките оперират по сметка само с валутите, които официално котират.

Левът де факто е само частично конвертируем, защото може да се обменя в България и малко чейндж бюра в света.Чужди банки не съм чул да котират левове.
                    Веднага ти посочвам Bank Austria, member of Unicredit БЕЗКАСОВО и БАНКНОТИ
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

3. Вероятно можеш да наредиш левове от българска левова сметка към сметка в чужда валута в чужда банка. В този случай превалутирането би трябвало да го прави банката получател. Не съм го пробвал, електронното банкиране на ПИБ не ми го разрешава.
                      Проблемът е, че когато чуждата банка не котира левове няма да може и да ти ги обърне. Банките оперират по сметка само с валутите, които официално котират.

Левът де факто е само частично конвертируем, защото може да се обменя в България и малко чейндж бюра в света.Чужди банки не съм чул да котират левове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Таксите им може и да са, ама да си купиш една дрънкулка през интернет - нъцки.
                        Виж, ксерокс ползвам, ама за дЕсна.
                        За дрънкулките по интернет е друга заверата.

Коментар

Искаш да кажеш, че в тези банки може да си водиш сметка в левове и да преведеш през РИНГС? Много бих се изненадал ако е истина!
                          Не, иска да каже, че можеш да наредиш левове към сметка в друга валута в тези банки. Не съм пробвал така, но обратното със сигурност ми се е случвало редовно. На няколко пъти ми изпратиха пари отвън в ПИБ, но на грешната сметка - долари в евровата сметка, евра в левовата и т.н. Банката получател просто превалутира по курса на деня и ти заверява сметката в тази валута, в която е открита. Специално в ПИБ проверих - с електронното банкиране няма начин да наредиш международен превод в левове - просто не ти предлага тази валута в падащото меню. Но има рубли например. Иначе аз редовно превеждам на детето GBP от левовата си сметка директно в нейната GBP сметка в Barclays, Но все пак в нареждането пиша желаната сума в GBP, а пък банката ми взима съответните левчета от левовата ми сметка. В превода, който получава дъщеря ми, тя вижда номера на левовата ми сметка като изпращач. За мен това е много удобно, щото няма нужда да поддържам тук сметка в GBP само заради 2-3 превода годишно.

Накратко:

1. Можеш да преведеш чужда валута от левова сметка в българска банка в сметка в чужда валута в чужда банка. В този случай превалутирането се прави от банката изпращач. Това съм го пробвал като изпращач и работи.
                          2. Можеш да получаваш преводи във всякаква валута по левовата си сметка - пробвано и работи.
                          Last edited by netware5; 11.03.2014, 18:36.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Англия(RBS,Lloyds),Германия(Post Bank) и Швейцария(UBS,Julius Baer,Sarasin,Banko Cantonel).
                            Искаш да кажеш, че в тези банки може да си водиш сметка в левове и да преведеш през РИНГС? Много бих се изненадал ако е истина!

Коментар

Въпросът ми беше не от коя банка си пускал превода, а към коя банка, защото приемащата банка в чужбина трябва да може да оперита с левове! Аз лично не знам банка в чужбина която може да ти приеме левов превод.
                              Англия(RBS,Lloyds),Германия(Post Bank) и Швейцария(UBS,Julius Baer,Sarasin,Banko Cantonel).
                              Only God Can Judge me...

Коментар

Превеждал съм през Райфайзен и през ПИБ.
                                На самото платежно не слагаш РИНГС,но преводите,които съм излъчвал си го хващат тъй като са за над 100К лв.
                                Просто във валутния превод не пишеш 51 130EUR ,а 100 000лв - задължително на хартиен носител
                                Въпросът ми беше не от коя банка си пускал превода, а към коя банка, защото приемащата банка в чужбина трябва да може да оперита с левове! Аз лично не знам банка в чужбина която може да ти приеме левов превод.

Коментар

Working...
                                X