Първоначално изпратено от Dimitar.
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Използвате ли бързи кредити от небанкови институции?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ve6ter Разгледай мнениеВнимавайте с Париба лични финански пробутват и други услуги чрез договорите си за бързи кредити.
Коментар
-
Домакинствата дължаха на дружествата извън банковата система, които са специализирани в кредитиране:
1)
- в края на 2008г. жилищни кредити на стойност 998,274 хиляди лв.
2)
- в края на юни 2015г. жилищни кредити на стойност 191,601 хиляди лв.
Тоест за по-малко от 7 години има спад от над 806 милиона лв.
Честито на всички, които си въобразяваха, че някакви аматьорчета могат да контролират сериозен дял от жилищното кредитиране в България!
http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm
http://www.bnb.bg/PressOffice/POStat...m?forYear=2015
Коментар
-
Първоначално изпратено от dreams777 Разгледай мнениеЗдравейте,
Съгласна съм с мнението ви, никак не ми е приятно да се налага да тегля бързи кредит, но понякога се налага. Днес изтеглих от НетКредит, заради гратисния период от две седмици без лихва, ако върнеш кредита в срок.
Обръщала съм се към тях и преди и всичко беше наред, надявам се и сега да е така..
Коментар
-
Здравейте,
Съгласна съм с мнението ви, никак не ми е приятно да се налага да тегля бързи кредит, но понякога се налага. Днес изтеглих от НетКредит, заради гратисния период от две седмици без лихва, ако върнеш кредита в срок.
Обръщала съм се към тях и преди и всичко беше наред, надявам се и сега да е така..
Коментар
-
Първоначално изпратено от pasada Разгледай мнениеЯ си представи примерно следния вариант: готина колежка се съгласява да я заведеш на вечеря, а до заплата има още време. Тогава отиваш и вземаш един бърз кредит, водиш колежката на вечеря, и т.н., а кредита връщаш на заплата.
Колкото до бързите кредити с мутри не се занимавам, проблема не са само лихвите. Има и куп други неприятности които можете да си създадете.
Кредитните карти са съвсем друг въпрос и нямат нищо общо с бързите кредити. Разликата е че кредитната карта обикновено ви е издадена от банка на която имате доверие и върху която се упражнява някакъв контрол. Бързите кредити се раздават от разни лихвари и мутри.
Според мен бързите кредити са за съвсем изпаднали хора и изобщо нямат място за обсъждане във форум предназначен за инвеститори. Тази нова тенденция с бързите кредити ще доведе до още по голямо обедняване на хората в България.
Напълно ми е ясно, че когато човек върне годишна лихва 200% върху малка сума и за кратък срок (примерно 1 месец) му се струва, че не е много, но ако си направи една елементарна сметка, ще разбере, че това всъщност е огромна сума за 1 година. Тия пари се натрупват... неусетно в началото, но после стават като снежна топка. Неотложните плащания стават все по належащи... а заплатите все по далече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнениеАз на жени сметки не плащам. Нали искат да са равни с мъжете. Да си плаща каквото е яла.
И профанизирахте темата! Що се отнася до бързите кредити, аз съм убеден, че 80% от ползвателите им са хора в крайна нужда и въпреки, че са наясно с високите лихви и такси, нямат друга възможност да вземат КЕШ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pasada Разгледай мнение... Я си представи примерно следния вариант: готина колежка се съгласява да я заведеш на вечеря, а до заплата има още време. Тогава отиваш и вземаш един бърз кредит, водиш колежката на вечеря, и т.н., а кредита връщаш на заплата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pasada Разгледай мнениеАбе като нямаш друг избор, ползваш, какво да правиш?
Лихвите наистина са относително високи, но и рискът за даващите бързи кредити също е висок. За 2-3 часа почти нищо не можеш да научиш за искащия пари, няма и никакъв залог насреща. Алтернативата на бързия кредит е потребителския банков кредит, но там не ти дават парите току-така, и искат някаква гаранция насреща, било залог, било поръчители, отделно трябва време, а понякога човек няма време.
Я си представи примерно следния вариант: готина колежка се съгласява да я заведеш на вечеря, а до заплата има още време. Тогава отиваш и вземаш един бърз кредит, водиш колежката на вечеря, и т.н., а кредита връщаш на заплата.Last edited by Бате Пешо; 08.11.2013, 23:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеХора, чета коментарите и се плаша, честно. Как може хора, в 21 век, четящи Инвестор да не правят разлика между бърз кредит и кредитна карта? Как може тези хора да са толкова уплашени (неразбиращи) съвременните финансови услуги, че без да са ползвали никога кредитна карта, да не искат и да чуят за това и да повтарят в транс "Кредит -НЕ,Кредитна карта - НЕ, Лизинг -НЕ" някакъв див страх. Тва баба ти ли те е наплашила така?
Ползвам кредитна карта понеже е удобно и изгодно. Имам 45 дена гратисен период, през който не дължа 1 стотинка лихва. Що да не харча цял месец парите на банката, докато моите си седят на депозит с висока лихва? Има такса да, но както някой каза, имам екстри, с които, при активно потребление ми връщат двойно парите за таксата, а картата ми даже не е златна или сребърна, а най-обикновена. От време на време хващам накаква промоция и я ме черпят бонбонки, я някой % отстъпка някъде.. не че кой знае ама що пък не? Изкарах си я като дългогодишен клиент на банката без да минавам никакви процедури по одобрения... мега доволен съм, просто зная как да я ползвам, прочел съм си условията и пари от банкомат с нея НЕ ТЕГЛЯ! 5 лева +% такса.. не, мерси
Банкерката ми каза усмихвайки се, че още сума ти народ ги ползва!!!!!!!!
И ти чакаш от тях финансова грамотност
Коментар
-
Леле Мамамлев
Хора, чета коментарите и се плаша, честно. Как може хора, в 21 век, четящи Инвестор да не правят разлика между бърз кредит и кредитна карта? Как може тези хора да са толкова уплашени (неразбиращи) съвременните финансови услуги, че без да са ползвали никога кредитна карта, да не искат и да чуят за това и да повтарят в транс "Кредит -НЕ,Кредитна карта - НЕ, Лизинг -НЕ" някакъв див страх. Тва баба ти ли те е наплашила така?
Ползвам кредитна карта понеже е удобно и изгодно. Имам 45 дена гратисен период, през който не дължа 1 стотинка лихва. Що да не харча цял месец парите на банката, докато моите си седят на депозит с висока лихва? Има такса да, но както някой каза, имам екстри, с които, при активно потребление ми връщат двойно парите за таксата, а картата ми даже не е златна или сребърна, а най-обикновена. От време на време хващам накаква промоция и я ме черпят бонбонки, я някой % отстъпка някъде.. не че кой знае ама що пък не? Изкарах си я като дългогодишен клиент на банката без да минавам никакви процедури по одобрения... мега доволен съм, просто зная как да я ползвам, прочел съм си условията и пари от банкомат с нея НЕ ТЕГЛЯ! 5 лева +% такса.. не, мерси
Коментар
Коментар