IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
    Ти направи ли го това ТАТОвото ?
    Писах в един пост наскоро,че не съм теглил,така реших последно...за благото на ТатковинатаСега ще чакаме,надявам се успешно.Като отвори банката сигурно пак няма да тегля.Освен,ако не инвестирам
    Едно не можеш да ми отречеш,точната преценка на ситуацията,въпреки,че не се възползвах от нея,както казах прецених,че така е по-правилно,въпреки всичко.
    Last edited by kig36; 25.06.2014, 17:02.
    Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Не знам , професор Каро да се изкаже.
      Last edited by slim; 27.06.2014, 17:23.
      Mind tricks do not work on me, only money

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
        14.06.2014, 18:31
        Явно на управляващите(които са едно цяло,колкото и да им е странно на някои) вече не им е изгодно тази банка да е най-силната в държавата,и ако са решили ще я сринат.
        На тях не им пука за нас,обикновените хора,нито за самата държава.Те са пионки изпълняващи интересите на организираната престъпност и своите собствени облаги от това.Има доста апетитни дружества,които при разпад,банката ще ги загуби всички,а от това ще се облажат "новите" управляващи.
        Аз лично поддържам тезата,че във всеки слух има и истина.Затова в понеделник отивам и тегля голяма част от преференциалния депозит,който имам,поне 70%.Ако не съм прав,винаги мога да ги върна,но предпочитам да се предпазя поне частично.
        В едно съм убеден,кирливи ризи в КТБ има,както и във всички други банки,но просто нашите мили,скъпи,кадърни и супер интелигентни политици са решили да използват друг финансов инструмент.Участва ли държавата някъде,стой далеч!Лихвите са изгодни,но риска е по-голям.Гарантирането на влоговете...в България се случват стотици прецеденти,ежедневно,така че със сигурност няма да изплатят по-голямата част от парите,ако не дай си боже стане нещо.И след три дни пак ще забравим и отново ще гласуваме за същата пасмина,която ни граби вече 70 години.А последните 25 са направо кошмарни.Никога не сме били по-бедни.Питам аз,дами и господа:Докога ще търпим да се гаврят с нас?Съжалявам само за едно,че след дълги години отсъствие и нормален живот,повярвах на ГЕРБ и се завърнах в Родината,но това беше ужасна грешка.Никога не е късно за промяна.Обмислете добре и не вярвайте на никой,освен на собствената си преценка.Все пак парите са ваши,а всички знаем как се изкарват.Успех!

НЕ Е ПРЕПОРЪКА!
        Ти направи ли го това ТАТОвото ?
        Last edited by ТАТО; 25.06.2014, 15:46.
        Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
          Ако можем да наречем богат човек с например 120к в евро....в другата тема имах едно мнение,че те в болшинството си са чужденци.Не знам откъде си мислите,че българския народ има такива пари.
          чужденци и мултаци - а от тия вторите в обществото ни са повече от чужденците... тва прокурори, съдии, началници на РПУта, цоцкащи от ЕС-проекти , кметове, общински съветници, държавни служители с тарифа, глав-архитекти, депутати и не толкова видни хидролози и други "търсени" специалисти.... да не мислиш че те са по-долни от Артиста "с четка и длетото" и не са спастрили 7 цифрички освен няколко апартаменчета.... цели системи и касти има прогнили, България е страна с много възможности за пробивните и амбициозни хора
          "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
            draznitel_3 draznitel_3 не е онлайн
            Въпросът е как се покриват 6.4 милиарда депозити на най-ликвидната банка с 2.1 милиарда на Фонда за гарантиране на влоговете?
            .......
            Ами тази банка би трябвало да има кредити и други активи, одитът ще покаже има ли дупка между пасивите и активите. Евентуално други финансови институции може да вземат бъдещите плащания по кредитните взимания на КТБ срещу кеш сега за осигуряване на ликвидност. Така че, освен ако банката не е източена, защо да считаме, че само 2.1 милиарда е покритието. Едно е ликвидна криза, друго е неплатежоспособност.
            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
              Много точно и на място.Това е отговора с малката разлика ,че тук в духането ще се включат и по-богатичките мисля!?!
              Няма да се стигне до никакво духане,но и да има проблем ще го духат само богатите този пътАко можем да наречем богат човек с например 120к в евро.Ще загуби 20к евентуално.Виж тези с многото милиони,там вече...в другата тема имах едно мнение,че те в болшинството си са чужденци.Не знам откъде си мислите,че българския народ има такива пари.Сега няма смисъл да спекулираме и налучкваме.Другата седмица като се установи точното финансово състояние на банката,ще е по-ясна ситуацияата.
              Аз лично вярвам както повечето експерти казаха,че КТБ е по-скоро здрава.Дупката не е по-голяма от няколко стотин милиона,ако изобщо има дупка.Тогава какъв е проблема?Ами никакъв.Проблема е в държавността и некадърността,корупцията,манипулациите и интересите на едно малцинство,което рано или късно ще си получи заслуженото.Ако не сега то децата им ще плащат.Няма неплатени сметки,господ забавя,но не прощава!

Не е препоръка!
              Last edited by kig36; 25.06.2014, 14:16.
              Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Какво става с хората които разчитат на тези пари и нямат други, без работа и доходи. Какво правят?
                Питай първия срещнат Моше,Арон,Агоп и т.н.
                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Много точно и на място.Това е отговора с малката разлика ,че тук в духането ще се включат и по-богатичките мисля!?!

Коментар

Какво става с хората които разчитат на тези пари и нямат други, без работа и доходи. Какво правят?
                    http://www.youtube.com/watch?v=79V5YIqkHyc

Коментар

• И какво да правим....
                      Last edited by gtomm; 25.06.2014, 11:58.
                      Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

Каквото ще стане с голяма част от хората които заради наводнението останаха без къщи.Лично аз не виждам как тази полу-срутила се държава говореща чрез лица,ползващи се с нулево доверие,би могла да обеди вложителите в КТБ да не теглят парите си.А ако не успее и хората се наредят.което е много вероятно,мисля че ще станем свидетели на развенчаването и на други митове и легенди ,като стабилността на БНБ и огромният ресурс на държавата.Да не дава господ да стигнем до там!

Коментар

• Какво става с хората които разчитат на тези пари и нямат други, без работа и доходи. Какво правят?

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                            Ако банката стане държавна нищо не рискуваш, дори това ще стане най-сигурната банка с държавна гаранция! Точно в другите банки ще имаш повече повод за притеснение, където няма да има толкова стабилен собственик
                            държавна? мислиш ли?

Коментар

• draznitel_3 draznitel_3 не е онлайн

23.06.2014, 18:55

"Нещо с което съм на 100% съгласен. Приятно четене

Абе Вие луди ли сте бре? Какво гарантиране на влоговете?

Абе Вие луди ли сте бре? Какво гарантиране на влоговете?
                              Скандалът с КТБ разцепи обществото на ВЯРВАЩИ в стабилността на финансовата система и тези които вече не искат да слушат. Хубавото този път е, че залогът са депозитите на хората. Когато спестяванията ти са заложени и зависими от решенията на нашите политици, нещата стават по-интересни.
                              Така или иначе в рамките на 20 години системата се разклаща за втори път. За втори път БНБ подскача и всички институции скачат да ни убеждават колко е стабилна. Аз обаче съм от невярващите и предпочитам да чета. Ето какво прочетох.

1. Фондът за гарантиране на влоговете е събрал 2.1 милиарда до момента – справка официалния сайт на фонда. Това поражда въпроса КОЛКО ДА СА ЗАЩИТЕНИ ДЕПОЗИТИТЕ? Защитени са докато не прехвърлят 2.1 милиарда. Ами после? – После ще мислим!
                              2. Депозитите на физическите лица и фирмите, само в КТБ са 6.4 милиарда. Така казва отчета за тримесечието.
                              3. До преди кризата БНБ твърдеше и изнасяше данни, че КТБ е най-ликвидната банка. Това поставя 2 въпроса – БНБ знае ли изобщо какво става? Дали БНБ не лъже умишлено? И в двата случая не може да се вярва на БНБ.
                              Draftis

Въпросът е как се покриват 6.4 милиарда депозити на най-ликвидната банка с 2.1 милиарда на Фонда за гарантиране на влоговете? Ама то видиш ли като махнем фирмените сметки и депозитите над 200 000 ала Вежди Рашидов (човека заделил 1.6 милиона) „МОЖЕЛО И ДА СТИГНАТ”.
                              Е това е проблема, че МОЖЕ И ДА СТИГНАТ ама АКО НЕ СТИГНАТ? Тогава нали ще лъснат и БНБ и КТБ и изобщо цялата банкова система? Как очаквате тогава банката да я оставят да фалира?

Изобщо какво значи да фалира една банка?

Аз вече се обърках. Ако не можеш да си платиш задълженията (в случая депозитите на хората) – тогава не си съвсем във фалит. ФАЛИРАЛ си ако каже Иван Искров. А той няма да каже, защото гаранционния фонд хвръква, а с него и мита за гарантираните депозити.
                              Освен това от 100 години приказваме, че в закона за гарантиране на влоговете е записано, че ЗАПОЧВА ИЗПЛАЩАНЕ на 20-я ден от обявяването на фалит. Вие да сте чули да е обявен фалит? Не можете да разполагате с парите си, но фалит няма. Защото ако има ще си ги получите.
                              „Не е сигурно” ще кажат запознатите. Не е сигурно защото в закона не пише кога приключва изплащането на „гарантираните депозити”. А в каква валута ще Ви ги изплатят? А по какъв курс? ЗАПОЧНАХТЕ ЛИ ДА СХВАЩАТЕ?

kami_1

Хубавото сега е че залогът са спестяванията на хората.

Има шанс за втори път в един човешки живот да ни вземат заделеното. Исторически проблем няма. Случвало се е и преди. Но ние вече не мислим за бъдещето, а за настоящето. Освен това не четем.
                              Ето Ви 2 статии съответно от Март и Май 2014, преди още да започнат проблемите.

„Банковите депозити – има ли реална заплаха за тях”
                              „Банките и изборите”

Някой да им обърна внимание? А сега се случва точно това и БНБ установява точно такива нарушения. Да не мислите че са глупаци в БНБ и не са се сетили по-рано, та чакат Кендов да им каже? Естествено, че не. Знаят си, но крият и лъжат. Лъжат и за стабилността на системата отдавна

Дошло е време разделно – тези които вярват че закона ги пази и тези които четат и търсят варианти

Аз вече на политици не вярвам. И на БНБ не вярвам. Това в което вярвам е, че банковата криза най-после дойде у нас. Още не я признаваме и все още успяваме да я прехвърлим на индивидуалния клиент, но това не може да продължи вечно. Искате ли пример?
                              В тази статия пише:
                              http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4151567
                              „Ръководството на “Алфа Асет мениджмънт” ЕАД, което се свързва с бизнесмена Иво Прокопиев, е решило да спре временно продажбата и обратното изкупуване на дялове на Договорен фонд „Алфа Ликвидни Средства“”
                              Да преведа на прост език – това е договорен фонд, който е длъжен да Ви купи дяловете, веднага щом го заявите. И какво става? Ако не го направи, трябва да му се вземе лиценза, защото това обезсмисля инвестирането в такива фондове. Е как да Ви изкупи дела, ако са със блокирани сметки в КТБ? Или и те не са фалирали в този случай? Само дето не можете да си вземете парите нито от едните, нито от другите.

Skyp-e konsultaciq

Хайде да не става дълго да спра да давам примери, че виж БНБ казало, че с моите статии застрашавам „стабилната банкова система” в България.
                              Хубавото както казах е, че този път залогът са Вашите депозити. Вярвайте в телевизиите и в БНБ, но си плащайте. Теглете кредити без да се консултирате и без д имате цялата информация. Слагайте си депозитите в банката с най-висока лихва и чакайте закона да Ви защити. Сега ще го разберат клиентите на КТБ, а по-късно и на другите банки.
                              Васил Кендов
                              Draftis – кредитни консултанти www.draftis.com
                              Председател на Асоциацията на потребителите на банкови и финансови услуги
                              www.angrysheep.org

П.П. Две неща забравих че става дълго

1. Ако на 21-ви КТБ отвори, бас държа, че няма да изплаща депозити и влогове. ще предлагат всякакви магарии “_Да прехвърлим депозита в друга банка?”, ” – Ама вече сме държавни и няма проблем.” Едно в сигурно – на 21-ви ВИЕ ПАРИ НЯМА ДА ВИДИТЕ. Всякакви уверения и администратовни щуротии ще чуете, но пари няма да видите

2. Абе да вземат да продадат кредитите на Пеевски на някоя фирма свързана снего на.. 30% от стойността им, че да се видим малко у финансова стабилност. Май цялата дандания е за това. искат да повторят 97, ама сега е малко сложно, та се чудят как да стане само за кредитите на Пеевски, че иначе лошо.

http://kendov.com/deposit-guarantee-bullshit/"

.......
                              Last edited by gtomm; 25.06.2014, 11:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнение
                                много рискува ако го направи.ако от КТБ не ми дават висока лихва точно сега точно когато има проблем то мен и не само мен няма да устройва.ще предпочета да си преместя парите на друго място.така или иначе един и същ % защо да се притеснявам
                                Ако банката стане държавна нищо не рискуваш, дори това ще стане най-сигурната банка с държавна гаранция! Точно в другите банки ще имаш повече повод за притеснение, където няма да има толкова стабилен собственик

Коментар

Working...
                                X