IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Както казах това са предварително известни условия относно гарантирането на влоговете -няма Фонд на света ,който да гарантира своевременно изплащане на целия влог на секундата.Който е решил да държи влог в чужда валута ,би трябвало да си е направил сметката...
    Другото е ясно -тръгнат ли да гърмят бамките връщане няма,но не ми се вижда толкова вероятно все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Noah Разгледай мнение
      Това са по скоро условия на фонда от самото начало.Под дупки в закона се разбират доста по -сериозни пропуски .Който го е страх от мечки...
      Колега, това са доста сериозни дупки. Ако имаш обща представа от банки/икономика или финанси ще видиш, че благодарение на тези дупки (пропуски ги наречи, ако повече ти допада думата) може да ти изгори всичко.
      ТониБГ го е казал добре :
      1.Няма краен срок за изплащане
      2.Ако гръмне някоя средна банка няма шанс Фонда да изплати депозитите - за справка виж колко пари имам във Фонда и колко е депозитния портфейл на някоя банка от средата на списъка (тук няма как да имаме точни данни, т.к. не всички депозити са до 196 000 лева, но ще видиш фрапантна разлика в средствата на Фонда и в това колко би трябвало да изплати). Ако гръмнат две банки няма никакъв шанс.
      3.Валутните депозити се изплащат в лева, това също е доста кофти подводен камък

EDIT : Noah, за да не те мъча да търсиш колко парички има във Фонда ще ти помогна - 1,8 милиарда лева.
      Last edited by andy2000; 10.12.2013, 15:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от tonibg Разгледай мнение
        Например, че не е указан краен срок за изплащане на сумите до 196 000 лв.

И например, че са гарантирани депозитите до 196 000 лв., и че дори и да имаш депозит в друга валута, на теб ти се изплаща в лева по обменен курс в деня на изплащането...

И например, че курса ще е ....... и мн. други такива

Знам ли
        Това са по скоро условия на фонда от самото начало.Под дупки в закона се разбират доста по -сериозни пропуски .Който го е страх от мечки...

Коментар

• Първоначално изпратено от Noah Разгледай мнение
          Например...
          Например, че не е указан краен срок за изплащане на сумите до 196 000 лв.

И например, че са гарантирани депозитите до 196 000 лв., и че дори и да имаш депозит в друга валута, на теб ти се изплаща в лева по обменен курс в деня на изплащането...

И например, че курса ще е ....... и мн. други такива

Знам ли

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Попадат, но недей да разчиташ на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, има няколко дупки в закона, заради които ще ти изгорят парите като вестници .....
            Аз пък разчитам.Не ме е страх.

Коментар

Попадат, но недей да разчиташ на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, има няколко дупки в закона, заради които ще ти изгорят парите като вестници .....
              Например...

Коментар

• Попадат, но недей да разчиташ на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, има няколко дупки в закона, заради които ще ти изгорят парите като вестници .....

Коментар

Аз съм с 4х4 , но просто ми стана интересно защо толкова дълго време не предлагат левов депозит Да се надяваме, че няма да се юрнат да прекратяват продуктите 4х4 и Депозит+ , ако излезе някой по неизгоден депозит като условия, което е твърде вероятно с оглед на това, че от 10 години дават близо 2 пъти по-големи лихви от другите баМки.

Поздрави,
                  И другия голям въпрос е попдат ли тези депозите под защита на закона.

Коментар

• Аз съм с 4х4 , но просто ми стана интересно защо толкова дълго време не предлагат левов депозит Да се надяваме, че няма да се юрнат да прекратяват продуктите 4х4 и Депозит+ , ако излезе някой по неизгоден депозит като условия, което е твърде вероятно с оглед на това, че от 10 години дават близо 2 пъти по-големи лихви от другите баМки.

Поздрави,

Коментар

Нещо много ги забавиха новите депозити в левове , на практика в момента нямат левов депозит освен „Евролев" , някой има ли инфо?
                      Е за къде бързаш.Аз си иймам Депозит+ и съм много доволен.Казаха ми че за старите клиенти нищо не се променя.

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                        Този е по-добър, но е в EUR и USD: http://corpbank.bg/individual_customers_32.html

Новите явно ще ги предложат след нова година (ако ги предложат въобще).
                        Старите в левове достигат 8,5% и в договора никъде няма опция за промяна в лихвените проценти,единствено не трябва да пада под 1500 единици
                        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Нещо много ги забавиха новите депозити в левове , на практика в момента нямат левов депозит освен „Евролев" , някой има ли инфо?
                          Този е по-добър, но е в EUR и USD: http://corpbank.bg/individual_customers_32.html

Новите явно ще ги предложат след нова година (ако ги предложат въобще).

Коментар

• Нещо много ги забавиха новите депозити в левове , на практика в момента нямат левов депозит освен „Евролев" , някой има ли инфо?

Коментар

• Първоначално изпратено от rururu Разгледай мнение
                              а какво е положението с Депозит Плюс?
                              Внасяш си и си теглиш, следиш само неснижаемия остатък от 1500.
                              Ако решиш да закриваш, ще те чарджват, но не повече от трийсетина лв. май ...
                              Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                                Днес научих нещо ново, ако изтеглиш дори 1лв. от главницата по депозит 4Х4, отпадат условията по сключения договор. Ако само го пълниш или теглиш само лихвата-остават.
                                а какво е положението с Депозит Плюс?

Коментар

Working...
                                X